Header Ads

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1695

ο «Κορίνθιος»



ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Κλείστε μέσα τους δήθεν ειδικούς για να σωθούμε

Αφού μας πρήξανε, λέγει ακόμη μία φορά ο Δημοσαθένης Λιακόποθλος, από τη δεκαετία του ΄70 ότι θα λιώσουν οι πάγοι των πόλων λόγω των ρύπων της ατμοσφαιρικής μόλυνσης και θα πλημμυρίσουν οι πόλεις. Αφού μας πρήξανε ότι για την ατμοσφαιρική ρύπανση που φέρνει την υπερθέρμανση δήθεν του πλανήτη, φταίει ο μεγάλος παγκόσμιος πληθυσμός που πρέπει να μικρύνει και ότι φταίνε οι αγελάδες και τα μωρά που γεννιούνται. Αφού έβγαλαν και την Αγία Γκρέτα, το ανήλικο και αγράμματο τσόφλι, να λέει τις ασυναρτησίες της δίνοντας οδηγίες σωτηρίας του περιβάλλοντος ακόμη και σε νομπελίστες φυσικούς επιστήμονες. 

Αφού μας είπαν ότι τελικά δεν υπερθερμαίνεται ο πλανήτης και ότι απλά έχουμε κλιματική αλλαγή λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης, χθες μας είπαν, ότι έχουμε αύξηση θερμοκρασίας επειδή το LOCK DOWN, που οι ίδιοι επέβαλαν με την μούφα, από ότι αποδείχθηκε πανδημία του κορωνοϊού, επέφερε μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων και ο Ήλιος θα μας ζεστάνει πιό εύκολα και έρχονται πολύ ψηλές θερμοκρασίες. Ετοιμαστείτε λοιπόν για επίσημο ψέκασμα για μείωση των θερμοκρασιών και μείωση της ηλιοφάνειας. Με δυο κουβέντες ομολόγησαν ότι η περιβόητη δήθεν μη αναστρέψιμη ατμοσφαιρική ρύπανση εξαφανίστηκε μέσα σε δύο μήνες. 

Το μόνο πρόβλημα για να γίνει αντιληπτή αυτή η απάτη των δήθεν ειδικών που τους πληρώνουν οι λαοί με τους υπέρογκους φόρους που καταβάλουν, είναι το ότι οι λαοί είναι ηλίθιοι και έχουν μνήμη χρυσόψαρου και δεν θυμούνται τις επιστημονικές κοτσάνες, που τους έχουν πασάρει κατά καιρούς οι δήθεν “μεγάλοι και έγκριτοι” επιστήμονες. Για να μην αναφερθώ και στους γελοίους που σε διάφορα θέματα που είχα καταγγείλει ή αποκαλύψει στο παρελθόν εγώ, εδώ στην Ελλάδα, με κατηγορούσαν και μετά βγήκαν στο internet να πουν αυτά που έλεγα εγώ σαν δικές τους θεωρίες. 

Μιλάω για το νερό στον πλανήτη Άρη, το ότι ζούμε σε ένα ΜΑΤΡΙΞ και ένα σωρό άλλα πράγματα. Αυτά τα δύο τελευταία δεν τα αναφέρω σαν παράπονα, αλλά για να αποδείξω ότι ο κόσμος έχει μνήμη χρυσόψαρου. Εκείνοι που με λοιδορούσαν για το θέμα του νερού στον πλανήτη Άρη, τώρα βγαίνουν και λένε ότι έκαναν έρευνες και το ανακάλυψαν αυτοί. Εκείνοι που με λοιδορούσαν για την άποψή μου ότι ζούμε σε ένα ΜΑΤΡΙΞ τώρα κάνουν ολόκληρες ομιλίες για την μεγάλη τους δήθεν αυτή θεωρία και ο κόσμος τους λέει και μπράβο. Αυτό τον πλανήτη έχουμε, με αυτόν πορευόμαστε. Απλά ώρες ώρες, μου έρχεται να πω αυτό που είχε πει και ο Morrison. Σταματήστε τον πλανήτη, θέλω να κατέβω.





ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ

Η Βουλγαρία αμφισβητεί την Συμφωνία των Πρεσπών

Σε πολιτικό αδιέξοδο οδηγούνται τα Σκόπια καθώς οι ηγέτες των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων Ζόραν Ζάεφ και Κρίστιαν Μιτσκόφσκι αδυνατούν να συμφωνήσουν σε μια ημερομηνία για την διεξαγωγή των εκλογών που έχουν αναβληθεί λόγω του κορωνοϊού. Στην τελευταία όμως συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο Στέβο Πενταρόφσκι, το χάσμα διευρύνθηκε, καθώς ο Μιτσκόφσκι επετέθη εναντίον του Ζάεφ, κατηγορώντας τον ότι απέφυγε να θέσει το ζήτημα που έχει εγείρει η Βουλγαρία, η οποία απειλεί να θέσει βέτο στην ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων, θέτοντας όρους που αμφισβητούν την «μακεδονική» γλώσσα και την «μακεδονική» ταυτότητα, κατά τρόπο μάλιστα που καταρρίπτουν τις παραδοχές της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και ενώ τα περί γλώσσης και ταυτότητος, συνιστούν αμφισβήτηση αυτών που συνεφώνησε ο Ζάεφ με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις Πρέσπες, οι Βούλγαροι ζητούν και άλλα, τα οποία άπτονται διμερών θεμάτων τους. Ζητούν συγκεκριμένα να σταματήσει κάθε αναφορά σε ύπαρξη «μακεδονικής» μειονότητος στο έδαφος της Βουλγαρίας και να επαναλάβει τις εργασίες της η κοινή επιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για ιστορικά και εκπαιδευτικά θέματα. Η επιτροπή αυτή, που έχει συσταθεί στο πλαίσιο της Συνθήκης Φιλίας και Καλής Γειτονίας Σκοπίων Βουλγαρίας, περιήλθε σε τέλμα πριν καν προχωρήσει στην συζήτηση ουσιαστικών θεμάτων και απέτυχε να συμφωνήσει στην εθνική καταγωγή του κομμιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ. 

Σημειωτέον ότι η Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών (BAS) και το Ινστιτούτο Βουλγαρικής Γλώσσης, έχει ανακοινώσει: «Πιστεύουμε ότι η θέση των Σκοπίων είναι ψευδής, απαράδεκτη και επιζήμια για τις σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών. Η θέση της BAS παραμένει αμετάβλητη -η επίσημη γλώσσα στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι μια γραπτή περιφερειακή μορφή της βουλγαρικής γλώσσης». Ο Ζόραν Ζάεφ επιμένει: «Είμαστε Μακεδόνες που μιλούν μακεδονικά» αν και αναγνωρίζει ότι «είμαστε μια πολυεθνική χώρα». Η σταθερότης με την οποία η βουλγαρική κυβέρνησις επιμένει στις εθνικές θέσεις αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς των Σκοπίων δημιουργούν εύλογα ερωτήματα, όσον αφορά στην ευκολία με την οποία η Κυβέρνησις του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποχωρήσει αποδεχομένη τους ισχυρισμούς αυτούς τους οποίους περιέλαβε στην Συμφωνία των Πρεσπών. Τα ερωτήματα παραμένουν, καθώς και η σημερινή ελληνική Κυβέρνησις δεν έχει εγείρει φωνή αμφισβητήσεως της ψευδεπίγραφης αυτής συμφωνίας. Ούτε για τα ζητήματα τα οποία θεωρούν οι Βούλγαροι απαράδεκτα… 
Πηγή: Makeleio.gr





ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Δεν θα υπάρχει Ελλάδα, αν το συνηθίσουμε…

Αυτή η κατάσταση με το Κλειστό και Ανοικτό Κέντρα Κράτησης των λαθρομεταναστών στην πόλη της Κορίνθου με προβληματίζει πάρα πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το θέμα δεν με απασχολεί μόνο σήμερα, αλλά έχει αρχίσει να με απασχολεί σοβαρά από τότε που διαλύθηκε το 6ο Σ.Π. Κάτι μου έλεγε μέσα μου πως ήταν μία ενέργεια σχεδιασμένη με σκοπιμότητα άλλη εκτός από την επίσημη διαβεβαίωση για δήθεν εκσυγχρονισμό της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Φυσικά αυτό ίσχυε για πολλά Κέντρα Νεοσυλλέκτων και Μονάδες ανά την Ελλάδα, αλλά και πάλι αναρωτιόμουν γιατί, αν και ο χώρος του Στρατοπέδου ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας δεν παραχωρείται, έστω και μερικώς σε ομοειδή Σώματα και Κρατικές Υπηρεσίες; Αυτά όλα με βασάνιζαν θα έλεγα μέχρι που έσκασε η βόμβα των κλειστών Κέντρων Κράτησης και μας κουβαλήθηκαν απρόσκλητοι μουσαφίρηδες 2 με 3 χιλιάδες Λαθρό. 

Τότε κατάλαβα ή πήγε ο νους μου σε εφαρμογή σχεδίου που εκτυλίσσεται βάσει προγράμματος, που έχει ως τελικό στόχο τον αφελληνισμό και τη μετατροπή της χώρας μας σε μία πολυπολιτισμική και πολυφυλετική χώρα προϊόντος του χρόνου. Είδα την ευκολία που εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι τρόφιμοι του Κλειστού Κέντρου Κράτησης Κορίνθου, χωρίς αντιδράσεις του Κορινθιακού Λαού και μάλιστα διαπίστωσα τη λοιδορία εκ μέρους της Πολιτείας και των Συστημικών της πόλεώς μας, που οδήγησαν στα Δικαστήρια ακόμη και στην φυλακή τον μοναδικό τότε πολιτικό της Χρυσής Αυγής Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα που διαμαρτυρήθηκε μπροστά στην πύλη του Στρατοπέδου για την παρουσία των Λαθρομεταναστών. Έζησα, ως Κορίνθιος, τις εναλλαγές στη δύναμη των κρατουμένων, τις αποχωρήσεις και συμπληρώσεις των κενών με την ελπίδα ότι κάποτε θα σταματούσε αυτή η φάμπρικα. Ατυχώς έπεσα έξω και διαπίστωσα ότι «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». 

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήλθε και η χαριστική βολή με την αύξηση των φιλοξενουμένων Σε «Ανοικτό» πλέον Κέντρο Κράτησης για ακόμη χίλιες θέσεις που μας ήλθαν από την Αφρική, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και άλλες τριτοκοσμικές χώρες. Όλως περιέργως όλοι είναι μουσουλμάνοι, οικογενειάρχες με πάνω από πέντε παιδιά και σε στρατεύσιμη ηλικία, οι οποίοι μισθοδοτούνται, τρώνε, πίνουν και ζούνε στον δικό τους παράδεισο ευτυχίας. Δεν θα μακρηγορήσω, αλλά δεν μπορώ να μην ανησυχώ όταν βλέπω την Πολιτεία και την Ελληνική Κυβέρνηση να ακολουθεί την εφαρμογή του δόγματος Κίσσινγκερ διασπείροντας και φυτεύοντας ανά την Ελλάδα ολόκληρες πόλεις και χωριά ακόμη και σε ευαίσθητες περιοχές της χώρας, χωρίς να αντιδρούν οι τοπικές κοινωνίες, που συνηθίζουν στην ανοχή του προβλήματος. Δεν θα υπάρχει Ελλάδα, αν το συνηθίσουμε…




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Βαριά καταγγελία για αλλοίωση αριθμού θανάτων από ιό…

Κυριακή, 17 Μαΐου 2020: Η κομητεία του Σαν Ντιέγκο κατέγραψε επίσημα 194 θανάτους και 5.278 μολύνσεις «λόγω κορονοϊού». Ο επόπτης (supervisor) της κομητείας του Σαν Ντιέγκο Jim Desmond δήλωσε αυτήν την εβδομάδα σε ένα συντηρητικό podcast που επικρίνει τις διαταγές «μένουμε σπίτι» στην Καλιφόρνια ότι η περιοχή του Σαν Ντιέγκο είχε μόνο «έξι καθαρούς, αποκλειστικά θανάτους από κορονοϊό». Το σχόλιο, το οποίο έγινε την Τρίτη στην εκπομπή Armstrong & Getty Extra Large Interviews, έλεγε ότι μόνο έξι από τους περίπου 190 θανάτους της περιοχής πρέπει να λογισθούν ότι οφείλονται καθαρά στον κορονοϊό επειδή οι άλλοι ασθενείς είχαν υποκείμενα νοσήματα. 

«Δυστυχώς, είχαμε έξι καθαρούς, αποκλειστικά θανάτους από κοροναϊό - έξι στα 3,3 εκατομμύρια ανθρώπους», δήλωσε ο Ντέσμοντ στην εκπομπή. «Εννοώ, είναι απίστευτο. Θέλουμε να είμαστε ασφαλείς και μπορούμε να το κάνουμε, αλλά δυστυχώς, όλο αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τον έλεγχο από το να επανακινήσουμε την οικονομία και να διατηρήσουμε τους ανθρώπους ασφαλείς». Στην καθημερινή ενημέρωση Τύπου της κομητείας την Τετάρτη, η Υπεύθυνη Δημόσιας Υγείας, Δρ. Wilma Wooten σχολίασε τα όσα είπε ο Desmond. «Η ζωή τους δεν είναι λιγότερο πολύτιμη από τη ζωή κάποιου που δεν έχει υποκείμενες ιατρικές παθήσεις», είπε. «Αυτό δεν αφορά μόνο το Σαν Ντιέγκο. Έτσι γίνεται σε ολόκληρο το έθνος όσον αφορά τον εντοπισμό ποιος πέθανε από COVID-19». 

Μετά τη συνέντευξη Τύπου, ο Ντέσμοντ είπε σε ένα email : «Οποιαδήποτε απώλεια ζωής, για οποιονδήποτε λόγο, αξίζει να αποφευχθεί». Πρόσθεσε: «Σαφώς, εκείνοι με υποκείμενα νοσήματα είναι οι πιο ευάλωτοι. Πιστεύω ότι μπορούμε να κρατήσουμε τους ανθρώπους ασφαλείς και να ανοίξουμε υπεύθυνα τις επιχειρήσεις μας”. 

Τα σχόλια του Desmond σχετικά με τους «καθαρούς» θανάτους απηχούν παρόμοιες δηλώσεις του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και άλλων Ρεπουμπλικάνων και ειδικών του Fox News, οι οποίοι αμφισβητούν την ακρίβεια του επίσημου αριθμού των θανάτων από κοροναϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες, που σήμερα ανέρχονται σε 84.000 περίπου.. Από πολλές πλευρές έχουν καταγγελθεί παρόμοιες λαθροχειρίες… 
Πηγή: Ε.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια