Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1690

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων απευθύνει έκκληση προς τους «ετεροδημότες» να μην ταξιδέψουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους 


Αγαπητοί μας «ξενιτεμένοι» συνδημότισσες και συνδημότες, 

Το Πάσχα, η σημαντικότερη εορτή της Χριστιανοσύνης είναι για όλους εμάς μια μεγάλη γιορτή πλούσια σε έθιμα και παραδόσεις που κάθε χρόνο περιμέναμε με χαρά και προσμονή να ανταμώσουμε και να γιορτάσουμε μαζί. Με τον ερχομό σας ζωντάνευαν οι πόλεις και τα χωριά μας, γεμίζαμε τις εκκλησίες και καλωσορίζαμε τον εορτασμό της Ανάστασης. Οι γειτονιές μας, οι αυλές μας, τα σπίτια μας και οι καρδιές μας γέμιζαν με παιδικά χαμόγελα και φωνές, συγγενείς και φίλους, με τραγούδια, εδέσματα και μυρωδιές από το παραδοσιακό σούβλισμα του αρνιού. 

Το φετινό Πάσχα όμως, θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα καθώς μας βρίσκει εν μέσω μιας πανδημίας που μαστίζει τον πλανήτη και τη χώρα μας και δεν μας επιτρέπει να γιορτάσουμε όπως κάθε χρόνο. Σας παρακαλούμε όπως υπακούσετε πιστά τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και να αναβάλλετε την κάθοδό σας στις πόλεις και τα χωριά του Δήμου μας. Το μόνο αποτελεσματικό μέσο Άμυνας και Προστασίας είναι η απομόνωση του καθενός στον χώρο του. 

Μένουμε σπίτι, προστατεύουμε τις οικογένειες μας και τους αγαπημένους μαςγια να μπορέσουμε να υποδεχτούμε όλοι μαζί υγιείς, χωρίς καμία απουσία, το καλοκαίρι και όλες τις γιορτές που περιμένουμε να έρθουν για να γιορτάσουμε μαζί, δυνατοί και ενωμένοι. 

Εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων
Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης




Ο Δήμος Λουτρακίου –Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων αρωγός στο Υπουργείο για την παροχή tablet και laptop σε μαθητές 


 Το Υπουργείο Παιδείας, κατόπιν εξαγγελίας της Υπουργού κ. Νίκης Κεραμέως και της Εγκυκλίου που εκδόθηκε αναλαμβάνει την προμήθεια και παροχή εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (laptop και tablet) στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, προκειμένου να αξιοποιηθεί από εκπαιδευτικούς ή/και μαθητές, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια και τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε σχολικής μονάδας. 

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/ θμιας Εκπαίδευσης και τις οικείες Σχολικές Επιτροπές και έχει ήδη πραγματοποιήσει την καταγραφή του ακριβή αριθμού των μαθητών και των μαθητριών που χρήζουν πραγματικά προμήθειας tablet, ώστε να συμμετέχουν απρόσκοπτα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, χωρίς να αποκλείονται από τη μάθηση. 

Με απόλυτη συναίσθηση του άγχους και της αγωνίας που βιώνουν τα παιδιά μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης ανέφερε πως «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουμε ζωντανή την επαφή των μαθητών με την εκπαιδευτική διαδικασία. Βρισκόμαστε δίπλα στη νέα γενιά, τους εκπαιδευτικούς και τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων του Δήμου μας για νασυμβάλλουμε με κάθε πρόσφορο μέσο στην ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια της νέας εκπαιδευτικής πραγματικότητας. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε με πόρους από τις οικείες Σχολικές Επιτροπές και στα όρια των δυνατοτήτων μας, σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορέσει να καλύψει την προμήθεια tablet στους μαθητές των σχολείων μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη, την προμήθεια αυτών σε tablet, τα οποία θα επιστραφούν στις σχολικές μονάδες μετά την άρση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού». 

Γραφείο Τύπου




Οι δωρεές μας συνεχίζονται! Η εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΣΟΓΙΑΣ Α.Ε. στηρίζει έμπρακτα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου 


Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων ευχαριστεί θερμά την εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΣΟΓΙΑΣ Α.Ε. για την ευγενική προσφορά της σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης που θα διατεθούν για τις ανάγκες των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης ανέφερε «Ακόμη μία σημαντική δωρεά σε τρόφιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης υποδεχτήκαμε από την εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΣΟΓΙΑΣ Α.Ε.. Ευχαριστούμε θερμά για την ιδιωτική πρωτοβουλία της εταιρείας στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας και για την πολύτιμη στήριξή της στο κοινωνικό έργο που επιτελείται, αποδεικνύοντας πραγματικό ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη». 

Γραφείο Τύπου




Η εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΠΑΠΑΦΙΛΗ Α.Ε. στηρίζει έμπρακτα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου 


Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων ευχαριστεί θερμά την εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΠΑΠΑΦΙΛΗ Α.Ε. για την ευγενική προσφορά της σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης που θα διατεθούν για τις ανάγκες των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 
Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης ανέφερε «Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΠΑΠΑΦΙΛΗ Α.Ε. για την ευαισθητοποίηση της και την προσφορά της σε τρόφιμα και αγαθά που θα διατεθούν στους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη. Στην κρίσιμη μάχη κατά του κορωνοϊού, τέτοιου είδους συνεισφορές είναι σημαντικές, πολύτιμες κι οφείλουν να αναγνωρίζονται, καθώς και να αναδεικνύονται, από όλους μας». Γραφείο Τύπου 



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Πρώτη Τηλεδιάσκεψη Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 


 Χθες Μ.Δευτέρα 13/4/2020 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Δημοτικό συμβούλιο ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης με τηλεδιάσκεψη, η απόλυτη επιτυχία του οποίου απέδειξε την ικανότητα του Δήμου μας να λειτουργεί απρόσκοπτα εναρμονιζόμενος με τις νέες απαιτήσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Αξίζουν για αυτό τα συγχαρητήρια όλων μας στο γραφείο πληροφορικής του Δήμου μας, το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα στα νέα δεδομένα. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε ομόφωνα όσον αφορά την στήριξη των επαγγελματιών οι οποίοι έχουν αναστείλει την λειτουργία των επιχειρήσεων τους, ακολουθώντας τα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Τα οριστικά μέτρα στήριξης τα οποία αφορούν τα τέλη κοινοχρήστων χώρων, τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τα ενοίκια δημοτικών καταστημάτων καθώς και τις ρυθμίσεις βεβαιωμένων οφειλών, πρόκειται να οριστικοποιηθούν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δημιουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας των αιτημάτων από την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης. 

Συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης το πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί στην Δ.Ε Ευρωστίνης με την αναστολή λειτουργίας του κινητού συνεργείου της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο Δερβένι. Αφού ανακοινώθηκαν οι επαφές και οι προσπάθειες επίλυσης του θέματος από της Δημοτική Αρχή και η θέση της τράπεζας για την αναστολής όλων των κινητών συνεργείων πανελλαδικά λόγο έλλειψης προσωπικού εξαιτίας της πανδημίας, συνεχίζεται η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης σε ανώτατο επίπεδο της τράπεζας. Επίσης εκτός ημερήσιας διάταξης υπήρξε ενημέρωση του σώματος για την παροχή τροφίμων σε ευάλωτες ομάδες του Δήμου μας, για την πρόοδο της μελέτης αποκατάστασης του εξωτερικού μέρους του Ειρηνοδικείου Δερβενίου, για την ολοκλήρωση του Αθλητικού Κέντρου στα Σαρανταπηχιώτικα και για την παρέμβαση αντιπλημμυρικής προστασίας δίπλα στην παιδική χαρά στην οδό Αριστοναυτών στο δυτικό Ξυλόκαστρο, θέματα τα οποία προωθεί με επιτυχία η Δημοτική Αρχή. 

Τέλος ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόσληψη 8 ατόμων στον τομέα καθαριότητας με 4μηνη σύμβαση, ώστε να ενισχυθεί ο συγκεκριμένος κομβικός τομέας για την προστασία της δημόσιας υγείας.




ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ


ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ Αννίβα Παπακυριάκου 

 Αγαπητοί μου συνδημότες και συνδημότισσες 

Αυτό το Πάσχα σίγουρα είναι πολύ διαφορετικό από όλα όσα έχουμε ζήσει. Είναι μοναχικό, μακριά από τις θρησκευτικές μας συνήθειες και τις παραδόσεις , παράλληλα όμως εξαιτίας των όσων βιώνουμε διακατέχεται από μια έντονη πνευματικότητα και συλλογισμό. 
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη είναι όροι και προϋποθέσεις απαραίτητοι για την επιβίωση των μικρών κοινωνιών. Αυτή η πανδημία όμως φανέρωσε πως είναι και όροι επιβίωσης ενός ολόκληρου λαού.. 
Εδώ η νόσος, ο ανθρώπινος πόνος, η οικονομική κρίση, οι συνέπειες των φυσικών καταστροφών έχουν πρόσωπο και όνομα και είναι αδύνατο να αφήσουν τον κοινωνικό περίγυρο αδιάφορο. 

Στο πλαίσιο αυτό η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί το κοντινότερο στήριγμα και σαν Δημοτική Αρχή, στο μέτρο του δυνατού, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των δημοτών μας, αφού ο Γολγοθάς που ανεβαίνουμε είναι πρωτόγνωρος, για κάποιους μερικές φορές ξεπερνά τα όρια αντοχής και η Ανάσταση μοιάζει να αργεί αρκετά. Η Ανάσταση του Χριστού όμως, αγαπημένοι μου συνδημότες , διατηρεί την ελπίδα ζωντανή και στηρίζει τις ψυχές εμπνέοντας αισιοδοξία και ελπίδα . 
Γι αυτό ας προσπαθήσουμε να βιώσουμε τις μέρες αυτές το μήνυμα της αναγέννησης και ανάτασης σε κάθε επίπεδο. Να ξανασυναντηθούμε όλοι με το βαθύτερο νόημα της ζωής που στο δρόμο των υποχρεώσεων μας το ξεχάσαμε. Ας ενώνουμε αυτή την Ανάσταση όλοι τις προσευχές μας, για να μαζέψουμε κουράγιο, δύναμη , πίστη ώστε να περάσουμε αυτή την μεγάλη δοκιμασία αλώβητοι. 
Να σταθεί ο λαός μας όρθιος και να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται. 
Είμαι βέβαιος ότι με διαρκή προσπάθεια και προσήλωση στους στόχους που έχουμε θέσει, θα νικήσουμε και θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για καλύτερες ημέρες. 

Εύχομαι αυτό το Πάσχα να λαμπρύνει τις καρδιές μας και να φέρει προσωπική και οικογενειακή ευτυχία στον καθένα μας ξεχωριστά. 
Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους, με υγεία κι αισιοδοξία για το αύριο. 

Αννίβας Παπακυριάκος




ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια