Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1691


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων


Στέλιος Πέτσας: 
Με προσοχή η αποκλιμάκωση των μέτρων «Να συνεχίσουμε να είμαστε παράδειγμα» 

 «Θα ξεδιπλώσουμε αυτό το σχέδιο, αλλά θα ζητήσουμε ξανά τη στήριξη όλων των Ελλήνων όπως κάναμε μέχρι σήμερα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας . 

«Η Ελλάδα κέρδισε μια πρώτη μάχη στην υγειονομική κρίση και με σχέδιο στοχεύει να κερδίσει και τον πόλεμο του κορονοϊού.», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Μιλώντας για την αποκλιμάκωση των μέτρων, τόνισε ότι όλα θα γίνουν με σχέδιο και με προσοχή «για να μην έχουμε πισωγυρίσματα», είτε όπως είπε μιλάμε για μικρά καταστήματα λιανεμπορίου, είτε εστίασης, είτε για τα τουριστικά καταλύματα όπου η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη.»Θα ξεδιπλώσουμε αυτό το σχέδιο, αλλά θα ζητήσουμε ξανά τη στήριξη όλων των Ελλήνων όπως κάναμε μέχρι σήμερα για να πάμε, όπως πήγαμε και τώρα συντονισμένα με σχέδιο για να συνεχίσουμε να είμαστε το παράδειγμα της Ευρώπης». 

Για την στήριξη της οικονομίας και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ 
«Κάθε ευρώ στήριξης της οικονομίας όταν είναι σχεδιασμένο σωστά, επανέρχεται πίσω στην οικονομία και τη βοηθά να αναπτυχθεί. Στην πορεία το Κράτος θα αναπληρώσει σιγά-σιγά τα χαμένα του έσοδα, ώστε στη συνέχεια να πιάσουμε το νήμα της οικονομίας από εκεί που το αφήσαμε τον Φεβρουάριο, προκειμένου να υπάρξει μια σημαντική άνοδος της οικονομικής δραστηριότητας στο τέλος του 2020 και μία εκρηκτική ανάπτυξη το 2021, μετά την παροδική ύφεση που θα περάσουμε αυτό το διάστημα» είπε άλλωστε για να συνεχίσει: 

«Είναι ξεκάθαρο ότι η διαφάνεια είναι ένα βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας μας, που έχει κατακτηθεί με πολύ μεγάλο κόπο. Η διαφάνεια έχει πολλές πτυχές. Η μια είναι η κανονική δημοσίευση όλων των στοιχείων τα οποία αφορούν την εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού, πράγμα που γίνεται. Πριν από δυο-τρεις μέρες δημοσιεύτηκε το Δελτίο Εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, με τα στοιχεία του Μαρτίου. Στις αρχές Μαΐου -υπάρχουν καθορισμένες ημερομηνίες- θα δημοσιευθούν τα στοιχεία Απριλίου και ούτω το καθεξής. Η άλλη είναι η κοινοβουλευτική διαδικασία. 

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για παράδειγμα, ζητά να γίνει προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή. Ο Πρωθυπουργός είναι έτοιμος να απαντήσει σε όλα τα θέματα, για να ενημερωθούν οι Έλληνες. Άλλωστε, ένα από τα βασικά στοιχεία αυτό το διάστημα που μας έφερε μέχρι εδώ ήταν η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των Ελλήνων και αυτό τους έκανε να σεβαστούν με απόλυτο τρόπο όλα αυτά τα δύσκολα μέτρα που πήραμε». 
news247 19 Απριλίου 2020




Αν νομίζει ότι θα κοροϊδέψει εργαζόμενους ο κ. Μητσοτάκης είναι βαθιά γελασμένος 

 Για «μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και κατάφωρου εμπαιγμού των πολιτών» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην «Καθημερινή της Κυριακής». 
Τον κατηγορεί ότι «μέσα σε ένα κρεσέντο θράσους, ο πρωθυπουργός που επιδοτεί την ανεργία αντί την εργασία, βαφτίζει το επίδομα των 533 ευρώ για ένα μήνα, αλλά και το κατάπτυστο voucher για κατάρτιση στα ΚΕΚ των 600 ευρώ, ως γενναία και «σοσιαλιστική στήριξη» του εισοδήματος και της εργασίας!». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «αν νομίζει ότι θα κοροϊδέψει εργαζόμενους και επιστήμονες, επιδοτώντας τις απολύσεις τους και με αθλιότητες όπως το «Σκοιλ Ελικικού» για να χαρίσει 80 εκατ. ευρώ σε φίλους του, είναι βαθιά γελασμένος». «Επιτέλους, ας σταματήσει να κρύβεται», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι από χθες περιμένει μία απάντηση: «θα συνεχιστεί αυτό το φιάσκο του δώρου των 80 εκατ. ευρώ στα ΚΕΚ με το οποίο εξευτελίζει τους επιστήμονες; Παραμένει υπουργός ο κ. Βρούτσης;». 

Υπενθυμίζεται ότι από την Μ. Πέμπτη, το «Σκοιλ Ελικικου Προσθέσεις και Ελέγχου Λοιμώχθηκαν» έχει κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα λάθη που υπάρχουν στα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων με voucher που υπάγονται στο πλαίσιο μέτρων για τον κορωνοϊό έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, ενώ το σχετικό hastag #Σκοιλ_Ελικικου έχει γίνει trend στα social media.
Newsroom , CNN Greece




Πασχα 2020 - Γεννηματά: 
Σιγά – σιγά θα κερδίσουμε της ζωές μας πίσω 

 Την αισιοδοξία πως σύντομα θα επανέλθει η ζωή μας στην κανονικότητά της, εκφράζει η Φώφη Γεννηματά στο πασχαλινό μήνυμά της. Η κ. Γεννηματά ευχαριστεί τους υγειονομικούς στο ΕΣΥ για την καθοριστική συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας και δεσμεύεται ότι δεν θα ξεχαστούν μετά το πέρας της κρίσης. Επίσης χαιρετίζει την υπευθυνότητα που έδειξε η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, ενώ προτρέπει σε λίγη ακόμη υπομονή, ώστε όλοι να χαρούμε το καλοκαίρι που έρχεται υγιείς. Το πασχαλινό μήνυμα της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής είναι το εξής: 

«Φίλες και Φίλοι, 
Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί το Πάσχα, σε πόλεις σιωπηλές, άδειους δρόμους, έρημες πλατείες, κλειστές εκκλησίες. Μακριά από τα χωριά μας, τα νησιά μας, τους δικούς μας ανθρώπους, τις παραδόσεις μας, το μεγάλο πασχαλινό τραπέζι που πλημμυρίζει τις καρδιές μας από χαρές, κέφι, μουσική, Ελλάδα. Μείναμε όρθιοι, γιατί ο καθένας από εμάς έγινε μια ψηφίδα της μεγάλης εικόνας ευθύνης και συνέπειας. Χρωστάμε πολλά στους γιατρούς, στους νοσηλευτές του ΕΣΥ και σε όλους τους άλλους πρωταγωνιστές, κάθε μικρής ιστορίας ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και προσφοράς, που δεν έμειναν σπίτι, αλλά δίνουν καθημερινά τον εαυτό τους για να είμαστε εμείς ασφαλείς. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ με την δέσμευση ότι δεν θα τους ξεχάσουμε την επόμενη μέρα.Στέλνω τη συμπαράστασή μου σε όσες οικογένειες δοκιμάστηκαν από την πανδημία, έχασαν δικούς τους ανθρώπους ή αγωνιούν για αυτούς. Μακάρι το Πάσχα να φέρει τη λύτρωση, την ψυχική ανακούφιση, την ελπίδα σε κάθε οικογένεια. 

Ο σπόρος που φυτέψαμε όσο μένουμε σπίτι, θέλει πότισμα για να φυτρώσει. Δεν μείναμε μέσα μόνο για να προστατέψουμε τον εαυτό μας.Αλλά και τους άλλους. Κρατάμε ό,τι μάθαμε. Να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Να νοιαζόμαστε. Να συνειδητοποιούμε ότι είμαστε όλοι μαζί μια μεγάλη αγκαλιά που δεν αφήνει κανέναν μόνο του στις δυσκολίες.Ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε. Σύντομα θα βρεθούμε ξανά. Σιγά - σιγά θα κερδίσουμε τις ζωές μας πίσω. Η Ελλάδα θα ετοιμαστεί για το μοναδικό της καλοκαίρι. Που θα το χαρούμε σίγουρα, ακολουθώντας τις συμβουλές και τις οδηγίες των ειδικών για να παραμείνουμε ασφαλείς. 
Καλή Ανάσταση, Χρόνια πολλά με υγεία». 
Newsroom , CNN Greece




 KKE για Eurogroup: 
Οι κυβερνήσεις της ΕΕ φέρνουν νέα μνημόνια 
 Για προσωρινό συμβιβασμό κάνει λόγο το ΚΚΕ αναφορικά με τις αποφάσεις του Eurogroup και τονίζει ότι «οι κυβερνήσεις του “Βορρά” και του “Νότου”, της δεξιάς, της σοσιαλδημοκρατίας και της δήθεν προοδευτικής συμμαχίας χειροκρότησαν τα νέα μνημόνια για τους λαούς» Για προσωρινό συμβιβασμό κάνει λόγο το ΚΚΕ αναφορικά με την απόφαση του Eurogroup και τονίζει ότι «οι κυβερνήσεις του “Βορρά” και του “Νότου”, της δεξιάς, της σοσιαλδημοκρατίας και της δήθεν προοδευτικής συμμαχίας χειροκρότησαν τα νέα μνημόνια για τους λαούς». 

Η χρηματοδότηση προβλέπει μνημονιακές δεσμεύσεις Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ επισημαίνει: «Η απόφαση του Eurogroup αποτελεί την πιο πανηγυρική επιβεβαίωση ότι η αντιπαράθεση αυτών των ημερών δεν ήταν για το συμφέρον των λαών, αλλά για το πώς θα επιμεριστούν τα νέα δάνεια και οι χρηματοδοτήσεις για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων και των τραπεζών. Μόλις κατέληξαν σ’ έναν ακόμη προσωρινό συμβιβασμό, όλοι μαζί – οι κυβερνήσεις του “Βορρά” και του “Νότου”, οι κυβερνήσεις της δεξιάς, της σοσιαλδημοκρατίας και της δήθεν προοδευτικής συμμαχίας – χειροκρότησαν τα νέα μνημόνια για τους λαούς. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα, απ’ τη στιγμή που η αντιμετώπιση της επερχόμενης κρίσης και η χρηματοδότηση των καπιταλιστικών οικονομιών θα γίνει απ’ τους υπάρχοντες μηχανισμούς του ESM που προβλέπουν όρους και δεσμεύσεις, δηλαδή νέα μνημονιακά μέτρα. 

Η σκυτάλη στους λαούς 
Ο δε μηχανισμός της ΕΕ για προγράμματα μερικής απασχόλησης, με στόχο την απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας από το μισθολογικό κόστος και την ανακύκλωση της ανεργίας, που εκτινάσσεται, αποδεικνύει ότι η πολιτική της “μισής δουλειάς” είναι η επίσημη πολιτική της ΕΕ. Όλα τα παραπάνω εκθέτουν για μία ακόμη φορά τους οπαδούς της “ευρωπαϊκής αλληλεγγύης”, αποκαλύπτοντας το αποκρουστικό πρόσωπο της ΕΕ. Είναι προφανές ότι για μία ακόμη φορά οι λαοί της Ευρώπης, που έχουν ήδη πληρώσει με χιλιάδες θύματα την πανδημία, θα κληθούν την επόμενη μέρα να πληρώσουν και αυτήν την κρίση, με νέα σκληρά μέτρα. Η σκυτάλη λοιπόν περνάει σ’ αυτούς. Κάποια στιγμή θα βγουν απ’ το σπίτι τους. Το ζήτημα είναι να βγουν δυναμικά στο προσκήνιο των αγώνων και των πολιτικών εξελίξεων σε σύγκρουση με την ΕΕ και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα».



Βασίλης Βιλιάρδος – Ζήτησε τη στήριξη της Κοινωνίας στην Ολομέλεια της Βουλής 

09/04/2020: Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 12/03/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας: “Κύρωση της από 20.3.2020 Π.Ν.Π. “Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης” (Α΄ 68) και άλλες διατάξεις.” Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις: 

– Σχετικά με το DieselGate και την απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξής στην επίκαιρη ερώτηση. 
– Ο φόβος και το σκυμμένο κεφάλι με το οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη Γερμανία, δεν βοηθάει τη χώρα. 
– Ο αρμόδιος υπουργός δικαιοσύνης των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων δεν έχει ακόμη υπογράψει τη δικαστική απόφαση αποζημίωσης για τα εγκλήματα των ναζί στο Δίστομο. 
– Αναφορικά με το ξεπούλημα της ΔΕΗ ρωτάμε: Λόγω ανικανότητας πρέπει να πουλάμε τέτοιες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας; 
– Πότε θα γίνει η εξεταστική που υποσχέθηκε η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά για το σκάνδαλο των ΝΟΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ; 
– Αφού όπως είπε ο κύριος Υπουργός είμαστε τόσο άχρηστοι που ούτε καν να κατασκευάσουμε μάσκες προστασίας δεν μπορούμε, τότε γιατί δέχεται να κυβερνάει μία τόσο άχρηστη χώρα; 
– Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αποφασίσει εάν είναι υπέρ της ελεύθερης αγοράς ή όχι, αφού το να θέλει να πατάει σε δύο βάρκες, θα αποδειχθεί καταστροφικό για την οικονομία μας. 
– Για ποιο σκοπό πραγματικά αποφασίστηκε η διενέργεια σεμιναρίων, όπου η απάντηση που δεν πήραμε είναι αυτονόητη σε όλους: «για την εξυπηρέτηση του πελατειακού κράτους». 
– Σχετικά για τις τηλεδιασκέψεις, προτείναμε να περιοριστούν αφού θεωρούνται αντιπαραγωγικές. Είναι σημαντική η παρουσία στη Βουλή, ειδικά σε δύσκολες στιγμές, έτσι ώστε να νιώθει ο κόσμος πως η ζωή συνεχίζεται, να παίρνει κουράγιο. Ο κόσμος χρειάζεται να παίρνει κουράγιο, άρα την παρουσία όλων μας στη Βουλή. 
– Είναι πολύ θετικό το ότι συνεχίζεται η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο. Θα θέλαμε να επεκταθεί σε όλη τη συνοριακή γραμμή, καθώς επίσης να αντικατασταθεί αργότερα με ένα τσιμεντένιο τείχος 
– Ζητάμε ξανά τη μείωση του ΦΠΑ για τα είδη βασικής διατροφής




 Ο Γιάννης Βαρουφάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ελπίδα που φέρνει η Ανάσταση θα είναι η πρώτη ύλη στις δύσκολες ημέρες που έρχονται 

19 Απριλίου 2020: «Σήμερα ενωμένοι, αν και απομονωμένοι, γιορτάζουμε το φως και την ελπίδα», τονίζει το πασχαλιάτικο μήνυμά του, ο γραμματέας του Μέρα 25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα, η Ανάσταση, «παρά την επίπονη απομόνωση από τους δικούς μας και τη φύση που ξαναγεννιέται εκεί έξω να σας βρει και καλά και να σας μπόλιασε με ελπίδα αρκετή». Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ακόμη στο μήνυμά του: «Είμαστε τυχεροί , που η παράδοσή μας μια φορά το χρόνο μας θυμίζει, πως μόνο το φως νικά το σκοτάδι και μάλιστα την πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας. Εκείνη τη στιγμή που η ελπίδα έχει σχεδόν εξαφανιστεί και μόνο η πίστη ότι μπορούμε, την κρατά ζωντανή. Την έχουμε ανάγκη αυτή την ελπίδα. 

Στις χαλεπές ημέρες που έρχονται για την δημοκρατία μας, για τον λαό μας, για την Ευρώπη ολόκληρη, η ελπίδα, θα είναι η πρώτη μας ύλη. Με αυτή θα χτίσουμε τη νηφάλια ενότητα που απαιτεί η αντίσταση σε εκείνα που σκαρφίζονται οι ισχυροί για τους ανίσχυρους. Αυτά όμως από μεθαύριο. Σήμερα, ενωμένοι αν και απομονωμένοι, γιορτάζουμε το φως και την ελπίδα. 
Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη».

Δεν υπάρχουν σχόλια