Header Ads

Ντέρμπι με πρωταγωνιστή τον Διαιτητή ΠΑΣ Κόρινθος - ΑΣ Κόρινθος 06 1 -1

Ο αγώνας μεταξύ των δύο φιναλίστ ομάδων της Κορίνθου άρχισε μεν με πο­λύ ενδιαφέρον από το φί­λαθλο κοινό της πόλεως μας, αλλά και ευρύτερα α­πό την Κορινθία. Η κερκίδα, που χρησιμοποιείται συ­νήθως ήταν κατάμεστη α­πό ενδιαφερόμενους φιλά­θλους. Όλοι συγκεντρώθη­καν να πανηγυρίσουν τη νι­κήτρια ομάδα, που θα ήθε­λαν να ήταν η δική τους. Η κακή, κάκιστη διαιτησία ό­μως, του Λευτέρη Καλαρά, χάλασε το κέφι σχεδόν ό­λων . Ο αγώνας άρχισε με αναγνωριστικές κινήσεις των παικτών και των δύο ομάδων. Η μπάλα πήγαινε πότε προς το ένα και πότε προς το άλλο γκολπόστ. Οι φίλαθλοι, κυρίως του ΠΑΣ Κόρινθος, οργανωμένοι και μη προσπάθησαν από την αρχή να δείξουν την υπε­ροχή της παρουσίας τους στο γήπεδο. 
Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο διαιτητής έδειξε τις προθέσεις του, που ήταν οι πρώτες ενδείξεις αντιφα­τικών σφυριγμάτων. Μόλις στο 6’ παίκτης του ΑΣ Κό­ρινθος 06 καταπλακώθηκε κυριολεκτικά από αμυντι­κό της Μπάρτσας στην α­ριστερή πλευρά της επίθε­σης και ...ο διαιτητής κατα­λόγισε φάουλ εναντίον του θύματος. Οι παίκτες του ΠΑΣ Κόρινθος, μετά από μί­α επιθετική προσπάθεια πέ­τυχαν το ποθούμενο μό­λις στο 15’με ισχυρό σουτ του Βαζέχα. Το 1-0 ξεσή­κωσε τους; Φιλάθλους στο πόδι που χειροκρότησαν το γκολ και έγιναν ένα κουβά­ρι ανθρώπων, που χάρηκαν το προβάδισμα της ομάδας. Ο αγώνας συνεχίστηκε κά­τω από τη διαιτησία, που σε πολλές περιπτώσεις έ­δειχνε καθαρά με τα σφυ­ρίγματα της ότι δύσκολα θα άφηνε τους φιλοξενούμε­νους να στρώσουν το παι­χνίδι που ξέρουν. Οι πρώ­τες κίτρινες κάρτες βγήκαν και ήταν σε βάρος της Κό­ρινθος 06. 
Στο πρώτο ημίχρονο ο α­γώνας παίχτηκε στα ίσα με­ταξύ των δύο ομάδων, που πάσχιζαν να πετύχουν το γκολ. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των φιλοξενουμέ­νων να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης. Ένα λε­πτό πριν λήξει ο κανονι­κός χρόνος του ημιχρόνου μετά από συνδυασμένη ε­πιθετική ενέργεια η μπάλα έφτασε στον Τζανέτο, ο ο­ποίος πέτυχε το γκολ κάνο­ντας το σκορ 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των φιλάθλων του ΑΣ Κό­ρινθος 06. Με αυτό το σκορ και χωρίς κάτι το ιδιαίτερο πήγαν οι δύο ομάδες στα α­ποδυτήρια. 
Η επανάληψη ήταν για τα μπάζα. Χάρη στην κακή διαιτησία και τον τρόπο που χειρίστηκε τις δυνατότητες που δίνει ο Κανονισμός Α­γώνων Ποδοσφαίρου στον εκάστοτε διαιτητή, o Καλα­ράς χάλασε την κανονι­κή εξέλιξη του αγώνα. Λες και δεν του άρεσε το 1-1, προσπάθησε κατά τη γνώ­μη πολλών να ανακόψει σε πλήθος περιπτώσεων την επιθετική επιστροφή των παικτών της αήττητης σε ό­λο το Πρωτάθλημα ομάδας. Αντίθετα φάουλ, ανεκτικό­τητα σε σκληρό μαρκάρι­σμα, πολλαπλές διακοπές της αγωνιστικής ροής του αγώνα, προσωπικές διακο­πές από τον διαιτητή, ο ο­ποίος χάλασε την ομαλή δι­εξαγωγή και στο τέλος έκα­νε αυτό που - ίσως - επεδί­ωκε. Να διακόψει τον αγώ­να λίγα λεπτά πριν τη λήξη του, ενώ δεν κράτησε τον επιβαλλόμενο χρόνο καθυ­στέρησης, είτε αυτές προ­ήρχοντο από σκοπιμότητα παικτών του γηπεδούχου, είτε από τον ίδιον, που σταμάταγε τη ροή του γώνα για να διαβουλευτεί με τους πάγκους. Το κερασάκι για την τούρ­τα το κράτησε για το τέλος, όταν σφύριξε ένα ανύπαρ­κτο φάουλ μέσα στην περι­οχή, και έβαλε ταφόπλακα στο Πρωτάθλημα της Α’κα­τηγορίας της ΕΠΣ Κορινθί­ας. Κατά τα λοιπά διαβά­στε στην επόμενη σελίδα λεπτομέρειες. Κρίμα γιατί ο αγώνας αυτός θα έπρε­πε να είναι η αφετηρία μί­ας συγχώνευσης για την α­ναγέννηση του Κορινθια­κού Ποδοσφαίρου, που έ­χει υποβαθμιστεί.

 Η σύνθε­ση της Κορίνθου 06 : ΣΚΟΥΡ­ΤΗΣ, ΤΡΙΜΠΟΝΙΑΣ, ΦΙΛΗΣ, ΜΑΥΡΕΛΗΣ, ΛΑΖΑΡΟΥ (90’ ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ ), ΜΑΓΓΙΝΑΣ (71’ ΓΚΟΥΡΙΩΤΗΣ ), ΣΑΝΤΑ (68’ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ), ΤΖΑ­ΝΕΤΟΣ, ΧΑΤΖΗΣΟΦΡΩΝΙΟΥ, ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ (82’ ΒΑΣΟΣ ), ΛΥΓΚΟΣ. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ :10Ό% ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΣ. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ :ΚΑΛΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΤΖΟΒΙΤΗΣ -ΣΠΗΛΙΩ­ΤΗΣ, που ήταν αμέτοχοι στο όλο σκηνικό, που έστησε ο διαιτητής 


ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ 

ΔΙΕΚΟΨΕ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ 92’ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ, ΑΝ ΤΟ ΕΛΗΞΕ Ή ΑΝ ΤΟ ΔΙ­ΕΚΟΨΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΠΡΟΦΑΣΙΖΟ­ΜΕΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 06, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ. Α­ΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΙ ΘΕ­ΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ , ΜΕ ΑΠΟ­ΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 ΜΕ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΛ­ΠΙΔΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ 3 ΒΑΘΜΩΝ, ΑΝ ΔΙΚΑΙ­ΩΘΕΙ ΣΤΟ 
ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟ ΔΕΣΙΜΟ ΤΗΣ ΥΠΌΘΕΣΗΣΉ ΟΧΙ; 

ΠΑΣ Κόρινθος: Ο ΔιΑΙΤΗ­ΤΗΣ ΔΕΝ ΈΔΩΣΕ , ΩΣ ΏΦΕΙ­ΛΕ, ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια