Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ



Με 110 πυραύλους ΗΠΑ-ΑΓΓΛΙΑ -ΓΑΛΛΙΑ χτύπησαν τη Συρία από θάλασσα κι αέρος - Πολλοί αναχαιτίστηκαν από τη συριακή αεράμυνα

Oι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εκτόξευσαν πάνω από 100πυραύλους κατά της Συρίας κι «ένας σημαντικός αριθμός» ανάμαεσσά τους αναχαιτίστηκαν από τις συριακές δυνάμεις ανακοινώνει σήμερα το ρωσικό Υπ.Άμυνας. O ρωσικός στρατός δηλώνει ότι η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε 71 πυραύλους κρουζ δυτικούς από τους 103.
« πάνω από 100 πύραυλοι κρουζ και πύραυλοι αέρος -εδάφους εκτοξεύθηκαν από ΗΠΑ, Αγγλία και Γαλλία από τη θάλασσα και τον αέρα στρατιωτικούς και πολιτικούς », ανέφερε το ρωσικό Υπ.Άμυνας σε ανακοινωθέν.
« Ένας σημαντικός αριθμός » πυραύλων χτυπήθηκαν από τη συριακή αεράμυνα πρόσθεσε το ρωσικό Υπ.Άμυνας που διευκρίνισε ότι τα « συστήματα ρωσικής αεράμυνας που βρίσκονται σε συριακό έδαφος δεν χρησιμοποιήθηκαν ».le figaro.
Η συρική αεράμυνα απώθησε την αυγή μια τριμερή επίθεση των ΗΠΑ, Γαλλίας ,Αγγλίας κατά συραικών θέσεων στην περιφέρεια Δαμασκού και Χομς.
Στοχεύθηκε επιστημονικό κέντρο Barzeh κι αποθήκες συριακού στρατού στη Homs κι υπογράμμισε ότι η αεράμυνα η συριακή αναχαίτισε αριθμό πυραύλων και τους κατέρριψε..Σύμφωνα με το στρατηγό Joe Dunford, αρχηγό του ΓΕΣ ΗΠΑ οι δυτικές δυνάμεις στόχευσαν 3 στόχους που σχετίζονται με πρόγραμμα χημικών όπλων το 1 πλησίον Δαμασκού και 2 άλλα στην περιφέρεια Homs.
Οι Βρετανοί ανέφεραν ότι χτύπησαν ένα στρατιωτικό σύμπλεγμα –μια παλιά βάση πυραύλων – στα 24 χλμ στα Δ. Homs.
Σύμφωνα με το φιλοδυτικό ‘OSDH χτυπήθηκαν τα αεροδρόμια στρατιωτικά Barzeh, Keswa , Mazehστα περίχωρα της Δαμασκού όσο και « πολλές στρατιωτικές βάσεις » και τοπικοί της Δημοκρατικής Φρουράς στη Δαμασκό. .
Ανακοίνωσε το συριακό ΓΕΣ ότι « μια τριμερής επίθεση ξεκίνησε στις 3:55 την αυγή σήμερα από United States of America, Britain και France που εκτόξευσαν σχεδόν 110 πυραύλους πρός στόχους στη Συρία στη Δαμασκό και στα περίχωρα.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν διάφορους τύπους όπλων εκ των οποίων πυραύλους κρουζ Tomahawk. Σύμφωνα με το Fox News, βομβαρδιστικά μακράς ακτίνας δράσης B-1 χρησιμοποιήθηκαν. Το γαλλικό ΓΕΣ χτύπησε με μαχητικά Rafale σύμφωνα με vidéo που διέδωσε το Elysée και η Υπ.Άμυνας Florence Parly. « Φρεγάτες πολλαπλών αποστολών συνοδευόμενα από πλοία προστασίας κι υποστήριξης ,αναπτύχθηκαν στη Μεσόγειο. Την ίδια στιγμή μια αεροπορική επιδρομή ξεκίνησε από αεροπορικές βάσεις της Γαλλίας », δήλωσε.





Σέρβος ΥΠΕΞ: Υποστηρίζουμε τις θέσεις της Ελλάδας σε όλα τα θέματα της περιοχής

Η Σερβία υποστηρίζει τις θέσεις της Ελλάδας σε όλα τα θέματατης περιοχής και επιδιώκει τη στενή συνεργασία των δύο χωρών σε περιφερειακά ζητήματα. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς μετά την συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζια. Εξέφρασε, μάλιστα, την άποψη ότι θα πρέπει μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας να οικοδομηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός συνεργασίας που θα επιτρέπει την κοινή αντιμετώπιση περιφερειακών ζητημάτων. Ο Σέρβος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι ενημέρωσε λεπτομερώς τον κ. Κοτζιά για τις εξελίξεις στο θέμα του Κοσόβου και τις προσπάθειες που κάνει η Σερβία για μία συμβιβαστική λύση στο ζήτημα και ευχαρίστησε την Ελλάδα που δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου.

Επισήμανε δε ότι η οριστική επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου θα πρέπει να είναι συμβιβαστική και διεμήνυσε ότι ποτέ η Σερβία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου. Ο Ί. Ντάτσις ανέφερε, επίσης, ότι μέσα στο 2018 θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι η δεύτερη συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας…





To ρωσικό Υπ.Άμυνας παρουσίασε βίντεο όπου εντοπίστηκαν οι συμμετέχοντες στο «χημικό θέατρο»...

To ρωσικό Υπ. Άμυνας παρουσίασε σε briefing, τις αποδείξεις που πιστοποιούν ότι η υποτιθέμενη επίθεση με χημικά στη Douma ήταν θέατρο. Πέτυχε να εντοπίσει τους συμμετέχοντες στο γύρισμα του vidéo της υποτιθέμενης χημικής επίθεσης στην πόλη Douma και πήρε τις μαρτυρίες τους δήλωσε ο Igor Konachenkov, εκπρόσωπος τύπου του Υπ. Άμυνας. Σύμφωνα με αυτόν πρόκειται για 2 γιατρούς που εργάζονται στο τοπικό νοσοκομείο στα επείγοντα. Ο Igor Konachenkov γνωστοποίησε πως το φιλμ γυρίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Υπ.τα «θύματα» στην Douma δεν είχαν ίχνη από την επίθεση από τοξικά χημικά προιόντα. Αυτοί εμπιστεύτηκαν στο ρώσικο Υπ. πως έγινε το γύρισμα του vidéo. «Σήμερα παρουσιάζουμε τη συνέντευξη με αυτά τα πρόσωπα . Οι κάτοικοι της Douma διηγήθηκαν λεπτομερώς πως έγινε το γύρισμα και σε ποια επεισόδια οι ίδιοι συμμετείχαν.»
Ο Halil Ajij, φοιτητής ιατρικής που εργάζεται στο κεντρικό νοσοκομείο της Douma, στα επείγοντα εμπιστεύτηκε πως στις 8 Απρίλη μια πολυκατοικία βομβαρδίστηκε στην πόλη και μια πυρκαγιά προκλήθηκε στο εσωτερικό του κτιρίου κι αυτοί έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Τότε ένας άνθρωπος που ο Halil Ajij δεν γνώριζε παρουσιάστηκε και είπε ότι πρόκειται για μια «επίθεση με τοξικές ουσίες»:
«υπήρξε φόβος, οι κοντινοί των τραυματιών βάλθηκαν να χύνουν νερό οι μεν στους δε. Αυτοί που δεν είχαν ιατρική εκπαίδευση άρχισαν να ρίχνουν στο στόμα των παιδιών ένα φάρμακο κατά του άσθματος.Δεν είχαμε κανε΄να ασθενή που να παρουσίαζε ότι έχει τοξικωθεί σε χημικές ουσίες.» «Καθώς εργαζόμασταν δεν δώσαμε προσοχή σε αυτούς που μας βιντεοσκοπούσαν .Γυρίστηκε και υπήρξε ένας άνθρωπος που ήρθε και βάλθηκε να κραυγάζει ότι αυτή ήταν μια χημική επίθεση.Αυτός ο άνδρας ξένος στην υπηρεσία έλεγε ότι τα άτομα ήταν θύματα από χημικά όπλα. Τα άτομα είχαν φόβο και άρχισαν να χύνουν νερό οι μεν στους δε και να κάνουν εισπνοές, εμπιστεύθηκε ένας άλλος συμμετέχων στο θέατρο της δήθεν χημικής επίθεσης.

www.dimpenews.com




Μόσχα:
Η επίθεση στην Συρία έχει σκοπό μια νέα «Αραβική Άνοιξη»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε πως η επίθεσηκατά της Συρίας που πραγματοποίησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία έχει ως στόχο την εξόντωση του Σύριου Προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ καθώς επίσης και να αναβιώσει η «Αραβική Άνοιξη» η οποία έχει αποτύχει στην Συρία.




Σοβαρότατες καταγγελίες Λαβρόφ :
Τα χημικά στη Συρία ήρθαν από την Λιβύη μέσω Τουρκίας! Υπάρχει κίνδυνος για παγκόσμια σύρραξη
Η κατάσταση γύρω από τη Συρία είναι άκρως ανησυχητική, ενώ αναφερόμενος στη φερόμενη επίθεση με χημικά στη Ντούμα, είπε ότι σκηνοθετήθηκε με τη βοήθεια των ειδικών υπηρεσιών ενός κράτους το οποίο χαρακτήρισε ως «ρωσοφοβικό». «Διαθέτουμε αδιάσειστες αποδείξεις ότι πρόκειται για άλλη μια σκηνοθεσία και ότι οι ειδικές υπηρεσίες ενός κράτους, το οποίο βρίσκεται τώρα στην πρώτη γραμμή μιας ρωσοφοβικής εκστρατείας μετείχαν σε αυτήν την σκηνοθεσία», σημείωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε μάλιστα ότι μια νέα στρατιωτική περιπέτεια στη Συρία, όπως οι παλιότερες στη Λιβύη και το Ιράκ, θα οδηγήσει σε νέα κύματα προσφύγων στην Ευρώπη.

«Θεός φυλάξοι από οποιαδήποτε περιπέτεια στη Συρία μετά την εμπειρία της Λιβύης και του Ιράκ», σημείωσε. «Ακόμη και η παραμικρή υπερβολή θα προκαλέσει νέα κύματα προσφύγων στην Ευρώπη και άλλες εξελίξεις τις οποίες ούτε εμείς ούτε οι ευρωπαίοι εταίροι μας χρειάζονται», αλλά μπορεί να «χαροποιούν αυτούς που προστατεύονται από έναν ωκεανό», υπογράμμισε. Η κυβέρνηση Άσαντ συμπληρώνει τους ισχυρισμούς του Σεργκέι Λαβρόφ λέγοντας πως οι «τρομοκράτες», όπως τους αποκαλεί χαρακτηριστικά, είναι αυτοί που είχαν πρόσβαση στα χημικά, τα οποία ήρθαν από τη Λιβύη στη Συρία μέσω της Τουρκίας.





Ο βρετανός Στρατηγός επιβεβαίωσε το olympia.gr «Ποιος ο λόγος να ρίξει χημικά η Συρία, τώρα που νικά;» και τον έκοψαν στον Αέρα του @SkyNewsSam

 Ο Στρατηγός (Major General) Jonathan Shaw δεν είναι κάποιος τυχαί­ος. Είναι ο απόλυτος γνώ­στης της περιοχής, κα­θώς το Ηνωμένο Βασί­λειο του είχε εμπιστευτεί την διοίκηση των βρετα­νικών δυνάμεων στην πε­ριοχή! Ο Στγος Σω βγήκε λοιπόν στο Sky News και αναρωτήθηκε, όπως και το olympia.gr (It’s clear that Turkey was involved in the chemical attack on Syria #Douma! @Potus @RealDonaldTrump Act Now) από την πρώτη στιγ­μή, ποία θα μπορούσε να ήταν σκοπιμότητα του Α­σαντ να ρίξει χημικά μπρο­στά στις κάμερες όλως τον τηλεοπτικών δικτύων;
Το παράδοξο; Ηη δημοσι­ογράφος τον έκοψε στον Αέρα πριν ολοκληρώσει την φράση του! Προφα­νώς γιατί δεν συνέφεραν τα λόγια της αλήθειας στη σκευωρία της Τριάδας Η­ΠΑ = Αγγλίας – Γαλλίας. Των μελών του ΝΑΤΟ που με το νέο δόγμα του κάνει παράνομους Πολέμους – κατά τον ΟΗΕ – για να «α­πελευθερώσει» Λαούς σε κράτη που τα καταστρέ­φει και ακολούθως τα υ­ποδουλώνει, όπως στο Αφγανιστά, Ιράκ, Λιβύη και αλλαχού.


https://olympia.gr/2018/04/14/

ΠΗΓΕΣ: 
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ , greeknation , Hellenicinformationteam, el.gr , voicenews.gr , militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια