Header Ads

ΠΟΥΤΙΝ: ΕΙΡΗΝΗ Ή ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ; φ.1699

Παρέμβαση Πούτιν!

Ειρήνη ή πόλεμος στον πλανήτη;
Η δήλωση που ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ τα πράγματα…Πόσοι πρόσεξαν το μήνυμα του «Τσάρου»; 

Η δήλωση της Κυριακής 14.6.2020 του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων δήθεν κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας είναι η έκφραση «εις βάθος εσωτερικών κρίσεων» στις ΗΠΑ, έχει ιδιαίτερη σημασία. Μεταξύ άλλων, δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης: «Αν ο αγώνας για τα φυσικά, τα νόμιμα δικαιώματα, αποκτά χαρακτήρα χάους και λεηλασιών, δεν βλέπω τίποτα καλό για το Κράτος. Ποτέ δεν υποστηρίζαμε κάτι τέτοιο. Ο Πρόεδρος λέει πρέπει να γίνει έτσι και επί τόπου κυβερνήτες λένε ‘πήγαινε παραπέρα’. Νομίζω το πρόβλημα έγκειται στο ότι τα κομματικά συμφέροντα μιας ομάδας μπαίνουν πάνω από τα συνολικά συμφέροντα της κοινωνίας, τα συμφέροντα του λαού». 

Όπως βλέπουμε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στηρίζει την θέση του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, διότι η Μόσχα με αυτόν στο τιμόνι έχει αποκτήσει διαύλους επικοινωνίας με την Ουάσινγκτον. Ο Λευκός Οίκος υπό την Εθνική Δεξιά κατανοεί τον ρόλο της Ρωσίας και τάσσεται υπέρ της πολυπολιτικότητας και όχι ενός μονοπολικού πλανήτη, όπου η χώρα-κυρίαρχος αγνοεί την ύπαρξη άλλων δυνάμεων. Δεν είναι όμως μόνο αυτό! Με τα παραπάνω λόγια ο «Τσάρος», βλέποντας πως οι λεηλασίες στις ΗΠΑ εξαπλώνονται σε όλον τον πλανήτη, προειδοποιεί πως η «Αρκούδα» δεν θα ανεχτεί ανάλογες καταστάσεις, καθώς εκεί ισχύει ΜΟΝΟ ό,τι αποφασίσει ο δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος. 

«Στην πραγματικότητα, το παρατηρούμε αυτό από πολύ καιρό, αφότου ανήλθε στην εξουσία ο νυν Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όταν κέρδισε με απόλυτα προφανή τρόπο, με δημοκρατικό τρόπο. Όμως το στρατόπεδο που έχασε τις εκλογές, επινόησε κάθε είδους εικασίες προκειμένου να θέσει εν αμφιβόλω την νομιμότητα», υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο Ρώσος ηγέτης καταγγέλλοντας το Βαθύ Κράτος. Τα λόγια Πούτιν αποτελούν ακόμα μία απόδειξη όσων γράφει τόσο καιρό το el.gr, πως δηλαδή Τραμπ και Πούτιν ανήκουν στο ίδιο ιδεολογικοπολιτικό στρατόπεδο, κάτι που έχει φέρει, για πρώτη φορά στην ιστορία, κοντά τις δύο υπερδυνάμεις (ΡωσίαΗΠΑ). 

Αν το Βαθύ Κράτος των Δημοκρατικών και των αριστερόστροφων Ρεπουμπλικάνων άφηνε το Ντόναλντ Τραμπ να ξεδιπλώσει την πολιτική του, τότε θα υπήρχε πραγματική ελπίδα για ειρήνευση στον πλανήτη, στο πλαίσιο ενός πολυπολικού κόσμου, βασισμένου στον ανταγωνισμό και την ελεύθερη οικονομία. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει και σε περίπτωση που το Βαθύ Κράτος καταφέρει, με όλες αυτές τις μεθόδους, να οδηγήσει τον Τραμπ εκτός Λευκού Οίκου, τότε η όποια πιθανότητα ειρηνικής συνεννόησης θα αποτελεί ακραίο σενάριο με απειροελάχιστες ελπίδες! 

Ξεκάθαρος λοιπόν ο «Τσάρος» για όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ και έχουν αντίκτυπο σε όλον τον πλανήτη! 

Πηγή: el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια