Header Ads

Ν.Ζαχαρόπουλος : Ανακοίνωση προς ενημέρωση Σικυωνίων Δημοτών

-Πολίτες του ιστορικού ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ. [πρώην Σικυωνίων-Στυμφαλίας-Φενεού]
-Βρισκόμαστε σε μιαπολύ δύσκολη εποχή οικονομικής, κοινωνικής και θεσμικής κρίσης και ο οφειλόμενος σεβασμός στους πολίτες και τους Δημότες της περιοχής είναι πρώτη προτεραιότητα.
-Όλοι μας πλέον γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας έχει περιέλθει σε πλήρη αναξιοπιστία, απαξίωση και παρακμή, σε όλα σχεδόν τα επίπεδα και κυρίως στα πολύ σοβαρά ζητήματα των υποδομών και της ανάπτυξης, της εγκατάλειψης των Τοπικών Κοινοτήτων, της ποιότητας του νερού, της προστασίας του περιβάλλοντος, της περιποίησης και καθαριότητας της πόλης, της παραλίαςκαι της περιοχής, των Σχολικών μονάδων, των πολεοδομικών θεμάτων [Γ.Π.Σ. -Άρθρο [13] Ν.1337/1983 -ΣΧΟΟΑΠ κ.λπ.] του κυκλοφοριακού, του λιμανιού και του αλιευτικού καταφυγίου, των επαρχιακών, δημοτικών και αγροτικών δρόμων, των αρχαιολογικών χώρων, των αρδευτικών θεμάτων, την απομάκρυνση των υπηρεσιώναπό τη πόλη και τη περιοχή κ.λπ.
-Η παρατεταμένη αυτή παρακμή έχει σοβαρές συνέπειες στην πρόοδο και ανάπτυξη της περιοχής, στην ποιότητα της ζωής μας, στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Δήμου, και κατ επέκταση των Δημοτών και κυρίως της νέας γενιάς, των παιδιών μας, που τόσο ανάγκη έχουν τη στήριξή μας.
-Η Δημοτική αρχή, με καθεστωτικές συμπεριφορές, συγκεντρωτισμό και άκρατο λαϊκισμό του επικεφαλής, εκ του αποτελέσματος, είναι ανίκανη και ανήμπορη να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που έχουν σωρευθεί, έκλεισε τον κύκλο της πολύ ενωρίτερα από τη λήξη της θητείας της.
-Δυστυχώς, δημότες και πολίτες εξαπατήθηκαν με τα ψεύτικα προγράμματα και τις ψεύτικες υποσχέσεις στον βωμό της εξυπηρέτησης προσωπικών κ.α. συμφερόντων.
-Ο κάθε πολίτης, όλοι μας, έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για το έργο και την εικόνα του επικεφαλής και συνολικά της Δημοτικής αρχής.
-Οι πολίτες του Δήμου Σικυωνίων, με τις πολιτικές επιλογές τους, θα «θεσμοθετήσουν» ως ανώτερο όριο παραμονής της Δημοτικής αρχής στην εξουσία, τις δύο τετραετίες.
-Τιμάμε και σεβόμαστε τις επιλογές των πολιτών, όλους τους εκπροσώπους τους, εκλεγμένους και μη εκλεγμένους, στον Δήμο, την Περιφέρεια και στο Κοινοβούλιο.
-Τιμάμε και σεβόμαστε όλους τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής, που διαχρονικά υπηρέτησαν τους δημότες και τον τόπο μας.
-Θεμέλιο της Δημοκρατίας ο ενεργός πολίτης. Η συμμετοχή του καθενός, ως ενεργού πολίτη, στη λύση των σοβαρών προβλημάτων είναι πλέον επιβεβλημένη, ιδιαίτερα στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους νέους, τους άνεργους, τους αγρότες μας, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους επιστήμονες, τους επαγγελματίες, τους υπάλληλους, τους συνταξιούχους τα άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες, τους οικονομικά αδύναμους.
-Τα ζητήματα που αφορούν στο νερό, τη καθαριότητα, τους νέους, τη τρίτη λεγόμενη ηλικία, την ενίσχυση των κοινωνικών δομών, τον εθελοντισμό, τις νέες τεχνολογίες και τη προβολή της περιοχής, με τα μεγάλα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε όλους τους τομείς, είναι από τις πρώτες προτεραιότητες.
-Ας αναζητήσουμε όλα τα στοιχεία που μας ενώνουν και όλοι μαζί, ως ενεργοί πολίτες και ως φορείς, χωρίς αποκλεισμούς, με έναν κοινό παρονομαστή προτάσεων και ενεργειών, να προχωρήσουμε δίπλα-δίπλα στην επόμενη ημέρα για έναν Δήμο ενιαίο σε όλη του την έκταση, από τη πρωτεύουσα του Δήμου μέχρι τη τελευταία Τοπική Κοινότητα, δυνατό και διεκδικητικό, που όλοι θα έχουμε σημείο αναφοράς, θα χαιρόμαστε και θα είμαστε υπερήφανοι για τον τόπο μας.
-Θέλουμε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους, πρωταγωνιστές των αλλαγών και των εξελίξεων.
-Με δύναμη, ενότητα και συλλογικότητα, που θα στηρίζεται σε ιδέες, αρχές και αξίες, θα δουλέψουμε, κατ αρχή μέχρι τις εκλογές, για να σταματήσουμε, όσο αυτό είναι εφικτό, τον κατήφορο και την παρακμή του Δήμου Σικυωνίων.
-Ακολούθως, για την επόμενη [4]ετία, με συγκεκριμένο πλάνο και πρόγραμμα με ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης, που μαζί θα συντάξουμε και θα υλοποιήσουμε, να κάνουμε όλες τις αλλαγές που χρειάζονται για το καινούριο ξεκίνημα, που θα φέρει πρόοδο, ανάπτυξη και ευημερία στον τόπο μας. Ακολούθως θα παραδώσουμε τη σκυτάλη στους νέους, να συνεχίσουν το έργο μας.
-Χρειαζόμαστε έναν Δήμο ισχυρό, με σύγχρονες συλλογικές δράσεις. Έχουμε ανάγκη από επαναπροσδιορισμό των σχέσεων Δημοτών, πολιτών –Δημοτικής αρχής. Απαιτούνται νέες αντιλήψεις στη διαχείριση των οικονομικών, της διαφάνειας και της διοίκησης.
-Με δύναμη και αισιοδοξία θα φθάσουμε στο νικηφόρο αποτέλεσμα, ακολουθώντας τις διαδρομές της άμεσης Δημοκρατίας, της συνεννόησης, της αγάπης και του αλληλοσεβασμού.
-Κάθε άλλη συμπεριφορά μας αφαιρεί το δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, μας στεναχωρούν και μας απογοητεύουν.
-Σεβόμαστε τις φιλοδοξίες συμπολιτών μας, να διεκδικήσουν τη Δημοτική αρχή.
-Δική μου φιλοδοξία είναι, με ενωτικές πάντα συμπεριφορές και συλλογικές προτάσεις, να διεκδικήσω με τους συνεργάτες μου τη Δημοτική αρχή, με μοναδικό σκοπό να υπηρετήσουμε τους Δημότες μας, τα συμφέροντα του Δήμου και της περιοχής.
-Η πολιτεία, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει στους πολίτες της, με ίση συμμετοχή στην εξουσία και στη λήψη των αποφάσεων.
-Για τη ζωή του και το μέλλον του υπεύθυνος είναι ο άνθρωπος, με τις επιλογές του, τις πράξεις του και τις παραλήψεις του.
-Όλοι μαζί, με πρωτοπόρους και πρωταγωνιστές τους νέους, θα αγωνιστούμε για να δώσουμε στον Δήμο μας τη χαμένη του ταυτότητα, να τον φέρουμε σε τροχιά ανάπτυξης σε όλους τους τομείς και να τον καταστήσουμε πρωτοπόρο, όπως του αξίζει, όχι μόνο στον Νομό Κορινθίας και τη Περιφέρεια, αλλά σε ολόκληρη τηΧώρα ακόμα και εκτός των συνόρων της, μια πραγματική πρωτεύουσα, κόσμημα, της Δυτικής Κορινθίας.

ΚΙΑΤΟ Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Σ 2018
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
τ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια