Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ





Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Διαψεύσετε ή απολογηθείτε για τα περί Καταλονοποίησης της Μακεδονίας
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση του Πρωτοκόλλου στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού για την Προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Για «επικίνδυνους» ισχυρισμούς που αφήνουν υπονοούμενα για αποσχιστικές τάσεις στην Μακεδονία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός - Επισήμανε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι «δεν θα καλωσορίσετε τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας ως «Σκοπιανό πρωθυπουργό», γιατί δεν θα γίνετε πρωθυπουργός. Θα διαψεύσετε ή θα απολογηθείτε δημόσια πρωτίστως στους Βορειοελλαδίτες» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τα δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να έχει πει στην Γερμανίδα καγκελάριο ότι δεν θα επιτρέψει την Καταλονοποίηση της Μακεδονίας. Ο Αλ. Τσίπτρας χαρακτήρισε αυτούς τους ισχυρισμούς «επικίνδυνους» αναρωτώμενος αν ο Κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται την σημασία όσων φέρεται ότι υπονόησε για αποσχιστικές τάσεις στην Μακεδονία.
Ο Αλ. Τσίπρας έθεσε το ερώτημα στον Κ. Μητσοτάκη: «παρομοιάσατε την Ελληνική Μακεδονία με μία αυτόνομη περιφέρεια του Ισπανικού κράτους;» θυμίζοντας ότι στην Καταλονία μιλούν διαφορετική γλώσσα κι ανήκουν σε διαφορετική εθνότητα από τους Ισπανούς κι έχουν για χρόνια αποσχιστικές τάσεις που εντάθηκαν με το πρόσφατο δημοψήφισμα.
Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε στον Κ. Μητσοτάκη ότι «δεν θα καλωσορίσετε τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας ως «Σκοπιανό πρωθυπουργό», γιατί δεν θα γίνετε πρωθυπουργός, δεν σας αφήνει η εθνικιστική τάση του κόμματός σας» αναφερόμενος στην κάλυψη που προσέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ στην «ατυχή» δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι δεν αποδέχεται τις αλλαγές που έφερε η Συμφωνία των Πρεσπών στο όνομα της Βόρειας Μακεδονίας…


Πηγή: News 247 08 Φεβρουαρίου 2019










Κυριάκος Μητσοτάκης : Με το στυλό του Καμμένου υπέγραψε ο Τσίπρας στις Πρέσπες
Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 : Σε εγρήγορση για τις εκλογικές μάχες που έρχονται, κάλεσε τα μέλη και τους φίλους το κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Γιαννιτσά.
Ο πρόεδρος της Ν. Δ. εξέφρασε μάλιστα για μία ακόμη φορά την εκτίμηση ότι στις 26 Μαΐου θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές και οι βουλευτικές εκλογές.
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε ότι «δυστυχώς χθες το βράδυ (σ.σ. Παρασκευή 08/02) με την ψήφο τους 153 πρόθυμοι βουλευτές ολοκλήρωσαν την τελευταία πράξη μιας εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος στα Γιαννιτσά, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι βουλευτικές εκλογές θα σημάνουν την πολιτική αλλαγή στη χώρα.
Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως η σημερινή επίσκεψή του στη Μακεδονία έχει ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι ο παππούς του, Κυριάκος Μητσοτάκης, το 1912 είχε ξεκινήσει επικεφαλής σώματος εθελοντών από την Κρήτη για να πολεμήσει στους Βαλκανικούς Πολέμους.
Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή Συμφωνία και μερίδιο ευθύνης έχουν οι κ.κ. Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος. Για τον τ. υπουργό Εθνικής Άμυνας ειδικότερα, είπε ότι το τελευταίο διάστημα φόρεσε τη στολή του μακεδονικού, αλλά παρατήρησε ότι ο κ. Καμμένος έδωσε το στυλό στον κ. Τσίπρα για να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Την επιθυμία του να περιοδεύει ακόμα περισσότερο εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ομιλία του στα γραφεία της ΝΔ στα Γιαννιτσά, εξαπολύοντας μία ακόμη επίθεση στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Σας ευχαριστώ για την τόσο ζεστή υποδοχή στα Γιαννιτσά! Θέλω να είμαι όσο περισσότερο μπορώ σε περιοδείες για να ακούσει όλη η Ελλάδα το μήνυμά μας: πως είμαστε η πολιτική δύναμη η οποία την επόμενη μέρα θα κάνει τη ζωή όλων των Ελλήνων καλύτερη», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, με μια άλλη ανάρτηση διαβεβαίωσε:«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να αμβλύνω τις συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι μια εθνική υποχώρηση που έγινε με τόση ευκολία γιατί ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν σεβάστηκαν τις ιστορικές ευαισθησίες των ανθρώπων, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, ειδικά εδώ στα Γιαννιτσά».










Η ΔΗΜΑΡ αποχωρεί από το Κίνημα Αλλαγής αλλά στελέχη της παραμένουν…
Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 : Στα όργανα του Κινήματος Αλλαγής παραμένουν 23 στελέχη προερχόμενα από τη ΔΗΜΑΡ η οποία έχει αποχωρήσει μετά τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου. Την απόφαση επισφράγησε και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Σε ανακοίνωση τους σημειώνουν πως είναι «αντίθετοι στα διοικητικά μέτρα που πάρθηκαν με βάση τις διαφορετικές απόψεις για την συμφωνία των Πρεσπών» επισημαίνοντας πως «οφείλουμε να εξαντλούμε μέσα στο Κίνημα Αλλαγής όλα τα περιθώρια συνθέσεων».

«Θεωρούμε πως παρά τις διαφωνίες μας χρειάζεται να συνεχιστεί το εγχείρημα ενός ισχυρού πόλου των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου. Ενός πόλου ικανού να αντιπαλέψει το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ και τον εθνικό διχασμό. Με προοπτική την αλλαγή των συσχετισμών» συνεχίζουν για να καταλήξουν ξεκαθαρίζοντας πως «Παραμένουμε στα όργανα του Κινήματος Αλλαγής και θα συμμετάσχουμε στο έκτακτο συνέδριο με στόχο ένα ενιαίο πολυτασικό φορέα της σύγχρονης Κεντροαριστεράς. Ένα συνέδριο που οφείλει να έχει στόχο όχι την αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ αλλά ένα ευρύ σχήμα όλων των δυνάμεων που στοχεύουν στον δημοκρατικό σοσιαλισμό».










Ενημερώνουν τους αφέντες τους: Την Δευτέρα η ρηματική διακοίνωση της προδοσίας για την Μακεδονία μας!

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019: Την Δευτέρα πρόκειται να σταλθεί από την κυβέρνηση των προδοτών η ρηματική διακοίνωση προς τα Σκόπια και όλους τους ενδιαφερομένους ότι ολοκληρώθηκε το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, όπως είπε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο δήμιος των συντάξεων Κατρούγκαλος, προσπάθησε να υπερασπιστεί την προδοσία, λέγοντας ότι από τούδε και στο εξής θα είναι «υποχρεωτική» η χρήση του όρου «Βόρεια Μακεδονία», εννοώντας ότι δεν θα μπορούν να αποκαλούνται σκέτο «Μακεδονία» οι σκοπιανοί.

Συγκεκριμένα, είπε: «Τη Δευτέρα θα αποσταλεί η ρηματική διακοίνωση που θα ενημερώνει για την κύρωση της συμφωνίας και στη συνέχεια η Βόρεια Μακεδονία θα ενημερώσει τον ΟΗΕ, αλλά και όλα τα κράτη-μέλη που την είχαν αναγνωρίσει με τη συνταγματική της ονομασία, ούτως ώστε στο εξής η αναγνώριση να γίνεται με τη νέα συνταγματική της ονομασία. Και φυσικά από τη Δευτέρα ξεκινούν και οι υποχρεώσεις της, να αλλάξει στο εσωτερικό της τις ονομασίες των δρόμων, των κτιρίων, των εγγράφων που έχουν το παλιό όνομα, όπως έχει συμφωνηθεί».










Δημ.Κουτσούμπας : Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το καλύτερο «βαποράκι» των Αμερικανών

08 Φεβρουαρίου 2019: Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επανέλαβε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «έγινε για να μαντρωθεί ο γειτονικός μας λαός στο ΝΑΤΟ και να επιταχυνθεί η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια». «Πρεμούρα» να φέρει και το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αποκαλώντας τον μάλιστα ως «το καλύτερο «βαποράκι» των Αμερικανών στην ευρύτερη περιοχή». Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε και πάλι ότι, παρά τα όσα λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η Συμφωνία των Πρεσπών «έγινε για να μαντρωθεί ο γειτονικός μας λαός στο ΝΑΤΟ και να επιταχυνθεί η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια».

Ο Δ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «ρεσιτάλ υποκρισίας» στο ζήτημα της Βενεζουέλας, καθώς τα στελέχη του αποφεύγουν αναφορές στις ΗΠΑ στις δηλώσεις τους, ενώ οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες της Ευρώπης που συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι πρώτοι που έσπευσαν να αναγνωρίσουν τον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό.











ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Από το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της και διακινήθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου: Ο Πρωθυπουργός επιστρέφοντας από την Τουρκία πρέπει να κάνει άμεσα ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών για την ατζέντα των ζητημάτων που έθεσε ο κ Ερντογάν. Μπορεί να βγαίνουν οι Υπουργοί θριαμβολογούντες ότι δήθεν δημιουργήθηκε οδικός χάρτης επανεκκίνησης των στάσιμων ελληνοτουρκικών σχέσεων, όμως η αλήθεια είναι δυσάρεστη και η Τουρκία παραμένει άκαμπτη και επιθετική και στην Κύπρο και στο Αιγαίο και στην υπόθεση των μουφτήδων της Θράκης. Αυτά που έθεσε ο Ερντογάν μαζί με την επικήρυξη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών κάνουν το αύριο πολύ δυσμενέστερο του σήμερα.











Παναγιώτης Καμμένος : Ο Τσίπρας απαλλοτρίωσε έναν-έναν τους βουλευτές των ΑΝΕΛ
Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019: Την άποψη ότι υπήρξε σχέδιο για την «αποδόμηση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, το οποίο γνώριζε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας», εξέφρασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Επέκρινε επίσης τους κ.κ. Κουντουρά, Κόκκαλη και Κουίκ για τη στάση που κράτησαν: «Η κ. Κουντουρά ήταν αυτή που έλεγε ‘’ποτέ δεν θα ψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών’’. Ο κ. Κόκκαλης μέχρι την τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ωρυόταν ότι έπρεπε να ρίξουμε την κυβέρνηση [...]. Ο Κουίκ γύριζε στην Αυστραλία και στην Αμερική και γονάτιζε στα μνημεία για να αποδείξει τον πατριωτισμό του. Τελικά από το τζετ λαγκ της εξουσίας και όχι μόνο, μέθυσε».










Στ. Θεοδωράκης : Η ΝΔ συνεχίζει να ποτίζει με τυφλό εθνικισμό τους Έλληνες
«Το Ποτάμι δεν θέλει Βαλκάνια με μαύρες τρύπες» υπογράμμισε ο επικεφαλής του και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αρνείται «μια απόφαση ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή». «Το Ποτάμι δεν θέλει Βαλκάνια με μαύρες τρύπες» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την ομιλία του στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωράκης «θέλουμε την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ», σημειώνοντας ότι το Ποτάμι και δεν ποντάρει στην εχθρότητα με τις γειτονικές χώρες.
Απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με την επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια;», «συνεχίζετε να ποτίζετε με τυφλό εθνικισμό τους Έλληνες, αρνείστε μια απόφαση ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή». «Γιατί δεν ξεκαθαρίζετε στον ελληνικό λαό, ότι σαν κυβέρνηση θα θέσετε βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας;»


news247 / 08 Φεβρουαρίου 2019 19:27

Δεν υπάρχουν σχόλια