Header Ads

Απρόσμενη εξέλιξη στην Γερμανία : Επαναφέρουν τον Σταυρό και αλλάζουν τα δεδομένα...


Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η τοπική κυβέρνηση των χριστιανοκοινωνιστών του Markus Söder (CSU) στο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας στέλνει μήνυμα στην Άγκελα Μέρκελ και την τάση ισλαμοποίησης της Γερμανίας αλλά και της Ευρώπης, μέσω της συνεχούς έλευσης μουσουλμάνων «μεταναστών και προσφύγων».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «DIE WELT», το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας, με προφανή στήριξη της Εθνικής Δεξιάς (αντίβαρο στις αριστερές πολιτικές δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης, στήριξη στο χριστιανικό έθνος-κράτος), αποφάσισε ότι από τον Ιούνη κι έπειτα όλες οι δημόσιες υπηρεσίες του κρατιδίου θα πρέπει να φέρουν στην είσοδό τους έναν σταυρό ως «έκφραση της ιστορικής και πολιτισμικής διαμόρφωσης της Βαυαρίας» καθώς και «ως δήλωση πίστης στις βασικές αξίες της δικαιϊκής και κοινωνικής οργάνωσης στην Βαυαρία και την Γερμανία».
Στην ίδια απόφαση ο Σταυρός χαρακτηρίζεται ως «βασικό σύμβολο της πολιτιστικής ταυτότητας», ενώ ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας τον χαρακτήρισε ως «σύμβολο της βαυαρικής κληρονομιάς και κουλτούρας», άρα ως πολιτιστική κληρονομία και ουδέτερο σύμβολο, προκειμένου να προλάβει τις όποιες αντιδράσεις των αριστερόστροφων διεθνιστών της Ευρώπης, οι οποίοι έσπευσαν να μιλήσουν για παραβίαση του «διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας».
Μάλιστα, ο Söder κρέμασε αυτοπροσώπως στην είσοδο της τοπικής καγκελαρίας το σταυρό που βρισκόταν στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου ως το 2008, δώρο του πρώην καρδιναλίου Μονάχου Φρήντριχ Βέτερ.
Υπενθυμίζεται ότι στα σχολεία της πλειοψηφικά καθολικής Βαυαρίας είναι ήδη υποχρεωτική η παρουσία του σταυρού στις τάξεις, ενώ απαγορεύεται η ισλαμική μαντήλα στους δημόσιους χώρους και φυσικά στα σχολεία.
Φυσικά, την αντίθεσή της εξέφρασε η προσκείμενη στους αριστερούς Πράσινους αντιπρόεδρος της τοπικής βουλής, Ουλρίκε Γκότε.
«Όποιος θέλει να απαγορεύεται η μαντίλα στα δικαστήρια, δε μπορεί να κρεμάει σταυρούς», αναφέρει.
Οι εξελίξεις στη Βαυαρία συνιστούν πονοκέφαλο για την γερμανική κυβέρνηση του Βερολίνου, η οποία προσπαθεί να καταστήσει την χώρα ως ένα ουδετερόθρησκο κράτος, ακριβώς όπως επιχειρείται να συμβεί και στην Ελλάδα από την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια