Header Ads

40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ φ.1696

40 χρόνια από το έπος της Καστοριάς στο Κύπελλο



Συμπληρώνονται 40 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου της Καστοριάς. 

Ιστορία έγραψε πριν από 40 χρόνια, στις 25 Μαΐου 1980, η Καστοριά, καθώς έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. 
Οι «γουναράδες» επικράτησαν στον τελικό στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας του Ηρακλή με 5-2. 

Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για την ομάδα του Σάββα Παντελιάδη, απέναντι στον Ηρακλή του Βασίλη Χατζηπαναγή. 

Στη Νέα Φιλαδέλφεια βρέθηκαν 4.000 οπαδοί από την Καστοριά, που πανηγύρισαν έξαλλα την κούπα. 

Ο τελικός, ωστόσο, δεν ξεκίνησε καλά για τους «γουναράδες», καθώς ο Ηρακλής στο 14’ προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καλαμπάκα. Στο 40’ όμως ήρθε η ισοφάριση από αράουτ του Σημαιοφορίδη και λανθασμένη απόκρουση του τερματοφύλακα. 
Η Καστοριά στο 49’ πήρε το προβάδισμα με 2-1, χάρη στην κεφαλιά του Δίντσικου και στο 69 ο Τσιρώνης έκανε το 3-1. 
Ο Μαυροδουλάκης μείωσε στο 80’ σε 2-3 αλλά με δύο γκολ του Τσιρώνη (87’, 90+2’ πέν.) διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. 

Οι «γουναράδες» πανηγύρισαν έξαλλα αυτή την ιστορική επιτυχία, ενώ κάθε παίκτης πήρε πριμ 100.000 δρχ για την κατάκτηση του Κυπέλλου. 

Τα επινίκια δεν περιλάμβαναν… μπουζούκια, αλλά δείπνο στην ομάδα και ύπνο… νωρίς, καθώς το επόμενο πρωί η ομάδα επέστρεφε στην Καστοριά. 

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Άργους Ορεστικού, η αποστολή των θριαμβευτών έτυχε αποθεωτικής υποδοχής, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ο γύρος της Καστοριάς με το τρόπαιο. 

40 χρόνια μετά, η ομάδα της Καστοριάς δεν… υπάρχει στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Τα τελευταία χρόνια βασανίζεται από κακές διοικήσεις και ντροπιαστικές πορείες στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. 

ΗΡΑΚΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Βούλγαρης, Μαυροδουλάκης (80΄Αλεξιάδης),Μιχαηλίδης, Βαβρόφσκi, Ξανθόπουλος, Καφκενάρης, Χατζηελευθερίου (70΄Τσιρίκας), Καλαμπάκας, Παπαϊωάννου, Χατζηπαναγής. 

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Σαργκάνης (88΄Ερμείδης), Αλεξιάδης, Σημαιοφορίδης, Παράσχος, Σιαπανίδης, Κόπανος, Γρ. Παπαβασιλείου, Αργ. Παπαβασιλείου, Δίντσικος (71΄Χουνουζίδης), Βοϊτσίδης, Τσιρώνης.

ΠΗΓΗ: ONSPORTS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια