Header Ads

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ - Κάλεσμα στην απεργιακή διαδήλωση για την εργατική πρωτομαγιά


1η του Μάη και τα διδάγματα των αγώνων της παραμένουν το ίδιο ή και περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Οι νεκροί εργάτες του Σικάγο το 1886, οι καπνεργάτες στη Θεσσαλονίκη το 36 και μια σειρά ηρωικών αγώνων της εργατικής τάξης, μας άφησαν παρακαταθήκες που οφείλουμε να τις μελετάμε και να τις τιμούμε σαν οδηγό για το δύσκολο μέλλον που έρχεται. Το κύριο νόημα όλων αυτών των αγώνων είναι ότι τίποτα δε χαρίζεται αλλά όλα κατακτιωνται με σκληρή πάλη.
Βρισκόμαστε μπροστά σε δύσκολες εξελίξεις τόσο στον κλάδο όσο και στην κοινωνία. Στις ήδη υπάρχουσες περικοπές, το μέλλον επιφυλάσσει χαμηλούς προϋπολογισμους, σύμβαση που θα κινείται στην ίδια λογική της ανταγωνιστικότητας, εκπυ κουτσουρεμενο, με θεραπευτικά πρωτόκολλα να κανονίζουν τις ανάγκες του ασθενούς, ενώ ο οικογενειακός γιατρός σε ρόλο» gate keeper» θα δυσκολεύει την πρόσβαση του ασθενούς στο φυσ/τη. Παράλληλα οι σχολές πολλών ταχυτήτων (ΑΕΙ,ΤΕΙ,κολλέγια,δίχρονες,) θα φτηνύνουν το επάγγελμά μας. Στα δημόσια νοσοκομεία οι συνάδελφοι καλύπτουν πολλές κλινικές και δουλεύουν χωρίς επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Οι φυσικοθεραπευτές ιδιώτικοί υπάλληλοι βιώνουν ανάλογα και με το χώρο δουλειάς εντατικοποίηση εργασίας, χαμηλούς μισθούς, ενώ αρκετοί εναλλάσσουν την ανεργία με τα προγράμματα απασχόλησης που βγαίνουν κάθε τόσο.
Ταυτόχρονα σε επίπεδο κοινωνίας η κυβέρνηση ετοιμάζεται να συνεχίσει τη βρώμικη δουλειά που έχει αναλάβει για λογαριασμό του κεφαλαίου και των θεσμών και στο χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος και των συλλογικών συμβάσεων, ετοιμάζεται να προσθέσει την ψήφιση 88 προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων κατοικιών.
Επικίνδυνο ακόμα στοιχείο είναι η όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους νατοικούς σχεδιασμούς μετατρέποντας τη χώρα σε ορμητήριο νατοϊκών δυνάμεων που θα προκαλέσουν νέα εγκλήματα εις βάρους του γειτονικού σειριακού λαού δημιουργώντας νέα προσφυγικά ρεύματα. Τώρα χρειάζεται επαγρύπνηση! Δε θα διστάσουν να μπλεξούν το λαό σε πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των μονοπωλίων της ενέργειας.
Ο δρόμος της αναμονής, της ανάθεσης, της παθητικής παρακολούθησης των εξελίξεων δεν οδήγησε σε καλυτέρευση. Αυτό είναι και το νόημα της Πρωτομαγιάς. Έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε την κατάσταση αν την πάρουμε στα χέρια μας!
Απαιτούμε:
Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας – πρόνοιας – ειδικής αγωγής με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Μαζικές προσλήψεις φυσικοθεραπευτών στις δημόσιες μονάδες υγείας και στα κέντρα αποκατάστασης. - Ανάπτυξη σύγχρονων φυσικοθεραπευτηρίων στις δημόσιες μονάδες υγείας – πρόνοιας πανελλαδικά.
Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για φυσικοθεραπείες που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των ασθενών. Να καταργηθούν τα πλαφόν και οι περικοπές και να παρέχονται στους ασθενείς απολύτως δωρεάν.
Κατάργηση του claw back και rebate.
Εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων. Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς. Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής,τα τσιράκια της εργοδοσίας από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά που σπέρνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, της ξενοφοβίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 Π.Μ. ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ.

Για τη Δ.Ε. του Π.Τ. Κορινθίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ζαφείρης Βασίλειος         Τσαρμπού Χάρις

Σ.Σ.: αρ’ όλον ότι το έγγραφο ήλθε μεταγενέστερα στα Γραφεία μας δημοσιεύεται για το ιστορικό και τις θέσεις του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια