Header Ads

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ : Η προειδοποίηση που γίνεται πράξη… ΚΑΙ Μόνο οι Ρωσία και ΗΠΑ μπορούν…


Η προειδοποίηση που γίνε­ται πράξη…

Του Κίμωνα Χαραλάμπους: Κανείς δεν θα μπορεί να ξεφύγει! Τα αυτοκίνητα θα εντοπίζο­νται με το πάτημα ενός κουμπιού!
Αυτό γιατί οι πολλές και διαφορετικές βά­σεις δεδομένων που υπάρχουν σήμερα στους διάφορους φορείς του Δημοσίου -και οι οποίες κατά κανόνα δεν… επικοινωνούν μεταξύ τους- θα γίνουν μία.
Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στην εφη­μερίδα «Παραπολιτικά», ιδιωτικής χρήσης όχη­μα που δεν έχει περάσει από ΚΤΕΟ δεν θα κυ­κλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους.
Στα διόδια δεν θα υπάρχουν πλέον υπάλλη­λοι ούτε μπάρες. Τα οχήματα θα διέρχονται α­πό μια ηλεκτρονική πύλη και η χρέωση θα γίνε­ται αυτόματα, χωρίς καθυστερήσεις.
Οι πινακίδες του αυτοκινήτου θα είναι «έξυ­πνες», ώστε με την ηλεκτρονική τους ανάγνω­ση οι αστυνομικές Αρχές να αποκτούν αμέσως εικόνα για όλα τα στοιχεία του οχήματος αλλά και του οδηγού.
Όπως διαβάζουμε, το σύστημα, εν αρχή, θα χρησιμοποιείται για τα ανασφάλιστα οχήματα.
Ποιος θα εμποδίζει το Κράτος όμως να το χρησιμοποιεί για τον εντοπισμό ύποπτων ή κα­ταζητούμενων πολιτών ακόμα και όσων χρω­στούν στο Δημόσιο και να τους συλλαμβάνει;
Ποιος θα εμποδίζει την παγκόσμια εξουσί­α να εντοπίζει όσα άτομα αντιδρούν στις απο­φάσεις της;
Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντα­σίας, αλλά αυτός είναι ο επίσημος προγραμ­ματισμός της κυβέρνησης και των εμπλεκόμε­νων υπουργείων Οικονομικών, Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη για το 2018.
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, με το που θα «χτιστεί» το νέο σύστημα, θα αλλάξουν πολ­λές διαδικασίες: από τον υπολογισμό των τε­λών κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων μέχρι τα πρόστιμα για τα οχήματα που δεν έ­χουν περάσει από ΚΤΕΟ, αλλά και ο τρόπος υ­πολογισμού των διοδίων.
Προκειμένου να δημιουργηθεί η νέα, ενιαί­α βάση δεδομένων, στην οποία θα είναι κατα­χωρημένα όλα τα στοιχεία για τα Ι.Χ. που κυ­κλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή αμέ­σως μετά την Πρωτοχρονιά, ως τμήμα του νο­μοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών για τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Το δύσκολο για την κυβέρνηση είναι το να αποκτήσουν οι φορείς του Δημοσίου πλήρη και ενιαία εικόνα για τα στοιχεία ενός αυτοκινήτου ή ενός οδηγού, τα οποία σήμερα μπορεί να εί­ναι μοιρασμένα σε έως και έξι διαφορετικές βά­σεις δεδομένων.
Το επόμενο στάδιο θα είναι η υλοποίηση τριών διαφορετικών ηλεκτρονικών διασταυρώ­σεων, οι οποίες πλέον θα μπορούν να προχω­ρήσουν, καθώς τα στατιστικά στοιχεία θα είναι πλέον ελεγμένα και αξιόπιστα.
Αναλυτικά:
Ο εντοπισμός των ανασφάλιστων αυτοκινή­των.
Ο εντοπισμός των Ι.Χ. που δεν έχουν περά­σει από ΚΤΕΟ.
Ο εντοπισμός των Ι.Χ. που δεν έχουν πλη­ρώσει τέλη κυκλοφορίας για τα έτη πριν από το 2013.
Το σίγουρο είναι πως το Κράτος θα μπο­ρεί να εντοπίζει όποια αυτοκίνητα θέλει και να «κλέβει» όλα τα στοιχεία του οδηγού.
Όλα αυτά κάποτε φάνταζαν «απίστευτα»! Ο Δημοσθένης Λιακόπουλος προειδοποιούσε α­πό τότε:

To είχε δημοσιεύσει ο el.gr την 03 Ιανουά­ριος 2018



Μόνο οι Ρωσία και ΗΠΑ μπορούν…

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την επίλυση των παγκόσμιων προβλημάτων χωρίς την συμμετοχή της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, γι’ αυτό οι δύο χώρες πρέπει μακροπρόθεσμα ή ακόμη και αύριο να βρουν τρόπους συνεργασίας. Την άποψη αυτή διατύπωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ρωσία Τζόν Χάντσμαν σε μήνυμά του που αναρτήθηκε στις σελίδες της αμερικανικής πρεσβείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Προσμένω ότι η περαιτέρω ανάπτυξη των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων θα ανταποκρίνεται κατά κάποιο τρόπο στις ήδη διαμορφωθείσες πραγματικότητες» αναφέρει ο Χάνστμαν στο μήνυμά του και προσθέτει: «Θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα, διαφωνίες, θα υπάρξουν και ευχάριστες στιγμές, όταν θα μπορέσουμε να βρούμε από κοινού το κλειδί για την λύση κάποιου προβλήματος. Μπορώ να αναφέρω παραδείγματα επιτυχούς συνεργασίας της Αμερικής με την Ρωσία και τομείς στους οποίους πρέπει να κάνουμε περισσότερα».
Ο ίδιος ο Αμερικανός πρεσβευτής επισημαίνει ότι αρχικά πρέπει να αποδεχθούμε το γεγονός ότι οι σχέσεις των δύο χωρών διανύουν σήμερα μια δύσκολη πορεία. Κατά την άποψη του, στη βελτίωσή τους θα μπορούσε να συμβάλει μια πιο υπεύθυνη στάση της Μόσχας για να ξεπεραστούν τα υπάρχοντα προβλήματα.

«Όμως, όταν αρχίζεις να σκέφτεσαι ζητήματα που είναι εξαιρετικά σημαντικά για να προωθηθούν, όπως είναι η στρατηγική σταθερότητα, ο έλεγχος των εξοπλισμών, η επίτευξη της ειρήνης στην Μέση Ανατολή, το βορειοκορεατικό ζήτημα, είναι αδύνατον να φανταστεί κανείς ότι θα μπορούσε να επιλύσει αποτελεσματικά ένα οποιοδήποτε από αυτά τα ζητήματα, χωρίς την συμμετοχή των ΗΠΑ και της Ρωσίας στον τραπέζι των συνομιλιών» λέει ο Αμερικανός πρεσβευτής στο μήνυμα του, στο οποίο καταλήγει λέγοντας το εξής: «Πιστεύω ότι, μακροπρόθεσμα, ενδεχομένως και αύριο, πρέπει να βρούμε τρόπους συνεργασίας, παρά τις δύσκολες συνθήκες».


Δεν υπάρχουν σχόλια