Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1691

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝΚαθαρίστηκε η εκβολή του Ξηριά της Κορίνθου από τα μπάζα και τα λιμνάζοντα νερά με τα κουνούπια 


 Με προσωπική απόφαση του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, δόθηκε λύση σε ένα χρονίζον Υγειονομικό Πρόβλημα που απασχολούσε τους περίοικους και διερχόμενους από την πεζογέφυρα. Σε συνεργασία με το Τμήμα Υγιεινής Κορινθίας, μηχανήματα του δήμου Κορινθίων προχώρησαν στον καθαρισμό του τελευταίου τμήματος του π. Ξηριά στην εκβολή του, το οποίο από τα λιμνάζοντα νερά είχε γίνει εστία και φωλιάς ανάπτυξης κουνουπιών. Όπως δηλώθηκε αρμοδίως θα ακολουθήσουν, εν όψει του επερχόμενου θέρους, ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο δήμο, ό,που τούτο απαιτηθεί.Τα είπα προεκλογικά. Τα είπα μετεκλογικά. Τα ίδια θα συνεχίσω να φωνάζω για το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών. 
Καθαρούς διαγωνισμούς


Τη προηγούμενη Δευτέρα στην Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε εκτάκτως η προμήθεια τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τη διανομή στους άπορους του Δήμου εν όψει των εορτών του Πάσχα. Βεβαίως και συμφωνήσαμε ως παράταξη.Τη προηγούμενη Δευτέρα στην Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε εκτάκτως η προμήθεια τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τη διανομή στους άπορους του Δήμου εν όψει των εορτών του Πάσχα. 
Βεβαίως και συμφωνήσαμε ως παράταξη. 

Είμαι όμως υποχρεωμένος να αναφέρω τις τιμές ανάθεσης των προϊόντων, οι οποίες είναι πολύ καλύτερες από τους περίφημους διαγωνισμούς για το ΤΕΒΑ ύψους 2.381.000 € με 1% έκπτωση και του Κοινωνικού Παντοπωλείου μαζί με τους Παιδικούς Σταθμούς ύψους 755.000 € επίσης με 1% ή και μηδενική σε ορισμένα έκπτωση, ο οποίος πρόσφατα ακυρώθηκε από την Οικονομική Επιτροπή. 

Αυτά κατήγγειλα προεκλογικά, αυτά κατήγγειλα μετεκλογικά και αυτά θα συνεχίσω να κάνω όταν δεν προστατεύεται το δημοτικό συμφέρον. Και να σκεφτείτε ότι οι τιμές αυτές έχουν προέλθει με προσφορές απευθείας ανάθεση. Σκεφτείτε να γίνει ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός χωρίς απαγορευτικούς όρους, όπως ελπίζω να γίνει στο μέλλον. Αξιοσημείωτο βεβαίως το γεγονός ότι προμηθευτές είναι τρεις κορινθιακές επιχειρήσεις και μάλιστα η μία εξ αυτών για το λάδι η Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Κορινθίας με εκπτώσεις 36%, αντί του 1%. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι μία δικαίωση για μένα. 

Το συμβατικό ποσόν του συνόλου των προμηθειών ανέρχεται σε 131.386 € επί προϋπολογισθείσας δαπάνης 169.136 € 

Χαρακτηριστικές τιμές σε μερικά προϊόντα: 

ΑΛΕΥΡΙ από 1,18€ σε 0,59€ 
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ από 0,93€ σε 0,46€ 
ΡΥΖΙ από 1,27€ σε 0,67€ 
ΖΑΧΑΡΗ από 1€ σε 0,58€ 
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ από 8,10€ σε 3,20€ 
Ακολουθούν άλλα 20 είδη. 

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 21/04/2020

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Ο Δήμος Βέλου Βόχας στηρίζει ενεργά και δυναμικά σε όλα τα επίπεδα τους δημότες του εν μέσω πανδημίας 


 15/04/2020: Από τα μέσα Μαρτίου πάρθηκαν μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκαλεί στην κοινωνία μας η πανδημία του κορωνοϊού. Αυτά τα νομοθετήματα έδιναν το κύριο βάρος των ενεργειών στους δήμους. Με αυτό το δεδομένο από την πρώτη στιγμή ο δήμος Βέλου Βόχας συνέστησε άμεσα, σε χρόνο ρεκόρ, δύο ημερών, νέα Υπηρεσία Πρόνοιας και Αλληλεγγύης για να διαχειριστεί την πρωτοφανή κρίση. 

