Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ



ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.blogspotgr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr




Ρωσία πάει το όνομα των Σκοπίων στο ΣΑ του ΟΗΕ
Κρεμλίνο: «Η διαίρεση της κοινωνίας έχει ενταθεί, έρχονται συγκρούσεις»
Φεβρουαρίου 2019: Η Ρωσία πιστεύει ότι το θέμα της αλλαγής του συνταγματικού ονόματος των Σκοπίων πρέπει να συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο Ρώσος πρέσβης στα Σκόπια απασφαλίζει και προειδοποιεί για επικίνδυνη διαίρεση της κοινωνίας στο κρατίδιο, μεταφέροντας φυσικά και τη θέση του Κρεμλίνου. Η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε γενική ανάφλεξη ανά πάσα στιγμή. Η Συμφωνία των Πρεσπών φέρνει το χάος στα Βαλκάνια και η Μόσχα μας προειδοποιεί εδώ και μήνες για αυτό, ενώ θα έπρεπε να το είχε αντιληφθεί τόσο η ελληνική πολιτική ηγεσία, όσο και τα Σκόπια.
Το κλίμα φέρνει μνήμες από την αποσταθεροποίηση των προηγούμενων δεκαετιών στην περιοχή και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους αρμόδιους, και τα συμφέροντα της Δύσης, τουλάχιστον αυτή τη φορά, να παραμεριστούν. Αυτό ειπώθηκε σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο Tass ο πρέσβης στα Σκόπια Σεργκέι Μπαζντνίκιν. «Ξεκινάμε από το γεγονός, ότι το ψήφισμα 845 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών του 1993, περιέχει απευθείας αίτημα προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να υποβάλλει έκθεση στο Συμβούλιο σχετικά με το θέμα της ονομασίας της FYROM. Όταν συμβεί αυτό, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών και οργανωτικών», εξήγησε.
Ο διπλωμάτης διευκρίνισε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της ‘Μακεδονίας’ μποϊκόταραν το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου 2018. «Αυτό δείχνει ότι η διαίρεση της κοινωνίας σε αυτήν τη χώρα έχει ενταθεί. Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να μην δεν έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες σε μια τόσο εκρηκτική περιοχή όπως είναι τα Βαλκάνια. «Η Ρωσία, ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθούν να την κατηγορήσουν, σε καμία περίπτωση δεν ενδιαφέρεται να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη ‘Μακεδονία’ ή στα Βαλκάνια», δήλωσε ο πρέσβης.

«Ωστόσο, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει με μια σοβαρή παραβίαση του εσωτερικού και διεθνούς δικαίου, δηλαδή εκτός του νομικού πλαισίου, όπως υπογράμμισε επανειλημμένα ο πρόεδρος της ‘Μακεδονίας’, Γκιόργκε Ιβάνοφ, αντί να λύσει ένα παλιό πρόβλημα, η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να δημιουργήσει πολλά νέα», είπε χαρακτηριστικά ο Μπαζντνίκινκ.









Αυτός είναι ηγέτης!-ΕΞΩ οι τραπεζίτες που πίνουν χρόνια τώρα το αίμα του ιταλικού λαού, να πληρώσουν!-«Σαρώνει» στις δημοσκοπήσεις, πάει για αυτοδυναμία!

10/02/2019 Επέστρεψε πάλι με βροντερές δηλώσεις ο Ιταλός ηγέτης, και αυτή την φορά στοχεύει να βάλει στην θέση τους τους τραπεζίτες που αισχροκερδούν εις βάρος του ιταλικού λαού, όπως ακριβώς και στις υπόλοιπες χώρες, αλλά μόνο ο Σαλβίνι τολμάει να θέσει το ζήτημα! Οι πολίτες στηρίζουν Σαλβίνι και το δείχνουν πλέον στις δημοσκοπήσεις. Τα ποσοστά που ακολουθούν δείχνουν πως η Λέγκα μπορεί να διεκδικήσει πλέον και την αυτοδυναμία όποτε και να γίνουν εκλογές. Μάλιστα, τα ποσοστά είναι σταθερά πάνω από το 30% βρίσκεται η Lega του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργού Εσωτερικών, Matteo Salvini, που έχει θέσει τον ανάλογο στόχο. Επίσης σε σταθερά επίπεδα βρίσκεται η διαφορά των εννέα μονάδων, που τη χωρίζει από τον εταίρο της στην κυβέρνηση – Κίνημα των Πέντε Αστέρων. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos, η Lega συγκεντρώνει το 34% των ψήφων και με απώλεια 2% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.
Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων βρίσκεται στο 25% ενώ ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες με 16% και απώλεια μίας ποσοστιαίας μονάδας και η Forza Italia του πρώην πρωθυπουργού, Silvio Berlusconi με 8% και κέρδη μίας μονάδας
ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ Την αντικατάσταση κορυφαίων αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, προανήγγειλαν οι κυβερνητικοί εταίροι Matteo Salvini και Luigi Di Maio. Τους προσάπτουν ότι, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν μία σειρά από τραπεζικά σκάνδαλα, στα οποία χιλιάδες καταθέτες έχασαν τις αποταμιεύσεις τους. «Τώρα πρέπει να πληρώσουν», όπως είπαν χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Lega και ο αρχηγός του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.

«Αν η Ευρώπη συμφωνεί (στο ταμείο αποζημίωσης) τότε είναι εντάξει, αν η Ευρώπη δεν συμφωνεί, τότε για μας είναι ακόμα πιο εντάξει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Salvini.









Αλβανία : Το έγκλημα και τα ναρκωτικά την κρατούν μακριά
από το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων

Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019: Έκθεση που δημοσιεύθηκε στη Διαδικασία Διαπραγμάτευσης για τις υποψήφιες χώρες, η οποία δείχνει την πρόοδο των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Σύμφωνα με την έκθεση, η δημοκρατία στα Δυτικά Βαλκάνια είναι εύθραυστη και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα. Η ρητορική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν πιο θαρραλέα από ό, τι συνήθως για να επιταχύνει και να ενθαρρύνει αυτές τις χώρες να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα.
Το κύριο πρόβλημα που τίθεται από την έκθεση είναι η συνεργασία της κυβέρνησης με το έγκλημα. Οι εγκληματίες έχουν ισχυρούς δεσμούς με τους πολιτικούς και αυτό είναι ανησυχητικό στην ΕΕ. Προβλήματα αναφέρονται σε κεφάλαια και πρέπει να εξετασθούν συγκεκριμένα βήματα που αναφέρονται στην έκθεση. Η κατάσταση αυτή δείχνει ότι η Αλβανία απέχει πολύ από την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


syri.net











Η παγίδα των Τούρκων στον Αλέξη Τσίπρα: Δείπνο-ναρκοπέδιο

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί μια είδηση με αποδείξεις, ότι τελικά το δείπνο το οποίο υποτίθεται οργανώθηκε προς τιμήν του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη στην Άγκυρα, αποτέλεσε τελικά «εργαλείο» για την επίτευξη και των στόχων της τουρκικής πολιτικής με αιχμή όχι μόνο την Θράκη, αλλά και την προσπάθεια έγερσης μειονοτικού ζητήματος και στην Ρόδο και στην Κω.
Σύμφωνα με το hellasjournal.com, Όσοι ασχολήθηκαν με την επίσκεψη και την συνεννόηση με την Τουρκική Προεδρία για το δείπνο, εξέθεσαν και εγκλώβισαν τον κ. Τσίπρα σε ένα δείπνο στο οποίο όπως αποκαλύπτεται σιγά-σιγά συμμετείχαν εκπρόσωποι των ακραίων φωνών τόσο στην Θράκη όσο και στα Δωδεκάνησα, εκεί που συστηματικά η Τουρκία τα τελευταία χρόνια επιχειρεί να στήσει μειονοτικό ζήτημα. Ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να μάθουμε ότι είχαν προσκληθεί και παρέστησαν και εκπρόσωποι του ψευδοκράτους.
Το εντυπωσιακό είναι ότι κανείς δεν έχει μπει στον κόπο από την ελληνική πλευρά να δώσει σαφή απάντηση για το πόσοι και ποιοι προσκλήθηκαν από την τουρκική Προεδρία και παρέστησαν σε αυτό το δείπνο. Και κυρίως εάν είχε υπάρξει συνεννόηση, όπως επιβάλλεται, για τους προσκεκλημένους. Και ετσι οι πληροφορίες έρχονται αποσπασματικά, σταδιακά, ανεπίσημα και κατευθυνόμενα…

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019


Πηγή: Makeleio.gr











Το πρώτο πλήγμα των «Πρεσπών»: Οι φόβοι των Ελλήνων επιβεβαιώνονται / Ήταν αναμενόμενο

Δυστυχώς όμως, όσο κι αν κάποιοι προσπάθησαν εντός και εκτός Βουλής να προειδοποιήσουν για τις καταστροφικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, κατηγορήθηκαν ως γραφικοί, ανιστόρητοι και ακροδεξιοί άμυαλοι λαϊκιστές.
Να θυμηθούμε σχετικά:
Δυστυχώς η πρώτη πικρή δικαίωση δεν άργησε να έρθει. Δείτε την λοιπόν: Δεν είναι φάρσα, δυστυχώς είναι η πρώτη συνέπεια της Συμφωνίας των Πρεσπών που γίνεται άμεσα αντιληπτή.
Όπως μπορείτε να διαβάσετε στην αγγελία παραπάνω, κάποιος Σκοπιανός που πλέον έχει τις ευλογίες της χώρας μας να ονομάζεται Μακεδόνας, υποστηρίζει ότι παραδίδει μαθήματα…«Μακεδονικής» γλώσσας σε Έλληνες. Όταν ο Ζόραν Ζάεφ είχε μιλήσει για μαθήματα της…«Μακεδονικής» στους Έλληνες, οι υπέρμαχοι των Πρεσπών μιλούσαν για εθνικιστικές κορώνες, λέγοντας ότι τα λέει απλά για να κάνει εφέ. Δείτε τον: Προσέξτε επίσης την αναφορά στη μακεδονική μειονότητα και σκεφτείτε τις πρόσφατες ειδήσεις που αναδείξαμε στο el.gr, σχετικά με όσα ζητάει το «Ουράνιο Τόξο»: Λίγο πριν ανοιχθεί η μεγάλη κερκόπορτα του Σκοπιανού: «Είμαστε μέλη μίας ‘Μακεδονικής’ μειονότητας στην Β.Ελλάδα», ισχυρίζεται το «Ουράνιο Τόξο»
Νέα πρόκληση από το Ουράνιο Τόξο: «Ελλάδα ζήτα συγγνώμη για τα εγκλήματα κατά του “μακεδονικού” λαού»

Του Νεκτάριου Αρχοντίου Φεβρουάριος 10, 2019 

Πηγή: el.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια