Header Ads

Νότης Μαριάς : Ξανά στην Ευρωβουλή το θέμα των δύο Στρατιωτικών μας

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα έρχεται στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο το ζήτημα της άμεσης απελευθέρωσης των δύο Στρατιωτικών μας.
Σημειώνεται ότι στις 12 Μαρτίου το ζήτημα είχε θέσει για πρώτη φορά με παρέμβασή του ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Πλέον με τη σημερινή απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το ζήτημα της παράνομης κράτησης των δύο Στρατιωτικών μας θα συζητηθεί εκ νέου στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο την Τρίτη 17/4/2018 το απόγευμα.
Όπως προανήγγελλε ήδη από χθες το πρωί σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις, (αποσπάσματα των οποίων ακολουθούν στο σχετικό ηχητικό), ο Νότης Μαριάς ζήτησε με το επισυναπτόμενο έγγραφό του από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές να αιτηθούν να μπει το ζήτημα των δύο Στρατιωτικών μας στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας του Απριλίου στο Στρασβούργο.
Οι Ευρωπαίοι Αντιφεντεραλιστές έθεσαν το ζήτημα αυτό ως θέμα προτεραιότητας στη χθεσινή συνεδρίαση των Γενικών Γραμματέων των Πολιτικών Ομάδων που εισηγούνται σχετικά στη Διάσκεψη των Προέδρων.
Αντίστοιχη πρόταση τέθηκε από πλευράς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μετά από πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτού κυρίας Βόζεμπεργκ καθώς και από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ενώ συμφώνησαν και οι υπόλοιπες Πολιτικές Ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια