Header Ads

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : ΚΑΜΙΑ ΑΣΥΛΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ


ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ


Είπαν «Τέλος στην ιδιότυπη ασυλία όσων προκαλούν επεισόδια», ενώ  « επαναφέρεται, εκ νέου το κακούργημα από πλημμέλημα, που είχε σκανδαλωδώς θεσπιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, η χρήση εκρηκτικών υλών, οι γνωστές μολότοφ, η οποία πλέον τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη». Αίσθηση έκανε η αναφορά ομιλητών στο Κοινοβούλιο για την προκλητική διάταξη που εισήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ο δράστης που κατείχε εκρηκτικές βόμβες δεν ετιμωρείτο, εάν πριν συλληφθεί παρέδιδε με τη θέλησή του τα υλικά αυτά», ενώ έφερε στη μνήμη βουλευτών και Λαού το άτυπο «Μνημόσυνο» των τριών + συνανθρώπων μας που κάηκαν ζωντανοί στην Τράπεζα της Μαρφίν από βόμβα Μολότωφ. Αποφασισμένη να εφαρμόσει το δόγμα της μηδενικής ανοχής για όσους θελήσουν να δημιουργήσουν επεισόδια χρησιμοποιώντας, ως ορμητήριο ή καταφύγιο, εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι η κυβέρνηση. Παράλληλα η Αστυνομία συνεχίζει να υλοποιεί την απόφαση για εκκενώσεις κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας που τελούσαν υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές και χρησιμοποιούνταν, μεταξύ άλλων, ως αποθηκευτικοί χώροι αντικειμένων που αποτελούσαν «όπλα» σε επιθέσεις κατά αστυνομικών.


ΑΛΓΕΙΝΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ 
Η ΣΤΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
Στην «αντεπίθεση» πέρασαν την Τετάρτη  βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που πήραν τον λόγο στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα χαιρετίζοντας την αυστηροποίηση των διατάξεων, γιατί, όπως είπαν, «μπαίνει τέλος στην ιδιότυπη ασυλία για όσους μέχρι σήμερα κατασκεύαζαν μολότοφ και έκαιγαν αθώους πολίτες, σπίτια, Γραφεία καταστήματα και αστυνομικούς».

«Ενισχύεται το οπλοστάσιο της πολιτείας κατά της τρομοκρατίας», είπε η βουλευτής της ΝΔ Ζωή Ράπτη και πρόσθεσε ότι «μετατρέπεται, εκ νέου, από κακούργημα σε πλημμέλημα που είχε σκανδαλωδώς θεσπιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, η χρήση εκρηκτικών υλών, οι γνωστές μολότοφ, η οποία πλέον τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη».

Η βουλευτής υπογράμμισε ότι μπαίνει τέρμα στην ιδιότυπη ασυλία που υπήρχε μέχρι σήμερα σε όσους κατασκεύαζαν μολότοφ για να κάψουν αστυνομικούς. Το ίδιο ισχύει και για όσους επιχειρούν να κάψουν κτήρια, όπως τα Αστυνομικά Τμήματα Ζωγράφου και Πεντέλης, το κτήριο του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, είπε και κατήγγειλε «την προκλητική διάταξη που εισήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ο δράστης που κατείχε εκρηκτικές βόμβες δεν ετιμωρείτο, εάν πριν συλληφθεί παρέδιδε με τη θέλησή του τα υλικά αυτά».

Μπαίνει «τέλος στην άτυπη ατιμωρησία» κάθε οργάνωσης τύπου Ρουβίκωνα, καθώς προβλέπεται φυλάκιση έως τρία έτη για όποιον παράνομα εισέρχεται και παραμένει σε δημόσια κτήρια, είπαν πολλοί βουλευτές της ΝΔ κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης. Από το βήμα της Ολομέλειας, η νεοεκλεγείσα βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα, συγκέντρωνε ίσως τα περισσότερα χειροκροτήματα των συναδέλφων της από τα έδρανα της ΝΔ, όταν θύμιζε στην αίθουσα ένα προς ένα τα ονόματα των θυμάτων της Marfin.

«Ξαφνιάζομαι με τις απόψεις ορισμένων συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ, περί κατοχής και μεταφοράς βομβών, σε μια ευρωπαϊκή χώρα, εν καιρώ ειρήνης», είπε η βουλευτής και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να σας θυμίσω τον Επαμεινώνδα Τσάκαλη 36 ετών, την Παρασκευή Ζούλια 35 ετών, και την τεσσάρων μηνών έγκυο Αγγελική Παπαθανασοπούλου 32 ετών. Θυμάστε κύριοι συνάδελφοι; Τα θύματα της τραγωδίας στη Marfin είναι. Θύματα που κάηκαν ζωντανά εξαιτίας κάποιας μολότοφ, μιας μολότοφ που κάποιος τη μετέφερε στο σημείο της τραγωδίας. Ενδεχομένως μέσα σε κάποιο σακίδιο. Γι΄αυτά τα θύματα που χάθηκαν τόσο άδικα αλλά και στις οικογένειες τους οφείλουμε να πράξουμε το αυτονόητο».

Ακολούθησε στο βήμα ο Μακάριος Λαζαρίδης ο οποίος απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με το μπάχαλο από το 2008». «Στο δικό σας DNA είναι το μπάχαλο και το χάος, ενώ στο δικό μας είναι η τάξη και η νοικοκυροσύνη, με πιο πρόσφατο κρούσμα όσα υποστηρίζει και κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις τρεις τελευταίες ημέρες μετά την επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έφτασε στο σημείο, χθες, ο κ. Τζανακόπουλος να μας πει ότι δεν βρήκαν και καλάζνικοφ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο! Αν αυτό δεν είναι στήριξη στην τρομοκρατία, τι είναι κύριε Τζανακόπουλε;», ανέφερε ο Μακάριος Λαζαρίδης και πρόσθεσε:

«ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με το μπάχαλο και το χάος από το 2008. Ποτέ δεν αποδοκίμασε όσα έγιναν στην Αθήνα τον Δεκέμβριο εκείνης της χρονιάς, με τον κ. Τσίπρα μάλιστα να δικαιολογεί όσα έγιναν εκείνη την περίοδο». Ο κ. Λαζαρίδης μίλησε και για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», επισημαίνοντας τη δήλωση του Γεράσιμου Μπαλαούρα τον Ιανουάριο του 2016 πως η οργάνωση «είχε ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου», καθώς και την κατάθεση στελεχών της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπως ο Νίκος Μανιός και ο Παναγιώτης Λάμπρου, ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη κατηγορούμενων για συμμετοχή στην «17 Νοέμβρη».

Νωρίτερα, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε υπογραμμίσει ότι «δεν υπάρχουν όπλα με ιδεολογική ασυλία». «Όσοι αυτόκλητοι φίλοι του λαού επιμένουν να υποστηρίζουν την επιλεκτική ανομία, καλό θα είναι να δουν ποιες ήταν οι συνέπειες αυτής της επιλογής στη χώρα και στην κοινωνία μας», είπε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

«Η προστασία της ελευθερίας και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας δεν είναι δεξιά ή αριστερή επιλογή. Αποτελεί θεμελιώδη αρχή για μια ευνοούμενη και δημοκρατική πολιτεία», τόνισε ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Τάσος Χατζιβασιλείου, ο οποίος αναφέρθηκε ειδικώς στο άρθρο 187 Α, για να πει ότι ορθώς η κυβέρνηση προχωρεί στην αυστηροποίηση του πλαισίου για κάθε είδους τρομοκρατική δραστηριότητα. «Είδαμε προσφάτως φωτογραφίες με γιάφκες εντός πανεπιστημίων, όπου συγκεντρωνόταν εξοπλισμός και υλικό για παρασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. Κι όλα αυτά δίπλα σε αίθουσες όπου καθημερινά μπαίνουν εκατοντάδες φοιτητές», είπε ο κ. Χατζηβασιλείου και αναρωτήθηκε: «‘Αραγε, πόσο απέχουν όλα αυτά από την τέλεση σοβαρότερων εγκλημάτων; Τί εμποδίζει εκείνον που σήμερα κρατάει μια μολότοφ, από το να κρατήσει αύριο ένα περίστροφο;».

Πηγή : el.gr photo:eurokinissiΣ.Σ.  Καιρός είναι να μπει μία έννομος τάξη για να πάει η Ελλάδα πάλι μπροστά και όχι να καταστρέφεται δημόσια περιουσία, ο βιός επιχειρηματιών – Καταστηματαρχών από τα κάθε είδους όργανα μυστικών και κομματικών φορέων, που εφαρμόζουν « Μαύρες Επιχειρήσεις Αποσταθεροποίησης Κυβερνήσεων και Κρατών». Είναι βέβαιο πως η Ελληνική κοινή γνώμη έχει αηδιάσει και κουραστεί με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που πάντοτε επεμβαίνουν κατά μονόπλευρης κατεύθυνσης στόχου. Ποίος μεγάλος δεν ενθυμείται τα θανατηφόρα κτυπήματα της 17ης Νοέμβρη που ήταν όλα τα θύματα της κεντροδεξιάς παράταξης, ενώ δύο άλλα, που ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ ( Πέτσος και Ραυτόπουλος), κτυπήθηκαν από την ίδια οργάνωση, αλλά … ως εκ θαύματος, αστόχησαν οι δολοφόνοι και  διασώθηκαν γιατί …  οι σφαίρες βρήκαν - τυχαία; - τα πόδια τους…


 

Δεν υπάρχουν σχόλια