Header Ads

Εφιάλτης οι συμφωνίες Σέγκεν και Δουβλίνο...


Η Ουγγαρία ανακοίνωσε στις 24 Ιουνίου 2015 ότι αναστέλλει μονομερώς την εφαρμογή της ευρωπαϊκής συμφωνίας για την υποδοχή προσφύγων, που έχουν ζητήσει άσυλο, με το αιτιολογικό ότι έχει ξεπεράσει τις δυνατότητες, που διαθέτει για τη φιλοξενία τους. «Η βάρκα είναι γεμάτη» είχε πει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ζόλταν Κόβατς σε δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse και στον ουγγρικό ιστότοπο Index, υπενθυμίζοντας ότι από τις αρχές του έτους η Ουγγαρία ήταν αντιμέτωπη με μια ιδιαίτερα αυξημένη εισροή προσφύγων. Προκειμένου να «προστατεύσει τα ουγγρικά συμφέροντα» η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, που το κόμμα του επανεξελέγη πρόσφατα σε βουλευτικές εκλογές, αποφάσισε να αναστείλει τη ρύθμιση που αφορά τη φιλοξενία ανθρώπων που έχουν ζητήσει άσυλο σε χώρες της Ε.Ε. Έτσι, δεν επρόκειτο να δεχτεί άλλους πρόσφυγες από χώρες-μέλη της ΕΕ. Τα λόγια του τα έκανε πράξη και γι΄αυτό ο Ουγγρικός Λαός τον εμπιστεύτηκε και του είπε, ¨Συνέχισε¨.
Η Αυστρία, η χώρα που επηρεάζεται κυρίως από την απόφαση της Ουγγαρίας, επέκρινε σχεδόν αμέσως τις ενέργειες της ουγγρικής κυβέρνησης. Η ίδια η Αυστρία έχει σταματήσει να εξετάζει τα αιτήματα για τη χορήγηση ασύλου, σε μια προσπάθεια να πιέσει άλλες χώρες της ΕΕ να δεχτούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες. Στις 17 Ιουνίου η Ουγγαρία είχε ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει έναν φράχτη ύψους 4 μέτρων και μήκους 175 χιλιομέτρων στα σύνορά της με τη Σερβία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο των Βρυξελλών όσο και του Βελιγραδίου. Παρόλα αυτά ο φράχτης κατασκευάστηκε και η χώρα έχει γίνει ένα φρούριο ό,που οι μετανάστες το αποφεύγουν.
Τα ίδια έπραξαν και οι Σκοπιανοί στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευθεί εκατοντάδες χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια λαθρομετανάστες, που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα με τις ευλογίες της δικομματικής Κυβέρνησης που αποδυνάμωσε ακόμη και τον φράχτη του Έβρου, ενώ τα νησιά μας και το Αιγαίο έχουν γίνει ο εφιάλτης του Ελληνισμού. Γιατί δεν βγαίνουμε από Σέγκεν και Δουβλίνο, να δούμε χαϊρι και προκοπή;

Δεν υπάρχουν σχόλια