Η πρόεδρος της Ανέλιξης και υπεύθυνη των κοινωνικών δομών του Δήμου, Μαρία Καλλίρη, με τις οδηγίες και σε απόλυτη συνεννόηση με τον δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο ανέλαβε να διεκπεραιώσει το δύσκολο έργο της οργάνωσης και της παροχής βοήθειας στους χειμαζόμενους δημότες μας. Με συνεχείς συνεννοήσεις με τις περιφερειακές υπηρεσίες πρόνοιας πέτυχε από χθες Μεγάλη Τρίτη 750 οικογένειες του δήμου Βέλου-Βόχας να ενισχυθούν οικονομικά για τις Άγιες μέρες του Πάσχα, μέσω του προγράμματος ΚΕΑ και ΤΕΒΑ. Την ίδια στιγμή άλλες 160 οικογένειες, μέσα στις επόμενες μέρες, θα επιδοτηθούν με οικονομική ενίσχυση από παράλληλο πρόγραμμα της Περιφέρειας στο οποίο εντάχθηκαν μετά από επανειλημμένες πιέσεις . Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες των δομών του ΝΠΔΔ Ανέλιξη, έχουν μεταφερθεί και εξυπηρετούν τη νέα δομή Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης η οποία λειτουργεί από τις 19 Μαρτίου. 

Όλο αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα έχει γίνει μια σειρά ενεργειών ακριβώς όπως προέβλεπε η οδηγία του Υπουργείου Εσωτερικών: 
Α) έχουν καταγραφεί τα άτομα που χρήζουν βοήθειας σε συνεργασία με τους προέδρους όλων των Κοινοτήτων 
Β) τα μαγειρεία των Βρεφονηπιακών Σταθμών έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε ήδη από χθες 14 Απριλίου έχει αρχίσει η διαδικασία παρασκευής καθημερινά φαγητού, για να καλυφθούν οι ανάγκες των ευπαθών ομάδων για όσο διάστημα χρειαστεί. 

Για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού, ο δήμαρχος σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ κατάφερε να πάρει δωρεάν όχημα για τη μετακίνηση του προσωπικού και διανομή των συσσιτίων. 
Παράλληλα, αξιοποιώντας τις έκτακτες νομοθετικές διατάξεις για την πανδημία, προσλήφθηκαν 3 άτομα, για να καλύψουν τις ανάγκες διανομής κατ’ οίκον των συσσιτίων. Η πρόσληψή τους ολοκληρώθηκε μόλις χθες Μεγάλη Τρίτη και από σήμερα είναι έτοιμοι να αναλάβουν υπηρεσία. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται η δημιουργία Σώματος Εθελοντών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας εν μέσω κρίσης. Το Σώμα Εθελοντών δημιουργείται με την βοήθεια και αμέριστη συμπαράσταση της κ. Ασπασίας Μπιτσάκου, της μοναδικής συμβούλου της αντιπολίτευσης, που όλο αυτό το δύσκολο διάστημα ενδιαφέρεται ενεργά για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης από το δήμο Βέλου-Βόχας. Μάλιστα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έρθει εισήγηση για τη σύσταση Σώματος Εθελοντών στο Δήμο Βέλου Βόχας. 

Ο δήμος Βέλου-Βόχας και το ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» εδώ και ένα μήνα περίπου κινούνται μεθοδικά και με διαρκή αγώνα για να εξασφαλίσουν τη μέγιστη προστασία των ευπαθών ομάδων, οικονομικά αδυνάτων, ηλικιωμένων κ.ά. Υπάρχουν εξάλλου τα σχετικά έγγραφα με χρονολογική σειρά τα οποία είναι διαθέσιμα στον καθένα και αποδεικνύουν τη ροή των ενεργειών για να φτάσουμε σήμερα και να μπορούμε να παρέχουμε, δωρεάν συσσίτια, οικονομικές ενισχύσεις, φάρμακα, ψυχολογική υποστήριξη και κατ’ οίκον διανομή και υποστήριξη για τους δημότες που έχουν ανάγκη. Εξάλλου στο Δήμο μας από την πρώτη στιγμή της πανδημίας λειτουργούν 2 γραφεία ψυχικής υποστήριξης των δημοτών μας με κοινωνικό λειτουργό στο Βέλο και σύμβουλο ψυχικής υγείας στο Βραχάτι. 

Όποιος νομίζει ότι αυτά γίνονται εν μία νυκτί και χάριν επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων πλανάται πλάνην οικτράν, και τον καλούμε να προσγειωθεί και να βοηθήσει ουσιαστικά - αν μπορεί και αν θέλει- την αντιμετώπιση της δύσκολης περιόδου που όλοι ζούμε. 

Ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος 
Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄ Μαρία Καλλίρη

ΔΗΜΟΣ ΞΥΚΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Ψυχογιός Γιώργος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας 
Η εγκατάλειψη και απαξίωση των ΕΛΤΑ Ξυλοκάστρου, Δερβενίου και άλλων καταστημάτων στην Κορινθία 


Επειδή διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο που ακούμε συνεχώς για την «ατομική ευθύνη» που πράγματι έχει σημασία, πρέπει να θεωρούμε τουλάχιστον εξίσου κρίσιμη την κρατική ευθύνη. Κι επειδή ζούμε και αναπνέουμε μαζί με την κοινωνία, τις αγωνίες και τις ανάγκες της, η κρατική ευθύνη έχει πολλές διαστάσεις. Η εγκατάλειψη και απαξίωση των ΕΛΤΑ Ξυλοκάστρου, Δερβενίου και άλλων καταστημάτων στην Κορινθία σε προσωπικό και μέσα, αποτελεί απόλυτη ευθύνη και συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ σε ένα νευραλγικό κλάδο τόσο εν μέσω πανδημίας όσο και για μετά. 

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η στελέχωση και η στήριξη μας στο δίκτυο και τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ ήταν συνεχής και αποτελεσματική για τον δημόσιο και καθολικό χαρακτήρα τους. Σε κάθε ανάγκη ήμασταν στην «πρώτη γραμμή» με κάθε τρόπο και δυνατότητα που διαθέταμε. Ως αντιπολίτευση, οι παρεμβάσεις μας στη Βουλή για την υπεράσπιση και την ενίσχυση των ΕΛΤΑ είναι μαζική και συλλογική για την Κορινθία και πανελλαδικά. Θα πρέπει η κυβέρνηση και οι βουλευτές της να πάρουν θέση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα ταχυδρομεία που είναι τόσο σημαντικά για τις τοπικές κοινωνίες. Όμως και η αυτοδιοίκηση, δηλαδή οι Δήμοι όπου υπάρχουν προβλήματα και η Περιφέρεια πρέπει να ζητήσουν τα αυτονόητα. 

Άμεσες προσλήψεις προσωπικού, στήριξη και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσίων απέναντι στην απαξίωση, το κλείσιμο και την ιδιωτικοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση για ένα οργανισμό που υπηρετεί την καθολική κοινωνική κάλυψη και όχι τη σχέση κέρδους-ζημίας
ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Ο Δήμος αποφάσισε Απαλλαγή Τελών για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό 


 Δ. Σικυωνίων: Απαλλαγή Τελών για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό. Ο Δήμος Σικυωνίων αποφάσισε την απαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή ή πλήττονται σοβαρά από την παρούσα κρίση και κάνουν χρήση κοινοχρήστων χώρων. Η απαλλαγή ισχύει για όσο χρονικό διάστημα ισχύσουν οι περιορισμοί. Με την ίδια απόφαση απαλλάσσονται από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού οι επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Σε περίπτωση που ήδη έχουν καταβληθεί ποσό από τα τέλη θα συμψηφιστεί με μελλοντικές απαιτήσεις. Με νεότερη απόφαση του ΔΣ θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες υλοποίησης των συγκεκριμένων απαλλαγών.


Δεν υπάρχουν σχόλια