Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1691

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιολής Παρέδωσε Υγειονομικό Υλικό στο Κ.Υγείας Κιάτου 

Κόρινθος 15-04-2020: Υγειονομικό υλικό προ ολίγων ημερών παρέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής στο Κέντρο Υγείας Κιάτου και στο Διευθυντή κ. Τ. Χωρέμη. 

Νωρίς σήμερα το πρωί 15 Απριλίου παρέδωσε επίσης στον κ. Χωρέμη, σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΥ Κιάτου, οικισμό τύπου isobox. Ύστερα από προμήθεια στο πλαίσιο αρωγής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη κ. Π. Νίκα, προς τη δημόσια δομή υγείας και στον αγώνα για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού Το isobox θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος πρώτης υποδοχής ασθενών για την εξέταση πρωτίστως, ύπαρξης ύποπτων κρουσμάτων του ιου. 

Το προσωπικό του ΚΥ Κιάτου και ο Διευθυντής ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και τον κ. Γκιολή όπου εκείνος με τη σειρά του συνέχισε να τονίζει τη σημαντικότητα της προσφορά όλων αυτών των «συναδέλφων» του στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα. Όπως χαρακτηριστικά είπε «ότι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου να μπορείτε να συνεχίσετε να προσφέρετε με τη μεγαλύτερη ασφάλεια προς όλους μας το μέγιστο αγαθό, την υγεία μας, είναι προτεραιότητά μας, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και για εμένα τον ίδιο η στήριξή του με οποιοδήποτε τρόπο».





 Αλλά και τρόφιμα στη Θεοπροσφορά της Ι. Μητρόπολης Κορίνθου 

Κόρινθος 18-04-2020: Νωρίτερα σήμερα Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου, ημέρα αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρέδωσε στην τράπεζα Τροφίμων της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου «Η Θεοπροσφορά» και στον αρχιμανδρίτη Αρκάδιο Ρανζύ μεγάλη ποσότητα κρεάτων και μαναβικής για τις ανάγκες του Φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως Κορίνθου. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και ο κ. Γκιολής συνεισέφεραν τρόφιμα άνω του τόνου με σκοπό τη στήριξη της Ι.Μ. Κορίνθου η οποία προσφέρει «γεύματα αγάπης» σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας εδώ και πάνω από δέκα χρόνια. 

Το έργο της Ι.Μ Κορίνθου και του Μητροπολίτη Διονύσιου, είναι εκείνο που πέρα των εκατοντάδων εθελοντών που το στηρίζουν, τέτοιες ημέρες ακόμα περισσότερο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η ΠΕ Κορινθίας έχουν ως προτεραιότητα τους την προσφορά σε κάτι που είναι τόσο δεδομένο. Ένα πιάτο φαγητό, ένα γεύμα αγάπης όπως μας διδάσκει τόσα χρόνια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διονύσιος ως απόδειξη της αγάπης μας προς το Θεό και τον συνάνθρωπο. Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη




Πέτρος Τατούλης
«Πριν αλέκτορα φωνήσαι απαρνήθηκε ο Νίκας τον πρωθυπουργό...» 


 Οι στιγμές είναι κρίσιμες και μετά την πανδημία, οι προκλήσεις στην οικονομία θα χρειαστούν υπευθυνότητα, νηφαλιότητα, σκληρή δουλειά και συλλογικό πνεύμα. 
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Οι αντιπολιτευτικές κορώνες και η εμμονή του να εξαφανίσει όποια νηφάλια φωνή παίρνει ανοικτή δημόσια θέση προκειμένου να συμβάλει στην άμβλυνση των συνεπειών τόσο της υγειονομικής κρίσης σήμερα όσο και της οικονομικής αύριο, δεν μπορεί να έχει κανένα αποτέλεσμα. 

Να αναλάβει σήμερα κιόλας τις ευθύνες του και να σταματήσει να εκθέτει σε κινδύνους την Πελοπόννησο και τους πολίτες. Σήμερα, στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε λοιδωρεί τη «Νέα Πελοπόννησο» και τον Πέτρο Τατούλη, δήθεν υπερασπίζοντας την κυβέρνηση, με τον ισχυρισμό ότι του φταίνε...οι δομές των μεταναστών. Λίγες ώρες νωρίτερα, σήμερα το πρωί, σε ενημερωτική εκπομπή του «Alpha», υπεραμύνθηκε του εαυτού του, ζητώντας να μην του επιρρίπτουν ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση. 

Ίδιον του λαικιστή ανδρός η ανευθυνότητα... Ας απαντήσει ο κ. Νίκας γιατί αγνόησε τις επιστολές που του έστειλε ο Δήμαρχος στις 3 και 7 Απριλίου και γιατί δεν έπραξε απολύτως τίποτα για να αποτρέψει τα οδυνηρά γεγονότα της τεράστιας διασποράς του COVID-19 στην περιοχή. Και τέλος, ας αναλάβει την ευθύνη της δυσφήμισης μιας τόσο προβεβλημένης τουριστικά περιοχής σε μια περίοδο που οι επαγγελματίες αγωνιούν για την μισή σεζόν που θα τους μείνει (στην καλύτερη περίπτωση) να δουλέψουν....





Βόμβα Πέτρου Τατούλη για την διασπορά του COVID-19 στο Κρανίδι: 
«Είχε προειδοποιηθεί η κυβέρνηση αρμοδίως πριν 20 ημέρες και κώφευσε. Ήρθαν σήμερα κατόπιν εορτής για να φωτογραφηθούν , ψευδόμενοι» 


 Πέτρος Τατούλης σε Κ. Μητσοτάκη: «Σεβαστείτε τις θυσίες των πολιτών και περιορίστε την κυβερνητική έπαρση. Ο πόνος και οι θυσίες των πολιτών δεν είναι ευκαιρία για μόστρα». 

Με δύο σκληρές και κατατοπιστικές επιστολές είχε ειδοποιηθεί η κυβέρνηση για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στην δομή προσφύγων στο Κρανίδι. Φέρουν και οι δύο την υπογραφή του δημάρχου Ερμιονίδας, και ημερομηνίες 3 Απριλίου και 7 Απριλίου αντίστοιχα, ενώ παραλήπτες έχουν τόσο τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας , τον υπουργό Υγείας, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου και πλειάδα αρμοδίων (ΑΠ 2908, ΑΠ 2811). 

Σε αυτήν την αποκάλυψη προέβη ο π. περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης τονίζοντας δε, ότι εν μέσω πανδημίας μεταφέρθηκαν ακόμη 50 άτομα στην ήδη ασφυκτικά γεμάτη δομή, ενώ εντύπωση προκαλεί η είδηση ότι είχε ζητηθεί κινητή μονάδα υγείας και ενίσχυση του υποστελεχωμένου Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, αιτήματα στα οποία δεν δόθηκε ποτέ απάντηση. 

«Να σεβαστεί τις θυσίες των πολιτών που εγκατέλειψαν τις ζωές τους με ορατό τον κίνδυνο της οικονομικής τους κατάρρευσης», ζήτησε ο Πέτρος Τατούλης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι «οι πολίτες έκαναν τα πάντα για να ισορροπήσουν τα εχέγγυα δημόσιας υγείας που δεν ήταν ικανή να τους προσφέρει η κυβέρνηση» και κάλεσε τον αρχηγό της κυβέρνησης «να εγκαταλείψει την επικοινωνία και την έπαρση γιατί στην περίπτωση του Κρανιδίου πιάστηκαν ψευδόμενοι και έχουν την κύρια ευθύνη για την τραγική τροπή που πήρε η ιστορία». 

Από την άλλη πλευρά, ο Π. Τατούλης εξήρε την επαγρύπνηση του δημάρχου Ερμιονίδας, Γ.Γεωργόπουλου , ο οποίος μπήκε μπροστά προκειμένου να διαφυλάξει τον τόπο του και τους πολίτες και καταλόγισε «υπερφίαλο συγκεντρωτισμό στον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει πολιτική δόξα που δεν του αναλογεί και έχει μετατρέψει την διαχείριση της κρίσης σε ευκαιρία ανάδειξης πολιτικών και μη πολιτικών φίλων του σε κινηματογραφικούς αστέρες, επενδύοντας στον τρόμο που έχει καταλάβει τους πολίτες». 

Τέλος, ο π. περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε λόγο για τον σημαίνοντα ρόλο της αυτοδιοίκησης στην διαχείριση κρίσεων και προκλήσεων, έστω και αν αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης και τον θεσμό στο σύνολό του με απαξίωση και επιφυλάσσει στην αυτοδιοίκηση ρόλο κομπάρσου. Άλλωστε, ο διορισμένος κομματικός περιφερειάρχης και εκλεκτός του Κ. Μητσοτάκη, κωφεύει από την αρχή της κρίσης στις εκκλήσεις όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου για λήψη μέτρων και διεκδίκηση μεγαλύτερης προστασίας της δημόσιας υγείας τόσο σε προσφυγικές δομές όσο και σε καταυλισμούς Ρομά, υποδεικνύοντας ως μόνο υπεύθυνο τον ΕΟΔΥ και τον εαυτό του διαχρονικά ανεύθυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια