Header Ads

ΘΕΜΑΤΑ ΗΓΕΣΙΑΣΗ Αρετή θέλει Τόλμη, αλλά και Πίστη στις Αρχές και Αξίες


Άρθρο του Αντ/γου ε.α. Ιωάννη Μ. Ασλανίδη
          -Επειδή η Ιστορία πάντα διδάσκει, θυμάμαι μια θλιβερή  προσπάθεια συνδιαλλαγής (παζάρι) της επίσημης πολιτείας με τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν το 2004, στο εθνικό συγκρότημα συμπαρομαρτούντων και των συμβουλατόρων των, πόσα χρήματα απαιτούν, οι ποδοσφαιριστές και πόσα το κράτος δίνει για την ευχάριστη και ανέλπιστη αυτή προσφορά για το γόητρο της πατρίδος και την χαρά των Ελλήνων. Όταν η Εθνική Ποδοσφαιρική Ομάδα εστέφθη Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

          -Πίστευα και πιστεύω ότι η προσφορά για την πατρίδα από οποιοδήποτε μετερίζι και αν βρίσκεται ο Έλλην, αποτελεί τιμή και υποχρέωση. Με κορυφαία την υπεράσπιση της ακεραιότητα της πατρίδος από κάθε ξένο επιβουλέα, μέχρις αυτοθυσίας.

          -Σκέπτομαι έτσι όπως πάμε, κάθε προσφορά προς την πατρίδα, που αντανακλά σ’ όλους τους Έλληνες, εάν κοστολογείται σε κάποια ποσά τότε τι; Πρέπει να ζητήσει ο Έλλην από την πατρίδα, όταν προσπαθώντας να υπερασπιστεί την ύπαρξη και την ακεραιότητά της, πίπτει στο πεδίο της μάχη, θυσιάζοντας ό,τι πολυτιμότερο είχε, την ζωή του;

          -Ας έλθουμε στην ουσία του θέματος. Βασική προϋπόθεση για την ύπαρξη, διαιώνιση και λειτουργία ενός κράτους, θα πρέπει να θεωρείται, από όλους ότι, η προσφορά προς την πατρίδα είναι ΤΙΜΗ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, και ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ.

          -Οι Ποδοσφαιριστές που μετείχαν τότε στην Εθνική Ομάδα, επελέγησαν μεταξύ των καλυτέρων της χώρας μας και  επέτυχαν  για το 2004 τα κάτωθι:

          .Πρώτον: Να βγει από την αφάνεια και την ανυποληψία το ποδόσφαιρο της Ελλάδος, προβληματίζοντας τους Ευρωπαίους αντίστοιχους ότι, στην Ελλάδα φαίνεται να γίνεται σωστή δουλειά και ότι οι Έλληνες και η Ελλάδα προς τιμήν των υπερέβησαν τους εαυτούς των. Χαρά οι Έλληνες. Μπράβο στους υπεύθυνους. Συγχαρητήρια στους παίκτες.

          .Δεύτερον: Η αντίστοιχη Ομοσπονδία εισέπραξε από την Ευρώπη, αν θυμάμαι καλά, ένα τεράστιο ποσόν (νομίζω 20.000.000 €) για να το διαθέσει όπως αυτή κρίνει. Μεγάλη δύναμη στα χέρια των υπευθύνων για περισσότερη προσπάθεια στην συνέχεια.

          .Τρίτον: Η πατρίς τους ετίμησε και τους έδωσε στο πανελλήνιο μια θέση, την οποία και ποιος δεν θα ζήλευε, τους τίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός της χώρας, η αξιωματική αντιπολίτευση και πολλοί άλλοι φορείς με το αζημίωτο. Έλεγαν λοιπόν οι σοφοί πρόγονοί μας: «κάτθανε γαρ διαγόρα ουκ εις όλυμπον αναβήσεις» ή και «τα πλούτη πολλοί μίσησαν την δόξαν όμως ουδείς’.

          .Τέταρτον: Η μεγάλη αξία που απέκτησαν σαν ποδοσφαιριστές όχι μόνο στο Πανελλήνιο, αλλά και παγκοσμίως. Μεγάλη ωφέλεια των ιδίων για το επαγγελματικό μέλλον των. Έφθασαν μάλιστα μέχρι και ευρωβουλευτές.

          -Μετά από τα παραπάνω, δυστυχώς οι συμβουλάτορες των παιδιών αυτών, ενώ αυτά δεν είχαν τέτοια πρόθεση, παρ’ όλα αυτά προέτρεπαν αυτά, παραβλέποντας κάθε αρχή ηθικής,, πατριωτισμού και προσφοράς, να εκβιάζουν το κράτος και να ζητούν ένα εκατομμύριο ΕΥΡΩ αντί του αξιοσέβαστου ποσού των εκατόν εβδομήντα χιλιάδων ΕΥΡΩ που προσέφερε η Κυβέρνηση με ευχαρίστηση και αυτό βέβαια πάντα από το υστέρημα αυτού του ταλαιπωρημένου ελληνικού λαού.

   -Πιστεύω μπρος σε μια τέτοια προσωπική επιτυχία και ωφέλεια ενός εκάστου, αντί αυτών των ενεργειών κάποια άλλη συμπεριφορά θα ολοκλήρωνε την λάμψη των, σ’ όλους τους Έλληνες:  Αν π.χ. σύσσωμοι οι παίκτες με ευχαρίστηση να εδέχοντο το ποσόν αυτόν, που τους πρόσφερε η πατρίς των και αφού ευχαριστούσαν αυτήν, δήλωναν ότι έκαστος θα προσφέρει το 1/5 του ποσού αυτού, σε κάποιο κατά την κρίση των κοινωφελές ίδρυμα πχ. «Στο Χαμόγελο του Παιδιού» κ.λ.π.    

      -“Η Αρετή έχει πολλούς Δασκάλους , αλλά λίγους αγωνιστές». (ΠΛΑΤΩΝ).


   -Μέγα δίδαγμα: Οι παρεμβατικοί νέοι μας δεν έγιναν μόνοι τους είχαν κακούς συμβουλάτορες(ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ, ΣΧΟΛΕΊΟ).

*Ο  κ. Ιωάννης Μ. Ασλανίδη είναι Αντιστράτηγος ε.α.,  Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ευελπίδων από τη Δράμα, διαμένων στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια