Header Ads

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ;

Με Κόσμια Καταγγελτική Επιστολή
Ο Β΄ Αντιπροεδρος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου 
Σωτήρης Κουκουλάκης
Ζητάει κι αυτός την παραίτηση του Προέδρου Π.Πιτσάκη
ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ.     
Από τον Β΄ Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Σωτήρη Κουκουλάκη, ελάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση, η οποία έρχεται μετά την ομαδική τοιαύτη που ανακοίνωσε προ μηνών ομάδα εκλεγμένων μελών του Δ.Σ. και ζητούσε την παραίτηση του Προέδρου Παναγιώτη Πιτσάκη, λόγω αδυναμίας ελέγχου της πλειοψηφίας με κατονομαζόμενη αιτιολογία. Οι Θέσεις και απόψεις του κ. Κουκουλάκη είναι σαφείς και δηλώνουν το αμέριστο ενδιαφέρον του για το Θεσμικό Όργανο, τα μέλη του και τη εύρυθμη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου. Την παραθέτουμε, ως έχει:

«Πριν ένα χρόνο ακριβώς,
ζητούσα δημόσια και με την ιδιότητα του β' Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας τη σύγκληση  του Διοικητικού Συμβουλίου σε συνεδρίαση, με θέμα την αποκατάσταση (από τον Πρόεδρο) της απρεπούς, άδικης και άνευ προηγουμένου κίνησης αποκλεισμού μελών του Δ.Σ. από εκδήλωση. Κατήγγειλα τότε (και εξακολουθώ) κάθε συμπεριφορά που αποκλείει και δεν συνθέτει. Αυτή η"εκδικητική"  κίνηση του Προέδρου, ήταν η σοβαρότερη ίσως αφορμή μέχρι τότε, ώστε με την εμπειρία των 14 χρόνων της επιμελητηριακής πορείας μου, ο φόβος μου για μια προδιαγεγραμμένη πορεία θεσμικής παρακμής του Επιμελητηρίου, να γίνει δυστυχώς βεβαιότητα.
     Προσπάθησα μέχρι σήμερα και με δημόσιες παρεμβάσεις και στα όργανα διοίκησης (όπως και οι συνάδελφοί μου από τις παρατάξεις του Π. Λουζιώτη και του Σ. Μουρίκη, αλλά και οι Π. Αγραφιώτης και Ε.Κωνσταντίνου με τους οποίους είμαστε οι 3 από τους 4 εκλεγμένους της παράταξης Νέα Πορεία) να αποτρέψω ή να συμβάλλω στην αποφυγή μιας τέτοιας εξέλιξης, αλλά δυστυχώς η βεβαιότητά μου δικαιώθηκε. Από μια σειρά συμπεριφορών, κινήσεων και "αποφάσεων" του Προέδρου, που ήταν μακριά από τις έννοιες της συλλογικότητας της συνοχής και της ενότητας. Από κινήσεις που ορίστηκαν από την προσωπική ατζέντα του Προέδρου. Με πυροτεχνήματα που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική αποστολή μας ως θεσμικό όργανο σε επίπεδο χρησιμότητας και παραγωγικότητας. 
     Με δεδομένο πλέον, όπως αποδείχθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ., ότι ο ίδιος έχει χάσει την πλειοψηφία του κορυφαίου οργάνου, η αδυναμία του να διοικήσει αντιπροσωπεύοντας και εκφράζοντας τον θεσμό είναι πλέον πασιφανής, ενώ αυτό σημαίνει και σημαντικά σοβαρό πρακτικό πρόβλημα για το Επιμελητήριο. Η πρόσφατη επίσης εξέλιξη με την παραίτηση του ταμία της Αναπτυξιακής, Πέτρου Αγραφιώτη, για λόγους συναφείς με τα παραπάνω, κυρίως όμως λόγω προβληματικών πρακτικών στην λειτουργία της Εταιρείας, που εκτιμούμε ότι θα οδηγήσουν την Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου σε σοβαρές περιπέτειες, είναι χαρακτηριστική της κατάστασης που
επικρατεί.
     Αντί λοιπόν ο Πρόεδρος (και οι λίγοι που τον στηρίζουν εντός και εκτός επιμελητηρίου, με τους εκτός να γίνονται τελευταία και σύμβουλοί του λόγω ...εμπειρίας) να ασχολείται για παράδειγμα με το πως θα αποκλείσει εμένα από θεσμικές συναντήσεις ή πρόσφατα με την αντικατάστασή μου στη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (για την οποία θα αποφασίσει το μόνο αρμόδιο όργανο, το Δ.Σ. και όχι η ολιγομελής κλίκα που έχει διαμορφωθεί στη Διοικητική Επιτροπή), ας κατανοήσει ότι οι...τελευταίοι 6....από τους 21 δεν μπορούν να διοικήσουν το Επιμελητήριο, ούτε συμβολικά, κυρίως όμως ούτε πρακτικά. Και τούτο θα αποδειχθεί άμεσα.
     Μπορεί να είναι δυσάρεστο για τον ίδιο και προς αυτό τον κατανοώ -ποτέ η διαπίστωση της αποτυχίας δεν είναι ευχάριστη - αλλά η αγάπη και η υπευθυνότητα για το Επιμελητήριο Κορινθίας και τα χιλιάδες μέλη μας, απαιτούν υπέρβαση του εγώ και ρεαλισμό.
Ας διευκολύνει τη διοίκηση και λειτουργία του θεσμού,υποβάλλοντας το συντομότερο την παραίτησή του.’»


Δεν υπάρχουν σχόλια