Header AdsΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ  Φ.  φ.  1665
Από τις δραστηριότητες και παρουσίες σε Εκδηλώσεις
του Αντιπεριφερειάρχη Αναστασίου Γκιολή
Στην Αναγγελία της 7ης Νεμεάδας…Κόρινθος 12/10/2019:   Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, παρευρέθηκε χθες Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, προσκεκλημένος του Συλλόγου για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων, στην Επίσημη Αναγγελία της 7ης Νεμεάδας 26-28 Ιουνίου 2020.

Με την καθοδήγηση του τελετάρχη και πρόεδρου του Σ.Α.Ν.Α, μεταξύ πολλών σπουδαίων και σημαντικών παρευρισκομένων και ύστερα από την ομιλία του Δημάρχου Νεμέας κ. Κωνσταντίνου Φρούσιου καθώς και τη βράβευση των υποστηριχτών – ευεργετών της σπάνιας αυτής δράσης από την Αντιπρόεδρο του συλλόγου κα Μαρία Χρισταρά, ακολούθησε από τον τέως πρόεδρο Σ.Α.Ν.Α κ. Στέφανο Μίλλερ «Σύντομη ιστορία του συλλόγου για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων».

Οι αρχαίοι Έλληνες εόρταζαν τους αγώνες στη Νεμέα ως μέρος του λεγόμενου κύκλου των εορτών στους Δελφούς, στην Ισθμία και τους γνωστότερους σήμερα αγώνες στην Ολυμπία.  Για μικρό χρονικό διάστημα κάθε χρόνο, σ’ έναν από αυτούς τους χώρους εναλλάξ, μια ιερή εκεχειρία σταματούσε κάθε πόλεμο και εχθροπραξία.  Όλοι οι Έλληνες — Σπαρτιάτες και Αθηναίοι, Κορίνθιοι και Αργείτες, Μακεδόνες και Κρήτες —  αναγνωρίζοντας την κοινή τους ανθρώπινη υπόσταση, συγκεντρώνονταν εκεί.  Αυτή η συστηματική και τακτική παρότρυνση για ειρήνη, παρόλο που περιοριζόταν σε λίγες ημέρες κάθε χρόνο, είναι η πρώτη που οργανώνεται στην ιστορία της ανθρωπότητας σε διεθνές επίπεδο.  Επομένως οι αρχαίες εορταστικές συναντήσεις στην Νεμέα, στην Ολυμπία, στους Δελφούς και στην Ισθμία είναι οι κατευθείαν πρόγονοι των σημερινών Ολυμπιακών Αγώνων καθώς και των Ηνωμένων Εθνών.

Τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, όσο και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας θα βρίσκονται δίπλα στο σύλλογο για την καλύτερη διοργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων, βοηθώντας με κάθε τρόπο στην πραγματοποίηση της 7ης Νεμεάδας τον Ιούνιο του 2020.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ακόμα δήλωσε την επιθυμία του να συμμετάσχει και ο ίδιος, ως γίνεται κάθε 4 χρόνια, ακολουθώντας τους ρητούς κανόνες των αγώνων – όπως τη μη ύπαρξη υποδημάτων κατά τη διάρκεια τους. «Γνωρίζοντας πως πριν 4 χρόνια πήραν μέρος περίπου 120 χώρες μόνο θαυμασμό μπορούμε να νιώσουμε καθώς και την αμέριστη ανάγκη να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε στη σωστή και ολοκληρωμένη διεξαγωγή τους. Τέτοιου είδους δράσεις απαιτούν ανθρώπους όπως ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Πάνος Βαλαβάνης, ο τέως πρόεδρος Σ.Α.Ν.Α κ. Στέφανος Μίλλερ και τόσοι άλλοι όπου τόσα χρόνια η αγάπη τους είναι ο οδηγός και η ψυχή της προσπάθειας στην ανάδειξη ηθών, εθίμων και κάθε είδους αρχαιοτήτων και πολιτισμού».

 


Στο Ετήσιο Μνημόσυνο Νικηταρά στο Χιλιομόδι…

Κόρινθος 14/10/2019:   Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε thn Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στο Χιλιομόδι Κορινθίας, στη δοξολογία επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του ήρωα της επανάστασης του 1821, Νικήτα Σταματελόπουλου ή «Νικηταρά» Τουρκοφάγου.

Στη αποτίμηση ζημιων από τη χαλαζόπτωσηΚόρινθος 10/10/2019:  Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, επισκέφθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου τα χωριά της Νεμέας και συνόδευσε την ομάδα γεωπόνων του ΕΛΓΑ στην καταγραφή και αποτίμηση της μεγάλης καταστροφής που έπληξε την περιοχή την περασμένη Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019.  Παρουσία του Δημάρχου Νεμέας  Κωνσταντίνου Φρούσιου και του προέδρου Καστρακίου Δημήτρη Καρατζιά, στάθηκαν εκτεταμένα στις περιοχές Καστράκι και Δάφνη όπου παρουσιάστηκαν και τα περισσότερα προβλήματα. Η ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε τις καλλιέργειες και οι δυνατοί άνεμοι κατέστρεψαν πολλά ελαιόδεντρα. Ο αγροτικός κόσμος της Νεμέας υπέστη σοβαρό πλήγμα στο φυτικό του κεφάλαιο με κίνδυνο να χαθεί η φετινή του σοδειά.


Δεν υπάρχουν σχόλια