Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ



Πηγές άρθρων : ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.Hellenicinformationteam, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr


Μια γροθιά τα κόμματα απέναντι στους εκβιασμούς Ερντογάν:
“Μάθε τι εστί κράτος δικαίου”

Σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας απάντησε; τους εκβιασμούς του Ερντο­γάν γαι την ανταλλαγή των Ελλήνων στρατιω­τικών που κρατούνται στις φυλακές της Ανδρι­ανούπολης, με τους οκτώ τούρκους αξιωματι­κούς που εχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας. Κοινό επιμύθιο όλων είναι ότι οι δύο περιπτώ­σεις δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους και ό­τι στην Ελλάδα αντίθετα με την Τουρκία υπάρ­χει κράτος δικαίου και ανεξαρτησία της δικαι­οσύνης. 
Πρώτος στον Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ο Πρό­εδρος της Δημοκρατίας ο οποίος τόνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα ανταλλαγής. και πρόσθεσε 
“Διαμηνύουμε ότι κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο. Όπως επίσης είναι πραγματικά λυπηρό να υ­πάρχει τέτοια σύγχυση, ανάμεσα σε στρατιω­τικούς που κρατούνται όπως είπα αυθαιρέτως, και Τούρκους πολίτες, οι οποίοι έχουν πάρει πολιτικό άσυλο, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Μία τέτοια σύγχυση σημαίνει άγνοια του Διεθνούς Δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας, η οποία είναι απαράδεκτη” 
Το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωσή του χαρα­κτηρίζει απαράδεκτη την πρόταση Ερντογάν για συμψηφισμό των δύο υποθέσεων. 
“Σε ό,τι αφορά αναφορές περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού, μεταξύ του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με άλλα ζητήματα, το­νίζουμε για άλλη μία φορά ότι είναι απαράδε­κτες και απορριπτέες. Η θέση της Ελλάδας, αλ­λά και της Ε.Ε. στο σύνολό της, είναι σαφής και σταθερή για την ανάγκη άμεσης επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς απαρά­δεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις” 
Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε ανάρ­τησή του στο twitter τόνισε ότι η συνέντευ­ξη Ερντογάν ήταν μια επιβεβαίωση της θέσης του ότι οι Έλληνες κρατούνται ως όμηροι στην Τουρκία 
“Όταν μίλησα για ομηρία των Ελλήνων στρα­τιωτικών δέχτηκα ακόμη μια φορά επίθεση, χλευασμό δυστυχώς επιβεβαιώνομαι με την «πρόταση ανταλλαγής». Η Ελλάδα επιθυμεί την ειρηνική συμβίωση που είναι προς όφελος των Λαών μας, η άμεση απελευθέρωση των ομή­ρων η λύση“. 
Σκληρή απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο έδω­σε και η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου: 
“Η Τουρκία οφείλει, επιτέλους, να συνειδητο­ποιήσει τι σημαίνει ανεξαρτησία της Δικαιοσύ­νης σε ένα κράτος Δικαίου, όπως είναι η Ελλά­δα“. 
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Φώφη Γεννημα­τά η οποία σε δήλωσή της για την προκλητικό­τητα της Αγκυρας και τους τρόπους αντιμετώ­πισης της επισημαίνει 
“Οι Έλληνες αξιωματικοί πρέπει να απελευ­θερωθούν όπως επιβάλλει το δίκαιο και οι αν­θρωπιστικές αξίες. Ανίερες συναλλαγές δεν χωρούν”. 
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Σταυρος θεοδωρά­κης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δι­κτύωσης τονίζοντας ότι τα ανθρώπινα δικαιώ­ματα δεν παζαρεύονται 
“Τα ανατολίτικα παζάρια που προτείνει ο Ερ­ντογάν δεν έχουν καμία σχέση με τις ευρωπα­ϊκές αξίες. Θα πρέπει να το πάρει απόφαση ό­τι στην Ευρώπη δεν παζαρεύουμε τα ανθρώπι­να δικαιώματα. Εδώ κυριαρχεί το δίκαιο και, ό­χι η αυθαιρεσία”. 



Αλβανούς πρεζέμπορους «ξεπάστρεψε» η ΕΛ.ΑΣ.

στην Καστοριά
Σύλληψη δύο αλλοδαπών για διακίνηση ακα­τέργαστης κάνναβης, βάρους -31- κιλών και -944- γραμμαρίων, σε περιοχή της Καστοριάς Συνελήφθησαν σήμερα (21-04-2018) το πρωί σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδι­εύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργα­σία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Δι­ασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμή­ματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ένας άνδρας ηλικίας 43 ετών και μια γυναίκα 37 ε­τών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης α­στυνομικής επιχείρησης για την καταπολέ­μηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκω­τικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία και με­τά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σή­μερα το πρωί σε περιοχή της Καστοριάς σε έ­λεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτο­κίνητο που οδηγούσε ο 43χρονος με συνοδη­γό την 37χρονη, βρέθηκαν εντός ειδικά δια­μορφωμένων κρυπτών στο ρεζερβουάρ των καυσίμων υγραερίων και στη θύρα του χώρου αποσκευών τριάντα πέντε (35) πλαστικές συ­σκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνο­λικού βάρους τριάντα ένα (31) κιλών και εν­νιακοσίων σαράντα τεσσάρων (944) γραμμα­ρίων. 

Συνολικά κατασχέθηκαν: 

-31- κιλά και -944- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 
-Aνωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 
-Xρηματικά ποσά -2.900- ευρώ και -20.000- LEK, 
-3 κινητά τηλέφωνα και 
-2 κάρτες SIM. 

Το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυν­σης Ασφάλειας Καστοριάς. 

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χα­ρακτήρα, θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοκών Καστοριάς. 



Η απειλή από την «Αυτονομία της Νότιας Αλβανίας»
Η αλβανική κυβέρνηση ζήτησε στρατιωτική παρουσία σταΤίρα­να, καθώς ανησυχεί για τον «ρω­σικό κίνδυνο». Το αίτημα προέρ­χεται από την υπουργό Άμυνας, Όλτα Τζάσκα, που συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Πεντα­γώνου, στρατηγό Τζέιμς Ματίς στην επίσημη επίσκεψη στις Η­ΠΑ», γράφει το αλβανικό δημο­σίευμα. Με τον ‘γελοίο’ προϋ­πολογισμό της Αλβανίας, οι ένο­πλες δυνάμεις δεν καλύπτουν ούτε καν τους μισθούς των αξι­ωματικών του στρατού και αδυ­νατεί να εκσυγχρονίσει το στρα­τό με νέο όπλα και έρχεται αυ­τό σε μια στιγμή που οι εντάσεις στα Βαλκάνια, γίνονται ολοένα και πιο θερμές. Αυτό οδήγησε την αλβανική κυβέρνηση να ζη­τήσει από τις ΗΠΑ να εγκαταστή­σουν βάσεις στη χώρα. Η απειλή από την «Αυτονομία της Νότιας Αλβανίας»- ‘Autonominë e Jugut të Shqipërisë’ 





Αντίθετη με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια η
Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Όπως αναφέρει δεν έχει την αποδοχή της Εκκλησίας «κάθε μορφή (τεκνοθεσίας ή αναδοχής), που αντίκειται στην ευαγγελική διδασκαλί­α και στις παραδόσεις του λαού. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησί­ας της Ελλάδος εμμένει στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρ­χίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για συνέχιση διαλόγου για την διδα­σκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών. Συγκεκριμένα η Ιερά Σύ­νοδος της Ιεραρχίας, αφού ενημερώθηκε περί των αποτελεσμάτων του διαλόγου μεταξύ της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής και της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, αποφάσισε” την συνέχιση του δι­αλόγου υπό της ιδίας Επιτροπής διά την παρακολούθηση του υλικού των νέων βιβλίων πριν αυτά τυπωθούν» και αποφάσισε να πραγματο­ποιηθεί συνάντηση της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής με τον υ­πουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου. Παράλληλα, σχετικά με το άρθρο 8 του κατατεθέντος σ/ν του υπουρ­γείου Εργασίας με τίτλο «Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της α­ναδοχής και της υιοθεσίας», η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανακοινώνει ό­τι «κάθε μορφή (τεκνοθεσίας ή αναδοχής), που αντίκειται στην ευαγ­γελική διδασκαλία και στις παραδόσεις του λαού μας σε ό,τι αφορά στον ιερό θεσμό της οικογένειας και του γάμου, δεν μπορεί να έχει την αποδοχή της Εκκλησίας»… 




Το έμμεσο μήνυμα που στέλνει η
Μόσχα στοΛονδίνο

 Από σήμερα και μέχρι τις 26 του Μήνα, Ρώσοι παρατη­ρητές θα κάνουν ελέγχους μέσα στο έδαφος της Αγγλί­ας. Με αφορμή την συμφω­νία της Βιέννης η οποία έ­λαβε χώρα το 2011 και αφο­ρά την Ευρωπαϊκή Ασφάλει­α, οι Ρώσοι θα μπούνε μέσα στην Βρετανική επικράτεια. Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιω­ματούχο Sergei Ryzhkov, αυ­τή η έρευνα είτε θα δείξει ότι υπάρχει έντονη στρατιωτική δραστηριότητα, είτε θα δείξει ότι δεν υπάρχει καμία (στρα­τιωτική) δραστηριότητα. Ο ί­διος αξιωματούχος συνέχισε λέγοντας: 
Οι ειδικοί (Ρώσοι) παρατη­ρητές θα επισκεφτούν περιο­χές στις οποίες εκπαιδεύονται οι Άγγλοι στρατιώτες, ώστε να ελέγξουν την κατάσταση. Βλέπουμε λοιπόν ότι οι Ρώ­σοι βρήκαν την αφορμή ώστε να «πατήσουν» πόδι στην Αγ­γλία, σε μια εποχή που οι σχέ­σεις των δύο χωρών δεν βρί­σκονται και στο καλύτερο ε­πίπεδο. Η υπόθεση των Σκρι­πάλ έβαλε στον πάγο τις δι­πλωματικές σχέσεις του Λον­δίνου και της Μόσχας. Η Αγ­γλίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μει έχει ασκήσει έντονη κρι­τική στην Ρωσία το τελευταί­ο διάστημα χωρίς να σκέφτε­ται ότι για τον Πούτιν, η Αγ­γλία είναι απλά ένα νησί ό­πως έχει δηλώσει ο ίδιος στο παρελθόν. Βλέπουμε λοιπόν ότι οι Ρώσοι έχουν πολλά ό­πλα στην φαρέτρα τους και δεν θα διστάσουν να τα χρη­σιμοποιήσουν αν χρειαστεί. Θα μπορούσαν πολύ εύκολα να κατηγορήσουν την Αγγλία για παραβίαση του συμφώνου της Βιέννης για την Ευρωπαϊ­κή Ασφάλεια.Βέβαια οι Ρώσοι είναι διπλωμάτες και κοιτάνε τα συμφέροντά τους οπότε δεν πρόκειται να κάνουν κά­ποια ακραία πράξη, εκτός και αν νιώσουν ότι δεν έχουν άλ­λη επιλογή. 
Η Μόσχα στέλνει τo μήνυ­μά της στους επικριτές της, οι επικριτές της όμως το λαμβά­νουν; 




 Έντονη ανη­συχία Κώστα 
Καραμανλή για τα Ελλη­νοτουρκικά… 

Έντονα προβληματισμέ­νος εμφανίζεται τον τε­λευταίο καιρό ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με όσα δια­δραματίζονται στα ελλη­νοτουρκικά. 
O Κώστας Καραμανλής εκ­φράζει την βαθύτατη ανη­συχία του με κάθε ευκαι­ρία και δεν διστάζει να τη διατυπώνει, όταν η συζή­τηση φτάνει σε αυτό το θέμα. 
Μάλιστα, στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που έχει, εί­τε με τους συνεργάτες του, είτε με όσους τον ε­πισκέπτονται στο γραφεί­ο του στην Παναγή Κυρι­ακού, η έκδηλη ανησυχί­α του πρώην πρωθυπουρ­γού για τα ελληνοτουρ­κικά υπερκαλύπτει κάθε άλλο θέμα που βρίσκεται στην επικαιρότητα. 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ ο κ. Καραμανλής λέει: «Α­παιτείται σοβαρότητα, συ­νέπεια και επαγρύπνηση». 
Οι υδρογονάνθρακες 
Η πάγια εκτίμηση του πρώην πρωθυπουργού είναι πως η βαθύτερη αι­τία για τη συμπεριφορά της Άγκυρας από το 1973 και έπειτα είναι το ζήτημα των υδρογονανθράκων. 
Κι αυτός είναι ο λόγος, ό­πως πίστευε από παλιά ο κ. Καραμανλής, που από τότε η Τουρκία ξεκίνησε να διατυπώνει τη θέση ότι τα νησιά δεν έχουν υφα­λοκρηπίδα. 
Ο κ. Καραμανλής εκτι­μά πως η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότη­τας ήταν αναμενόμενη. 
Πριν από μερικές ημέρες όταν συζητούσε με συ­νεργάτες του και ανθρώ­πους που έχουν γνώση και παρακολουθούν τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Κα­ραμανλής έλεγε προβλη­ματισμένος: «Η Τουρκία ί­σως θέλει να στήσει ένα σκηνικό Ιμίων». 




Δεν υπάρχουν σχόλια