Header Ads

Είμαστε ευάλωτοι στην προπαγάνδα του διχασμού…


Ο Δημοσιογράφος Κίμωνας Χαραλάμπους, αναφέρει σε δημσιογραφικό σημείωμά του στο el.gr ότι Είχαμε γράψει πριν λίγο καιρό σε σχέση με τα τεκταινόμενα για το ποδόσφαιρο: Οι Βόρειοι βρίζουν τους Νότιους και οι Νότιοι τους Βόρειους, με τους εχθρούς του Ελληνισμού να «τρίβουν» τα χέρια τους. Πολύ φοβόμαστε πως αυτή η κατάσταση οδηγεί σε «προπαγανδιστική συσκότιση του νου». Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα αρχίσουν τις ύβρεις κατά της Αθήνας και του Πειραιά, ώστε και αυτοί να πούνε μετά, σε κατάσταση οργής, ας κάνουν ό,τι θέλουν με την «Μακεδονία», ας την πάρουν οι Σκοπιανοί. Έτσι απλά.
Στο συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης,πριν λίγες ημέρες τα πανό έγραφαν «απόσχιση από το κράτος των Αθηνών», ενώ ο ομιλητής στο συλλαλητήριο, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Τουρσουνίδης, ανέφερε πως «θα χωρίσουμε την Ελλάδα στα δύο», εφόσον θέλουν κάποιοι να την διχάσουν: Την συγκεκριμένη τάση ενίσχυσε βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, Θέλουμε να πιστεύουμε όχι προς «άγραν ψήφων», καθώς οι πολιτικοί αξιοποιούν το, δίκαιο πολλές φορές, θυμικό των ψηφοφόρων, ακόμα και αν αυτό οδηγεί την χώρα σε διάσπαση.
Η απάντηση ήρθε από τoν Νότο και δυστυχώς επιβεβαιώνει τους φόβους μας. Αθλητικές, εν αρχή, εφημερίδες αναφέρουν στα πρωτοσέλιδά τους: «Για αυτούς τους... Μακεδόνες τρέχουμε στα συλλαλητήρια;». Δυστυχώς το κόλπο όσων θέλουν να διχάσουν την Ελλάδα πετυχαίνει. Εκμεταλλεύονται τα ποδοσφαιρικά πάθη, τις όποιες αδικίες εις βάρος ομάδων και τα «εκτοξεύουν» ενάντια στην ενότητα της χώρας. Ελπίζουμε το θέμα να σταματήσει, καθώς τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και προέχει η ενότητα των Ελλήνων.
Ατυχώς οι Έλληνες με το θυμικό τους είναι ευάλωτοι και ρέπουν σε διχαστικές καταστάσεις που τόσο πολύ έχουν στοιχίσει στην Πατρίδα μας και στον Λαό της. Υπάρχουν στην υφήλιο ισχυρά κέντρα με απειράριθμους επιστήμονες που παίζουν στα πέντε δάκτυλα των χεριών τους τη λεγόμενη κοινωνική πολιτική, δηλαδή την προπαγάνδα που έχει δυνατότητες πάρα πολλές και πεδία εφαρμογής για κάθε γούστο.. Φέρουν τεράστια ευθύνη οι Κυβερνήσεις, που τοποθετούν τον κάθε άσχετο σε θέσεις κλειδιά με απαιτήσεις διοικητικής και διαχειριστικής ικανότητας εξομάλυνσης κρίσεων. Το ίδιο συμβαίνει με τις διοικήσεις Οργανισμών και ΔΕΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια