Header Ads

Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ : Βασιλάκης και Καπίνο


 Επιμέλεια: Βασίλης Τε­μπέλης , 02 Μαϊου 2018 

 «Τρέλα» για τον 17χρονο Βασιλάκη στη Ρεάλ



Sport24.gr, 02 Μαϊ. 2018: Ο 17χρονος Ελληνοϊσπανός επιθετικός της ομάδας Νέ­ων της Ρεάλ Μαδρίτης, Κρι­στιάν Βασιλάκης, κατέκτη­σε με τους «μερένγκες» τον τίτλο της κατηγορίας, πέτυ­χε εννιά γκολ σε δύο ματς και κερδίζει την «προαγωγή» του.Οι ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν στο δυνα­μικό τους έναν Έλληνα! Εί­ναι ο 17χρονος επιθετικός, Κριστιάν Βασιλάκης, ο οποί­ος αγωνίζεται με την ομάδα Juvenil C των «μερένγκες». 
Ο «Βάσι», όπως είναι το παρατσούκλι του, έχει την ι­σπανική υπηκοότητα καθώς γεννήθηκε στη χώρα της Ι­βηρικής χερσονήσου. Ο πα­τέρας του, ωστόσο, έχει ελ­ληνική υπηκοότητα. Εξ ου και η ελληνικότητα του ε­πωνύμου του. 
Τα ισπανικά ΜΜΕ έφε­ραν στο «φως» τον περασμέ­νο Φεβρουάριο την προσπά­θεια της ΕΠΟ να πείσει τον 17χρονο να διαλέξει την Ε­θνική Ελλάδας και να μην περιμένει κλήση από αυτήν της Ισπανίας. Κι όχι άδικα. Ο Ελληνοϊσπανός κατέκτησε τον τίτλο με τη Juvenil C των «μερένγκες» στην Primera división Autonómica (Grupo I), πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Τα στατιστικά επιτεύγματα «μιλούν» για τον ίδιο. 
Μάλιστα, τα εννιά γκολ που πέτυχε σε δύο ματς τις τελευταίες τρεις εβδομά­δες «δείχνουν» προαγωγή στη Real Juvenil B. Παραβί­ασε πέντε φορές την εστία της San Fernando B στη νίκη (7-0) της Ρεάλ. Τα άλλα τέσ­σερα ήλθαν στη νίκη (4-0) ε­πί της Barrio del Pilar. Τα πέ­τυχε, μάλιστα, μέσα σε μό­λις 20 λεπτά! Αυτή η επίδο­ση συνιστά και το πιο γρήγο­ρο póker (τέσσερα γκολ σε ένα ματς) στην ιστορία των ομάδων Νέων της ομάδας της Μαδρίτης. 



Καπίνο: «Κάτι καινούριο για μένα το αγγλικό


 Sport24.gr, 02 Μαϊ. 2018 

Για τις πρώτες του εντυπώ­σεις από το αγγλικό ποδόσφαι­ρο μίλησε ο Στέφανος Καπίνο, που μετρά τρεις σερί συμμε­τοχές στην ενδεκάδα της Νό­τιγχαμ Φόρεστ. Δηλώσεις του Στέφανου Καπίνο φιλοξενήθη­καν στο matchday programme της Νότιγχαμ Φόρεστ, με τον Έλληνα γκολκίπερ να μιλάει για το ντεμπούτο του στην ε­κτός έδρας αναμέτρηση με την Κάρντιφ αλλά και την πρώτη φορά που αγωνίστηκε στο City Ground. O Καπίνο μετράει τρεις σερί συμμετοχές στην βασική ενδεκάδα της Φόρεστ, περι­μένοντας την ευκαιρία του το προηγούμενο διάστημα, με τον Κοστέλ Παντιλιμόν να έχει τον ρόλο του Νο1. «Πρέπει να έχεις υπομονή αν είσαι τερματοφύ­λακας. Ο Παντιλιμόν έπαιζε κα­λά, οπότε για εμένα ήταν ξεκά­θαρο πως αυτός έπρεπε να συ­νεχίσει να αγωνίζεται», τονίζει ο Καπίνο που παραδέχεται ότι δεν ήταν εύκολη η προσαρμο­γή του στο στυλ του αγγλικού ποδοσφαίρου. 
Η ευκαιρία μου ήρθε απένα­ντι στην Κάρντιφ. Δεν ήταν το ντεμπούτο που είχα φανταστεί αφού δεν κερδίσαμε το παιχνί­δι, ωστόσο ήταν η πρώτη μου εμπειρία από το αγγλικό πο­δόσφαιρο και ήμουν πολύ και­ρό δίχως επίσημο ματς. Παιχνί­δι με παιχνίδι θα γίνομαι καλύ­τερος, θα βελτιώνομαι. Ο τρό­πος που έπαιξε η Κάρντιφ, με τις μεγάλες μπαλιές και τα δυ­νατά πλάγια άουτ, ήταν δύσκο­λος στην προσαρμογή. Αλλά ήταν μια καλή εμπειρία και ή­μουν πραγματικά χαρούμενος που έκανα το ντεμπούτο μου στον σύλλογο, σε ένα όμορ­φο γήπεδο και σε ένα σπου­δαίο παιχνίδι. Δεν είχα αντιμε­τωπίσει κάτι τέτοιο πριν, σε αυ­τό το στυλ ποδοσφαίρου, αλ­λά ήταν οκ.Το αγγλικό ποδό­σφαιρο απαιτεί φυσικές δυνά­μεις και ομάδες με τέτοιο ύ­φος είναι δυνατές, με μεγαλό­σωμους παίκτες και επιχειρούν πάντα βαθιές πάσες για να δη­μιουργήσουν καταστάσεις. Ή­ταν κάτι καινούριο για εμένα». Ο Έλληνας διεθνής γκολκί­περ, που έχει κρατήσει απαρα­βίαστη την εστία του στα δύο τελευταία ματς με Μπάρνσλε­ϊ και Μπρίστολ Σίτι, μίλησε και για την πρώτη του γνωριμία με το κοινό στο City Ground: 
«Ήταν κάτι που ήθελα από την πρώτη μέρα που ήρθα ε­δώ, επομένως ήταν κάτι όμορ­φο για εμένα. Ήθελα να αγω­νιστώ στο City Ground, να ευ­χαριστηθώ το παιχνίδι, ήταν μια πραγματικά καλή στιγμή για ε­μένα. Μια καλή εμφάνιση σε συνδυασμό με τους τρεις βαθ­μούς ήταν ένα καλό ντεμπού­το για εμένα στο γήπεδο μας». 




Δεν υπάρχουν σχόλια