Header Ads

Οι Τηλεοπτικές συνεντεύξεις του Βουλευτή Ν.Δ. Χρίστου Δήμα σε ΣΚΑΙ και ΕΡΤ1



Δύο τηλεοπτικές συνεντεύ­ξεις έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρίστος Δή­μας τις τελευταίες ημέρες. Η πρώτη ήταν στην εκπομπή «Α­ταίριαστοι», στην τηλεόρα­ση του ΣΚΑΙ. Η συζήτηση αφο­ρούσε τα θέματα δημόσιας τά­ξης και ασφάλειας των πολιτών με αφορμή τον θάνατο του Α. Σταματιάδη που δολοφονήθη­κε μέσα στο σπίτι του από έναν ληστή. 
Ο Χρίστος Δήμας αρχικά ε­ξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντα και ανέφερε «Ο άνθρωπος αυ­τός, προστάτεψε την οικογέ­νεια και την περιουσία του, μέ­σα στο σπίτι του, απέναντι σε έναν ληστή και στο τέλος δο­λοφονήθηκε. Την ίδια ώρα ο αρμόδιος Υπουργός κ. Τόσκας, μόλις χθες, πανηγύριζε για δή­θεν μείωση της εγκληματικό­τητας. Ο πρώην Υπουργός Δι­καιοσύνης κ. Παρασκευόπου­λος υπερασπίζεται το νόμο του, όταν όλοι πια αναγνωρί­ζουν πως ο νόμος Παρασκευ­όπουλου στην πραγματικότη­τα αποφυλάκισε καταδικασμέ­νους για βαριά εγκλήματα. Εί­ναι προφανές ότι ο νόμος Πα­ρασκευόπουλου πρέπει να κα­ταργηθεί και παράλληλα να δημιουργηθούν φυλακές υψί­στης ασφαλείας. Η θέση των καταδικασμένων είναι στη φυ­λακή». Επίσης ο κ. Δήμας πρό­τεινε να επανασυσταθεί η ομά­δα Δέλτα της Αστυνομίας και να ξαναδούμε το ρόλο της ΔΙ­ΑΣ, που η σημερινή πολιτική η­γεσία αδρανοποίησε.
Η δεύτερη συνέντευξη του Χρίστου Δήμα ήταν στην ΕΡΤ1 και το θέμα συζήτησης αφο­ρούσε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ιδιαίτερα υπό το πρίσμα των πρόωρων εκλογών που θα διεξαχθούν στην Τουρ­κία. Στην τοποθέτησή του ο κ. Δήμας μεταξύ άλλων τόνισε ό­τι ο ευρωπαϊκός προσανατο­λισμός της Τουρκίας είναι ορι­στικά παρελθόν. Εξήγησε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος με τους χει­ρισμούς του, απομακρύνει όλο και περισσότερο τη χώρα του από τις αξίες της Δύσης και αυ­τό πρέπει να το αντιληφθούν επιτέλους και στην ελληνική Κυβέρνηση. Επίσης για ακόμα μια φορά τόνισε την ανάγκη ύ­παρξης μιας εννιαίας εθνικής στρατηγική στα εθνικά θέματα.
Ο Χρίστος Δήμας είναι α­πό τα πρόσωπα που προβάλ­λονται από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και οι παρουσίες του στα Μέσα Μαζικής Ενημέ­ρωσης πανελλήνιας εμβέλειας είναι συχνές.

Δεν υπάρχουν σχόλια