Header Ads

Μας παρακολουθούν

Αυτή η θεωρία συνωμοσίας δεν χρειάζεται καν κουβέντα, καθώς μοιάζει να είναι διαχρονική και προαιώνια. Μόνο που τελικά αποδείχτηκε κι αυτή αληθινή και έχουμε τον Έντουαρντ Σνόουντεν και τις αποκαλύψεις του για την NSA ως φάρο για το πώς εργάζονται μυστικά οι κρατικές υπηρεσίες σε βάρος των πολιτών και της ίδιας της δημοκρατίας τελικά.
O πρώην υπάλληλος της CIA έδωσε όπως θυμόμαστε το 2013 στη δημοσιότητα τα όσα έκνομα και αντισυνταγματικά έκανε η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA), που παρακολουθούσε όχι μόνο τους αμερικανούς πολίτες, αλλά και αναρίθμητους οργανισμούς στα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης, μεταξύ αυτών ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και ευρωπαίους ηγέτες όπως τη Μέρκελ και τον Ολάντ.
Τα χιλιάδες ντοκουμέντα που έριξε στην κυκλοφορία είχαν σοκάρει τον πλανήτη τόσο με την έκταση των παρακολουθήσεων όσο και τις τεχνικές δυνατότητες των συστημάτων (θυμάστε το παντοδύναμο PRISM;), επιβεβαιώνοντας με τον ανατριχιαστικότερο τρόπο τη δημοφιλή θεωρία συνωμοσίας πως μας παρακολουθούν. Μόνο που ούτε η συνωμοσιολογική πένα δεν μπορούσε να διανοηθεί τον βαθμό της κατασκόπευσης σε τηλεφωνικές συνομιλίες, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και κάθε online δραστηριότητα λίγο-πολύ και όχι μόνο των αμερικανών πολιτών.
Αργότερα αποκαλύφθηκε και το XKeyscore, ένα εργαλείο κατασκοπείας που συγκεντρώνει πληροφορίες «από καθετί που γίνεται στο ίντερνετ», όπως αποκάλυψαν οι αναλύσεις των ειδικών, ένα εργαλείο που χρησιμοποιούσε εξάλλου και ο Σνόουντεν επιτρέποντάς του «να κάθομαι στο γραφείο μου και να παρακολουθώ τους πάντες, από σένα και τον λογιστή σου μέχρι έναν ομοσπονδιακό δικαστή ή ακόμα και τον πρόεδρο, αν είχα το προσωπικό του email»…

Πηγή : newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια