Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων


Δημήτρης Τζανακόπουλος : Η Τουρκία χρησιμοποιεί τους έλληνες στρατιωτικούς για πολιτικούς λόγους
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «μη αποτελεσματικό δρόμο» τη στρατηγική της Άγκυρας για όξυνση σε πολλά παράλληλα μέτωπα, ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι αρνείται το διάλογο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. «Έχει αρχίσει να ξεπερνά τα όρια» το γεγονός ότι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί εξακολουθούν να κρατούνται από τις τουρκικές αρχές, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος ενώ πρόσθεσε πως η Τουρκία θέλει να τους χρησιμοποιήσει για πολιτικούς λόγους.

Χαρακτήρισε «μη αποτελεσματικό δρόμο» τη στρατηγική της Αγκυρας για όξυνση σε πολλά παράλληλα μέτωπα, ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι αρνείται το διάλογο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και τα αξιοποιεί για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. «Ο κ. Ερντογάν δεν τόλμησε να κάνει έναν άμεσο συμψηφισμό, επιχείρησε έναν έμμεσο συμψηφισμό ανάμεσα στις υποθέσεις των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών και των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δεν νομίζω ότι αυτού του τύπου η τοποθέτηση βγάζει νόημα, διότι πρόκειται για δύο ανόμοιες υποθέσεις», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Realfm και αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας. όσο η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση η Ελλάδα πρέπει να κλείσει δευτερεύουσας έντασης θέματα, εξωτερικής πολιτικής, όπως αυτά με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά παρατήρησε πως η Νέα Δημοκρατία δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Ακολουθεί μια «ακατανόητη πολιτική» και η άρνηση του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη να ενημερωθεί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής από τον Νίκο Κοτζιά, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα και εντάσεις, επισήμανε.



Κυριάκος Μητσοτάκης : Η Ελλάδα σήμερα μοιάζει με μία πολιορκημένη πόλη
«Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, η Ελλάδα μοιάζει με μία πολιορκημένη πόλη, μία χώρα η οποία αναζητεί να κάνει τη δικιά της έξοδο, την έξοδο προς μία νέα εποχή εθνικής υπερηφάνειας, εθνικής αυτοπεποίθησης και εθνικής ευημερίας. Και απαραίτητη προϋπόθεση για τη νέα έξοδο είναι πάνω από όλα η ενότητα του λαού. Ενότητα, η οποία συμβολίστηκε με τον πιο απόλυτο τρόπο, μέσα από την έξοδο του Μεσολογγίου». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στο Μεσολόγγι, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την 192η επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς.

Ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Τιμούμε σήμερα στο Μεσολόγγι μια εμβληματική στιγμή, όχι μόνο της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας. Οι Έλληνες του Μεσολογγίου απέδειξαν τι μπορεί να πετύχει κανείς, αν διαθέτει σθένος, καρτερικότητα, αλλά κυρίως γενναιότητα και έστειλαν το μήνυμα για διαχρονική ελευθερία. Στην λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου καθρεφτίζονται μία σειρά από ιστορικά μηνύματα, τα οποία παραμένουν εξαιρετικά επίκαιρα. Είναι αλήθεια ότι το Μεσολόγγι εγκαταλείφθηκε από ηγέτες του απελευθερωτικού αγώνα. Είναι επίσης εξίσου αλήθεια, ότι οι Μεσολογγίτες ενωμένοι έδωσαν νέα πνοή στην Ελληνική Επανάσταση και έστειλαν παντού στην Ευρώπη και στον κόσμο το διαχρονικό μήνυμα για ελευθερία. Ο Διονύσιος Σολωμός έγραψε τον « Ύμνο εις την ελευθερία» εμπνευσμένος από την πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου. Και πρέπει να θυμόμαστε ότι ο «Ύμνος εις την Ελευθερία» δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ πέρα στο Μεσολόγγι, στην πρώτη ελληνική εφημερίδα, στα «Ελληνικά Χρονικά». Το Μεσολόγγι είναι επίσης ταυτισμένο με τον φιλελληνισμό, με τη διαδρομή και τον πρόωρο θάνατο του Λόρδου Βύρωνα, ο οποίος με τον τρόπο του πιστοποίησε τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ της Ελλάδος και της Ευρώπης. Δεσμοί που παραμένουν και σήμερα εξαιρετικά επίκαιροι. Στον τόπο επίσης αυτόν, στα άγια χώματα του Μεσολογγίου, είπε μεγάλες αλήθειες ο Χαρίλαος Τρικούπης».




Μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση της «τουρκικής ένωσης Ξάνθης»! Θα επιληφθεί ο κ. Βούτσης;
Αποθρασυμμένοι πλήρως οι τουρκόφρονες που βρίσκονται εγκατεστημένοι στην Θράκη συνεχίζουν να εξοργίζουν την συνείδηση κάθε Εθνικά σκεπτόμενου Έλληνα με τις προκλητικές συνάξεις τους. Την Παρασκευή 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη εκδήλωση από την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», όπου παρευρέθησαν όλοι εκείνοι οι τύποι που συντάσσονται με τις επιθυμίες της Άγκυρας για το μέλλον της περιοχής. Μια ακόμη ανθελληνική σύναξη από μια οργάνωση, η οποία έχει κριθεί (τουλάχιστον επί του παρόντος) ως παράνομη από τον Άρειο Πάγο, κάτι όμως που δεν εμπόδισε δύο βουλευτές του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Κοινοβουλίου να δώσουν το παρόν στην εκδήλωση αυτή.

Πρόκειται για τον βουλευτή Ξάνθης με τον ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και τον βουλευτή Ροδόπης με την Δημοκρατική Συμπαράταξη (αυτή την στιγμή τουλάχιστον, μιας και έχει αλλάξει τόσα κόμματα) Ιλχάν Αχμέτ. Με ποιο δικαίωμα οι βουλευτές αυτοί έδωσαν το παρόν (και επιχείρησαν φυσικά να νομιμοποιήσουν πολιτικά με την παρουσία τους) μια οργάνωση που έχει παράνομο χαρακτήρα; Ούτε τώρα ενοχλείται από την κίνησή τους αυτή, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης; Ή μήπως θα επιχειρήσει να τους δικαιολογήσει ξανά, χρησιμοποιώντας και πάλι το απίστευτο πνεύμα της απάντησής του προς τον Αρχηγό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ εντός του Κοινοβουλίου;



Ας ξυπνήσει επιτελούς ο κ. Τόσκας & ας κάνει τη δουλειά του
Με αφορμή την ένοπλη ληστεία σε οικία στην Κηφισιά η Υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται ραγδαία αύξηση ένοπλων ληστειών και κλοπών με αποκορύφωμα το σημερινό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα ένας συμπολίτης μας να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η απουσία σχεδίου αντιμετώπισης του εγκλήματος αλλά και η ανοχή σε ασυδοσία οργανωμένων ομάδων χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Δεν μπορεί οι πολίτες να φοβούνται μέσα στα ίδια τους τα σπίτια επειδή ο κ. Τόσκας δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Αντί να αρκείται να τους προτρέπει να παριστάνουν τους κοιμισμένους, εμείς τον προτρέπουμε να ξυπνήσει επιτέλους και να προστατεύσει τους πολίτες!



Συνάντηση Κουτσούμπα - Κοτζιά : Την ανησυχία του για τα Βαλκάνια εξέφρασε ο γγ του ΚΚΕ
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ και ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

Σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό δελτίο από το ΚΚΕ, «ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις τελευταίες εξελίξεις, μετά και τις συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με τις ηγεσίες της πΓΔΜ και της Αλβανίας, αλλά και τις εξελίξεις που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό». Ο κ. Κουτσούμπας, από την πλευρά του «ενημέρωσε τον Νίκο Κοτζιά για τις θέσεις του Κόμματος, ενώ εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις επικίνδυνες εξελίξεις στα Βαλκάνια, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, λόγω της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στα συμφέροντα ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ισχυρών καπιταλιστικών κρατών».




Βασίλης Λεβέντης: Σκόπια και όχι Μακεδονία…
Τη θέση του να μην συμφωνήσει η κυβέρνηση στη χορήγηση του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία της ΠΓΔΜ επανέλαβε ο Βασίλης Λεβέντης. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε, μιλώντας στο «ραδιόφωνο 24/7», πως η ελληνική πλευρά θα πρέπει να υποστηρίξει τον όρο «Σκόπια. Να πείσουμε εμείς τους γείτονές μας να δεχτούν τον όρο «Σκόπια»» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης, μία μέρα πριν τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.
Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε την άποψή του ότι «η πλειοψηφία του λαού δεν θέλει να δοθεί ο όρος «Μακεδονία» στο γειτονικό κρατίδιο». Σχολίασε επίσης, ότι «ο κ. Τσίπρας καλλιεργεί κλίμα για να δώσουμε τον όρο «Μακεδονία» στα Σκόπια και είναι βέβαιο ότι θα φέρει σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι εγκλωβισμένη στην απόφαση του Βουκουρεστίου».

Σχετικά με την προτεινόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Λεβέντης τόνισε πως «ως γενική αρχή να αλλάξουμε κάποια πράγματα στο Σύνταγμα, συμφωνούμε όλοι. Για παράδειγμα εμείς θέλουμε κατοχύρωση της απλής αναλογικής, πλουραλισμό των ΜΜΕ και αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών».




Π. Καμμένος : Προσχεδιασμένη η σύλληψη των στρατιωτικών
Στην εκτίμηση ότι η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν προσχεδιασμένη από την Τουρκία και ότι η υπόθεση αυτή μπορεί να τραβήξει πολλά χρόνια, προέβη ο Πάνος Καμμένος σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους. «Σε μια χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και η Δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές του Σουλτάνου, μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια η ιστορία», είπε και διευκρίνισε ότι ενώ ανάλογα επεισόδια στο παρελθόν έληγαν σύντομα, σε αυτή την περίπτωση δεν συνέβη το ίδιο.
«Εκτιμώ ότι ήταν προσχεδιασμένο να τους συλλάβουν διότι όταν έχουμε τόσα πολλά επεισόδια τα τελευταία χρόνια και τους αφήνουν σε 5 λεπτά, τώρα τους πήραν και τους μετέφεραν… Ενώ ενεργοποιήσαμε όλα τα κανάλια επικοινωνίας, τα απέρριψαν και φάνηκε ότι πάνε για τέτοια δουλειά», είπε και πρόσθεσε: «Τώρα δεν μπορούν να τους ρίξουν καμία μεγάλη καμπάνα γιατί δεν βρήκαν τίποτα… Αν δεις το express του Μεσονυχτίου θα δεις ότι κι αυτόν που ρίξαν στις φυλακές τους, του έφτιαχναν συνέχεια κατηγορίες. Εκεί δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά».

Ιδιαίτερα οξύς ήταν απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο, αποκαλώντας τον «τρελό». «Δυστυχώς δεν έχουμε κανένα κανάλι επικοινωνίας με την άλλη πλευρά. Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς με ποιον επικοινωνήσεις; Τη μία βρίζει τον Νετανιάχου την άλλη τους Αμερικανούς. Έκανε δήλωση κατά του Νετανιάχου, με τον τρελό δεν μπορείς να βγάλεις άκρη», είπε. Διέψευσε ότι ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί στον Ερτογάν την επιστροφή των «8» στην Τουρκία και τον χαρακτήρισε «αναξιόπιστο».



Στ.Θεοδωράκης : Δηλώσεις μετά από συνάντηση με ΥΠΕΞ Κοτζιά
O Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε σήμερα, 2 Απριλίου 2018, στα γραφεία του Κινήματος, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ, για την εξέλιξη των σχέσεων με την Αλβανία, καθώς και για την κατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέθεσε στον συνομιλητή του τις θέσεις του Ποταμιού και τις σκέψεις του για τα συγκεκριμένα (και άλλα θέματα) εξωτερικής πολιτικής. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε:

Υπήρξε μια αναλυτική ενημέρωση από την πλευρά του υπουργού. Οι συνομιλίες, όπως ξέρετε, είναι συνεχείς, οι συνομιλίες των πολιτικών προσώπων αλλά και οι συνομιλίες ομάδων εμπειρογνωμόνων. Μας ενημέρωσε, λοιπόν, αναλυτικά και ελπίζω ειλικρινά. Του επανέλαβα τη δική μας άποψη, την οποία ξέρετε και νομίζω ότι οι επόμενες βδομάδες θα είναι καθοριστικές για τη λύση ή όχι του προβλήματος.Με ενημέρωσε και για τη σχέση μας με την Αλβανία. Το μεγαλύτερο μέρος όπως φαντάζεστε ήταν για την πΓΔΜ και μιλήσαμε και για τα ελληνοτουρκικά. Υπάρχει μία διάθεση, νομίζω, τουλάχιστον στα ελληνοτουρκικά να μην αφήσουμε έναν χώρο διχασμού στην Ελλάδα και να πιστέψει ο Ερντογάν ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς για μεγαλύτερα παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια