Header Ads

Από τις δραστηριότητες του βουλευτή Χρίστου Δήμα...

Ο βουλευτής Χρίστος Δήμας το περασμένο Σάββατο έδωσε το παρών στη λαϊκή συνέλευση που έκαναν οι κάτοικοι των Εξαμιλίων με αφορμή την εγκληματικότητα στην περιοχή. Ο κ. Δήμας έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις και ερωτήσεις στη Βουλή και στον αρμόδιο Υπουργό για το θέμα της ασφάλειας και της αστυνόμευσης στην Κορινθία όμως οι υπεύθυνοι δυστυχώς δεν έχουν ανταποκριθεί. Κατά την τοποθέτησή του στη λαϊκή συνέλευση ο Χρίστος Δήμας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι αδιανόητο το 2018 να υπάρχουν ακόμα περιοχές που είναι άβατα και ότι η Πολιτεία οφείλει να προσφέρει άμεσα λύσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων.
Ο βουλευτής Χρίστος Δήμας ήταν ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στο νομοσχέδιο ενσωμάτωσης της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2014/104 στο εθνικό μας δίκαιο. Κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή ο κ. Δήμας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η προτελευταία από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμορφώνει το εθνικό της δίκαιο με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2014/104 και υπογράμμισε τα βασικότερα σημεία, καθώς και το γεγονός πως πλέον τα θύματα των καρτέλ έχουν την δυνατότητα να αποκατασταθούν με αποζημίωση. Οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει υποστεί ζημιά λόγω παράβασης του ενωσιακού ή εθνικού δικαίου περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού από επιχείριση ή από ένωση επιχειρήσεων, έχει πλέον τη δυνατότητα να αξιώνει αποτελεσματικά και να επιτυγχάνει πλήρη αποζημίωση για την ζημιά που έχει υποστεί.
Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην «ΕΡΤ 1» πριν από μερικές ημέρες ο Χρίστος Δήμας ρωτήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρό. Ο Κορίνθιος βουλευτής, μεταξύ άλλων, ανέφερε « Όλοι είμαστε απογοητευμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο φέτος. Πριν από λίγες ημέρες απλά μπήκε η ταφόπλακα και με ευθύνη της Πολιτείας, που δεν έχει αναλάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Ιδανικά, όλοι θα θέλαμε να είναι ένα σπορ, που θα παρακολουθούσαμε με τα παιδιά μας, ωστόσο με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, κάθε άλλο παρά αυτό είναι».
Την περασμένη εβδομάδα ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Χρίστος Δήμας βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση που είχε ως θέμα τον «ανταγωνισμό» στην επιχειρηματικότητα και στόχο να αποσαφηνίσουν και να ορίσουν με ορθά κριτήρια τα χαρακτηριστικά του, είτε αυτός αφορά μεγάλες εταιρίες είτε ιδιώτες ελεύθερους επαγγελματίες. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το School of Business του American College of Thessaloniki και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).
Σε συνάντηση εργασίας της Ελληνο-Αλβανικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας, συμμετείχε ο βουλευτής Χρίστος Δήμας. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν διμερή ζητήματα και οι τρόποι ώστε οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών να ενδυναμώσουν ακομα περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια