Header Ads

ARISTOIL ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ 3Η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Στις 25 και 26 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου η 3η Διακρατική Συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Aristoil. Σκοπός του Προγράμματος είναι ο Έλεγχος των Υγειοπροστατευτικών ιδιοτήτων του Μεσογειακού Ελαιολάδου και έχουν ενταχθεί σε αυτό οι χώρες Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος και Κροατία. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Αθανάσιο Γκίκα. και τον Αναπληρωτή του Περιφερειακό Σύμβουλο Μεσσηνίας Αποστόλη Γκούνη, που συμμετείχαν ενεργά.
Στη Συνάντηση Παρουσιάστηκαν τα μέχρι στιγμής ενθαρρυντικά αποτελέσματα των ελαιολάδων, που στάλθηκαν για ανάλυση κατά την τελευταία ελαιοπαραγωγική περίοδο, τα οποία βρίσκονταν εντός των ορίων του ισχυρισμού υγείας, όπως προβλέπεται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 432/2012. Επίσης συγκεκριμενοποιήθηκαν δράσεις σχετικά με την εκπαίδευση στα μέλη του προγράμματος, την δημιουργία ομάδας παραγωγών υγειοπροστατευτικού ελαιολάδου, την μεταφορά τεχνογνωσίας προς όλους τους ενδιαφερόμενους και τέλος, με την δημιουργία κέντρων πιστοποίησης.
Διαρκής στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα, ως μοχλού οικονομικής ανάπτυξής της. μέσω της εφαρμογής καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και ελέγχου της ποιότητας του ελαιολάδου σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες στην ανθρώπινη υγεία. Σκοπός η προστασία του προϊόντος, να πετύχουν την ανάδειξη της ελαιοκομίας, με την ενίσχυση της τιμής του ελαιολάδου και κατ’ επέκταση, την ενίσχυση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια