Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1682

Μερικές από τις δραστηριότητες του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Γκιολή


**Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Κορινθίας, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ύστερα από πρόσκληση του ΔΣ και του Προέδρου ΟΕΒΕ και Περιφερειακού Συμβούλου κ. Αναστάσιου Μποζίκη, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κορινθίας και παρουσία του Γενικού Γραμματέα ΓΣΕΒΕΕ κ. Αθανασίου Νικολόπουλου. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές του νομού κ. Νικόλαος Ταγαράς, κα Μαριλένα Σούκουλη, κ. Γεώργιος Ψυχογιός καθώς και πλήθος προέδρων τοπικών επαγγελματιών συλλόγων και προέδρων ΟΕΒΕ όμορων ομοσπονδιών. Ο κ. Γκιολής έδωσε συγχαρητήρια για την αντοχή των επαγγελματιών συμμετεχόντων στην εκδήλωση και μεταξύ άλλων τόνισε πως «είστε η ραχοκοκαλιά της τοπικής κοινωνίας του νομού, αντέξατε 10 χρόνια κρίσης και εύχομαι η νέα χρονιά να είναι κερδοφόρα πλέον και δημιουργική ώστε να μη χρειάζεται να λέμε κάθε περασμένη χρονιά και καλύτερα». 

**Σε συνέχεια της συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα όσο αφορά «την Τρίπολη ως έδρα του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου με στελέχη του Πυροσβεστικούς Σώματος στο γραφείο του στην Κόρινθο. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο νέος περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος κ. Θανάσης Κολυβήρας, ο Διοικητής Π.Σ. Κορινθίας κ. Χρήστος Πλατάς με κλιμάκιο του ΠΣ Κορινθίας καθώς και η προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Κορινθίας κα Ρούλα Χαρίτου. Στη συζήτηση πέρα των δεδομένων για το νέο νόμο Πολιτικής Προστασίας όπου προβαίνει σε σημαντικές παρεμβάσεις σε θεσμικό πλαίσιο, έτσι ώστε να διασφαλίζεται το ζήτημα της πρόληψης και όχι μόνο της αντιμετώπισης των διαφόρων κινδύνων, αναφέρθηκαν στο σχεδιασμό από κοινού ενεργειών στο προσεχές διάστημα και δεσμεύτηκαν για την καλύτερη μεταξύ τους συνεργασία. 

**Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και καθαρισμού επί των οδικών αξόνων Κορίνθου – Πατρών και Κορίνθου – Άργους. Οι εργασίες καθαρισμού των πρανών, τάφρων, νησίδων του οδικού δικτύου καθώς και το κλάδεμα, ο καθαρισμός των δέντρων, το κόψιμο των χορταριών και το μάζεμα των σκουπιδιών όπου υπάρχουν κατά μήκος του δικτύου αρμοδιότητας της ΠΕ Κορινθίας προχωράει με γρήγορους ρυθμούς. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε στις εργασίες καθαρισμού επί των ανωτέρω οδικών αξόνων παρακολουθώντας την πορεία εξέλιξής τους τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «οι εργασίες καθαρισμού των αρμοδιοτήτων μας στο Νομό Κορινθίας θα συνεχιστούν έτσι ώστε να αποκτήσει το οδικό δίκτυο την εικόνα που του αρμόζει και πάλι». 

**Στο γραφείο του συναντήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ Αναστάσιος Γκιολής και η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα, με την Διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικής και Διεθνούς Ιστορίας κα Κωνσταντίνα Μπότσιου. Συζήτησαν εκτενώς θέματα της πολιτιστικής ανάπτυξης του νομού Κορινθίας. Αναφέρθηκαν στην εκπόνηση ιστορικών μελετών προκειμένου να προγραμματιστούν τρόποι και δράσεις ώστε μέσα από την ιστορική αναδρομική έρευνα να επιτευχθεί η συνεισφορά στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ δημόσιας και επιστημονικής ιστορίας. Ακόμα να αναδειχθεί ο ρόλος που διαδραμάτισε η Ελλάδα στις διεθνείς εξελίξεις ενισχύοντας μνήμες, ταυτότητες, καμπές της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ιστορίας. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν στη μελέτη και ανάδειξη προσωπικοτήτων της Κορινθίας, στη στοιχειοθέτηση ιστορικών αναφορών, στη δημιουργία δικτύου ιστορικών διαδρομών έως και την ανάπτυξη ψηφιακών μουσείων με σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας του Νομού, ακόμα και ως μοχλό τουριστικής ανάπτυξης. 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη




ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΡΚΑ ΣΤΟ SUPER TV ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ


Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδία και τον Πολιτισμό, Αθηνά Κόρκα, στο Νίκο Νικολόπουλο και την εκπομπή «Πελοπόνησσος Σήμερα» στο Super TV. 

Μετά το πέρας της συνέντευξης η κα Κόρκα δήλωσε: 

«Είχα τη χαρά να συζητήσω με το Νίκο Νικολόπουλο εφ’ όλης της ύλης σχετικά με τις δράσεις μας στη νέα περιφερειακή αρχή το τελευταίο 6μηνο καθώς και τον προγραμματισμό μας. 

Ανέφερα για μια ακόμα φορά ότι το περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να είναι τόπος συνεννόησης, σύμπλευσης απόψεων και υγιούς αντιπαράθεσης με επιχειρήματα και όχι χώρος αντιπαλότητας, ύβρεων και κραυγών. 

Συζήτησαμε επίσης για τη συνεχή προσπάθεια μας για βιώσιμη προσθήκη νέων αιθουσών στα σχολεία της περιφέρειας και ειδική μεριμνα για σχολεία ειδικής αγωγής και συγκεκριμένων μαθητικών προγραμμάτων όπως τα μουσικά σχολεία. 

Τέλος μιλήσαμε για τα μεγάλα προγράμματα και τις προσκλήσεις που έχουμε αποστείλει για ένταξη πολιτιστικών χώρων σε έργα υποστήριξης, προσβασιμότητας, αξιοποίησης και ανάδειξης καθώς και τις προετοιμασίες για τους εορτασμούς του 2021. Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Ε. Νίκας και όλοι μας συνεχίζουμε δυναμικά για την ανάπτυξης της περιφέρειας Πελοποννήσου όπως την αξίζουμε.» 

Όλη η συνέντευξη εδώ:https://www. youtube.com/watch?v=ezmGbJ3R6k 8&t=990s&fbclid=IwAR3dtZYtnZmxEq PK51EaPVbekdwC8_MzzgMFEMyfv0y_K6Spf_l3Ok-4e88




«Νέα Πελοπόννησος» 
Το ασανσέρ της «ντροπής» Ψεύτικη ευαισθησία και επικίνδυνος λαϊκισμός από τον κ.Νίκα



Ξεπέρασε κάθε όριο ο λαϊκισμός του κυρίου Νίκα, ο οποίος προσπαθώντας να πανηγυρίσει τη λειτουργία ασανσέρ στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη ,δεν δίστασε να στήσει ολόκληρη <<θεατρική παράσταση>> με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τους στενούς του συνεργάτες. 

Είναι ντροπή και προσβολή προς όλους τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα ,η πολιτική εκμετάλλευση του κυρίου Νίκα. 

Φωτογραφήθηκε συνοδευόμενος από την ιδιαιτέραδιευθύντρια του και τον εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας ως <<σταρ του σινεμά >> για να δείξει τη δήθεν ευαισθησία του. 

Κύριε Νίκα, σας γνωρίζουμε για την ευαισθησία σας!! Μίλησε για σας ο κύριος Κυμπουρόπουλος, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος επισκέφθηκε το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και όταν διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε καμία πρόσβαση για τα ΑμεΑ, δήλωσε πως λυπάται ειλικρινά για τον Δήμαρχο της πόλης. Τώρα θυμηθήκατε τα ΑμεΑ; 

Οι πραγματικές ευαισθησίες κύριε Περιφερειάρχα δεν διαφημίζονται, ο λαϊκισμός σας αποτελεί το χειρότερο παράδειγμα υποβάθμισης της πολιτικής ζωής της Πελοποννήσου.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια