Header Ads

ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ φ. 1668




ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ 
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ  φ.  1668
Ν.Δ. Τάκης Θεοδωρικάκος:

Το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού 
θα ψηφιστεί από  όλους.

Newsroom , CNN Greece  Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019
Πηγή: INTIME NEWS / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ
   Την πεποίθηση ότι το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού θα ψηφιστεί σχεδόν από όλα τα κόμματα και τους βουλευτές εκφράζει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.
   Επισημαίνει ότι τις επόμενες μέρες θα προωθηθεί η αναθεώρηση του άρθρου 54 του Συντάγματος για να καταστεί σε κάθε περίπτωση συνταγματικό και μέσα στον Νοέμβριο θα έρθει στη Βουλή, ενώ τονίζει ότι αποτελεί μία πρόκληση για όλους να ξαναδούμε στο μέλλον το θέμα της επιστολικής ψήφου εφόσον αλλάξουν οι συσχετισμοί.
   Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ακόμη πως δεν υπάρχει ζήτημα να αλλάξει το όριο του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, ενώ για το μεταναστευτικό το οποίο το χαρακτηρίζει ένα πολύ μεγάλο και περίπλοκο πρόβλημα, με πολλές διεθνείς και εσωτερικές διαστάσεις, υπογραμμίζει πως «το βέβαιο είναι ότι πρέπει να ενεργήσουμε αποτελεσματικά, συντονισμένα και με σχέδιο, αλλά και ότι όποια πρόσθετα μέτρα χρειάζονται θα παρθούν».
   Για την υπόθεση Novartis επισημαίνει πως σε κάθε περίπτωση «πρέπει να λάμψει η αλήθεια. Με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης η υπόθεση της Novartis έλαβε πολιτικά χαρακτηριστικά και επιχειρήθηκε η σπίλωση προσώπων. Η αλήθεια πρέπει να λάμψει. Διαφάνεια παντού και για τους πάντες»
   Σχετικά με τις αντιδράσεις με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που δίνουν τη δυνατότητα στα δημοτικά συμβούλια να προχωρούν σε συμβάσεις με ιδιώτες για την αποκομιδή απορριμμάτων και τη συντήρηση του πρασίνου και του ηλεκτροφωτισμού ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει πως «η κυβέρνηση θέλει να απελευθερώσει την Αυτοδιοίκηση από τα κρατικά δεσμά. Να είναι αληθινή Αυτοδιοίκηση. Να αποφασίζουν οι δήμοι για τα του οίκου τους».
   «Δικό τους θέμα είναι τι συμφέρει τους πολίτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων, για τον φωτισμό κ.λπ. Με τη ρύθμιση που κάνουμε δίνουμε τη δυνατότητα στα δημοτικά συμβούλια να παίρνουν τις αποφάσεις. Στόχος και δέσμευσή μας είναι: Καθαρές πόλεις και γειτονιές φωτεινές και ασφαλείς.Όπου χρειάζεται η σύμπραξη του δήμου με τον ιδιωτικό τομέα γι’ αυτούς τους σκοπούς θα μπορεί να πραγματοποιείται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό απαιτεί το συμφέρον της κοινωνίας. Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα έχουν κι εκείνοι το δικαίωμα να εργάζονται. Κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να έχουν… αλλεργία με τον ιδιωτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι στους δήμους δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν για τη δουλειά τους», συνέχισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΚΙΝΑΛ  Φώφη Γεννηματά:<<Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά πρωταγωνιστή.>>

Newsroom , CNN Greece
 16:19 Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019
   «Είμαστε αποφασισμένοι και θα επιμείνουμε για να κάνουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά πρωταγωνιστή» δηλώνει, σε συνέντευξή της, στο «Έθνος της Κυριακής» η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά προσθέτοντας: «Πορευόμαστε με αισιοδοξία, κοιτώντας μόνο μπροστά, με βήματα σταθερά στην κατεύθυνση της δικής μας αυτόνομης πορείας, χωρίς ετεροκαθορισμούς και πισωγυρίσματα».
   Μιλώντας για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ η κυρία Γεννηματά σημειώνει: «Διαπιστώνω ότι επιχειρείται η ανακύκλωση μιας στοχευμένης μεμψιμοιρίας. Και δεν θα μείνω απαθής. Κινώ άμεσα τις διαδικασίες σύγκλησης του ήδη προγραμματισμένου έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Εκεί δημοκρατικά μπορούν να τεθούν όλα τα ζητήματα και θα υπάρξουν απαντήσεις. Με το ΠΑΣΟΚ ανοικτό και «ζωντανό» ως κινητήριο δύναμη του Κινήματος Αλλαγής, που είναι στρατηγική και όχι ευκαιριακή μας επιλογή».
   Κληθείσα να σχολιάσει το πρώτο τρίμηνο της κυβέρνησης η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε: «Το είχαμε επισημάνει και πριν από τις εκλογές και επιβεβαιωνόμαστε. Η ΝΔ δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο γαι τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης πήρε με χορηγία Τσίπρα την αυτοδυναμία, που ήταν περισσότερο μια αυτοδύναμη αποδοκιμασία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και λιγότερο επιδοκιμασία του προγράμματος της ΝΔ».
  Ενώ κάνοντας αναφορά για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει «παρατηρητής» στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών η κυρία Γεννηματά σχολίασε:
«Ο κ. Τσίπρας με τις επιλογές και την πολιτική του έχει βάλει το βέτο στις αρχές της Σοσιαλδημοκρατίας και έχει αποδεχθεί για τον εαυτό του το ρόλο του παρατηρητή. Παρατηρεί και εφορμά να προλάβει οποιαδήποτε άδεια καρέκλα νομίζει ότι βοηθά την πολιτική του επιβίωση. Πρόκειται για πρωτοφανή πολιτικό ακροβατισμό να ανήκεις στην ριζοσπαστική Αριστερά, να συγκυβερνάς χωρίς προφανή λόγο με την ακροδεξιά και να εκλιπαρείς για «σχέσεις» με τον χώρο που πολέμησες λυσσαλέα».
   Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, η κυρία Γεννηματά δηλώνει ότι «απέδειξε ότι μπορούμε, μεν, αλλά απέχουμε πολύ ακόμη από το να επιτύχουμε ουσιαστικές συναινέσεις» ωστόσο προσθέτει «η λύση δεν είναι αυτή που θα θέλαμε, αλλά τουλάχιστον γίνεται μια αρχή».
   Για τη διαχείριση του Προσφυγικού η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προτείνει: «Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα, με συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων σε μια εθνική γραμμή πριν να είναι οριστικά αργά. Χρειάζεται ριζική αλλαγή πολιτικής εδώ και τώρα».

Μερα Βαρουφάκης : Ο λαός το 1940 δεν έτρεφε αυταπάτες όταν βροντοφώναξε «ΟΧΙ»

«Η γιορτή του ΟΧΙ είναι μια δύσκολη μέρα για το Μνημονιακό Τόξο που προσπαθεί να επιβληθεί σ΄έναν γενναίο λαό», αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης

Πηγή:  in.gr  27 Οκτωβρίου 2019, 12:38
 «Η γιορτή του ΟΧΙ αυτή την 28η Οκτωβρίου, όπως και κάθε 28η Οκτωβρίου των τελευταίων ετών, είναι μέρα ανάσας και ανάτασης για τον ελληνικό λαό», αναφέρει στο μήνυμά του ο Γιάνης Βαρουφάκης για την εθνική επέτειο.

«Η γιορτή του ΟΧΙ είναι μια δύσκολη μέρα για το Μνημονιακό Τόξο»

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωνει επίσης ότι «η γιορτή του ΟΧΙ είναι μια δύσκολη μέρα για το Μνημονιακό Τόξο που προσπαθεί, χρόνια τώρα, να επιβληθεί σ΄ένα γενναίο λαό ο οποίος, ξανά και ξανά, αποδεικνύει ότι γνωρίζει καλά μια Μεγάλη Αλήθεια:

Περιπέτεια δεν είναι το ΟΧΙ στους ξένους κατακτητές και τους ντόπιους αντιπρόσωπούς τους, όσο ισχυροί κι αν είναι

Περιπέτεια είναι το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ κι η συνθηκολόγηση σε εκείνα που σκοτώνουν την αξιοπρέπεια, καταργούν την ελευθερία και ερημοποιούν τη χώρα».Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 προσθέτει ότι την 28η Οκτωβρίου του 1940 «αριστεροί, κεντρώοι και δεξιοί, ο λαός μας σύσσωμος, δεν έτρεφαν αυταπάτες  όταν βροντοφώναξαν ΟΧΙ στον εξ ευρωπαϊκού Βορρά ορμώμενο φασισμό». «Γνώριζαν καλά ότι τα ιταλικά και γερμανικά στρατεύματα είχαν υπεροπλία και, εν τέλει, θα πέρναγαν», τονίζει ο κ. Βαρουφάκης για να συνεχίσει:«Ο λόγος που γιορτάζουμε το ΟΧΙ κάθε 28η Οκτωβρίου είναι ακριβώς αυτός: Σηματοδοτεί το μεγαλείο ενός λαού που μπορεί να πει ΟΧΙ εκεί που πρέπει να πει ΟΧΙ ανεξάρτητα του αποτελέσματος, ακόμα κι όταν ξέρει ότι ο εχθρός είναι σιδηρόφρακτος»

«Το Μνημονιακό Τόξο πασχίζει να δαιμονοποιήσει τη σοφία του λαού»

   «Τιμούμε τον σοφό λαό που διαχρονικά συναισθάνεται πως η επιβίωση και η ευημερία του δεν εξυπηρετείται από τον ραγιαδισμό και την συνθηκολόγηση με ανόητους, προκλητικούς και αδίστακτους κατακτητές. Αυτό το μεγαλείο, αυτή την σοφία του ελληνικού λαού, το Μνημονιακό Τόξο πασχίζει να την δαιμονοποιήσει, να την εξισώσει με αμετροέπεια, αλαζονεία, αντι-ευρωπαϊσμό, ανοησία.Δεν τα καταφέρνει βέβαια. Ιδίως την 28η Οκτωβρίου και την 25η Mαρτίου – μέρες που η συλλογική μνήμη θυμίζει σε όλες και όλους που αγαπούν αυτόν τον τόπο πως:

Ο μόνος τρόπος να υπηρετήσουμε την πατρίδα, ο μόνος τρόπος να είμαστε πραγματικοί Ευρωπαίοι, είναι με την αντίστασή μας στους ισχυρούς που πλήττουν τον Ελληνισμό και μετατρέπουν την Ευρώπη σε σιδερένιο κλουβί», καταλήγει ο κ. Βαρουφάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια