Header Ads

Οι Ολλανδοί δίνουν ξανά χαστούκι στην Τουρκία. Eμείς;

Ως γνωστόν οι σχέσεις Ολλανδίας-Τουρκίας δεν είναι καθόλου καλές κι αυτό άρχισε από πέρυσι, όταν η Ολλανδική κυβέρνηση, πριν από το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία, για τη μετατροπή του πολιτεύματος από Προεδρευόμενη σε Προεδρική Δημοκρατία, είχε ανακοινώσει πως δεν θα επέτρεπε σε πολιτικούς από την Τουρκία να κάνουν συγκεντρώσεις στην Ολλανδία. Η Τουρκία, με αλαζονικό όπως πάντα στυλ, αγνόησε την απαγόρευση, με αποτέλεσμα στις 11/3/2017 η Ολλανδία να προχωρήσει στην απέλαση της υπουργού Οικογένειας, Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά. Αυτή η ένταση ανάμεσα στις δυο χώρες μετατράπηκε σε διπλωματική κρίση κι επιδείνωσε τις ήδη τεταμένες σχέσεις που δημιουργήθηκαν μετά την αναγνώριση από το Ολλανδικό Κοινοβούλιο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους, το 1915.
Φέτος η Φατμά Σαχίν επρόκειτο να συναντηθεί στις 11 Μαρτίου με γυναίκες καταγόμενες από την Τουρκία, στο κεντρικό τζαμί του Ντέβεντερ, στην ανατολική περιοχή της Ολλανδίας. Η κυβέρνηση της Χάγης, στην επέτειο της περσινής κρίσης στις διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες, ακύρωσε την επίσκεψη που θα έκανε η Φατμά Σαχίν, δημάρχος του Γκαζιάντεπ, στην Ολλανδία. Σύμφωνα με πηγές στην Χάγη, η επίσκεψη δεν κρίθηκε σκόπιμη, λόγω της επετείου της κρίσης της 11/3, αλλά και εν όψει των τοπικών εκλογών της 21/3, που θα γίνουν στην Ολλανδία. Ολλανδία και Αυστρία είναι οι μόνες χώρες που ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην πολιτική επέκτασης και διασποράς των ισλαμιστών στην Ευρώπη, ενώ άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, αποφεύγουν να καταγγείλουν τις απάνθρωπες πολιτικές της Άγκυρας εναντίον των Κούρδων και κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Φυσικά, ούτε λόγος για την Ελλάδα. Παρά τις εχθρικές, αλλεπάλληλες προκλήσεις των Τούρκων, τις απαράδεκτες απαιτήσεις τους και τα εμπόδια που βάζουν σε όλα τα θέματα που αφορούν την ευημερία Ελλάδας και Κύπρου και παρά το γεγονός ότι αιχμαλωτίζουν Έλληνες αξιωματικούς σε καιρό ειρήνης, εμείς όχι μόνο τους υποδεχόμαστε στη χώρα και τους αφήνουμε να μιλούν όπως θέλουν και όπου θέλουν, αλλά φτάσαμε σε σημείο, να ανακοινώνουμε θέματα και καταστάσεις που αποτελούν τουρκικές θέσεις και όχι θέσεις του επίσημου Ελληνικού κράτους και να μαθαίνουμε τις εξελίξεις υποθέσεων που αφορούν την ασφάλεια της χώρας μας από τα τουρκικά ΜΜΕ κι όχι από επίσημες ελληνικές πηγές.
Καταντήσαμε ζήτουλες, των οποίων ο υπουργός Άμυνάς τρέχει, παρακαλώντας άλλες χώρες και οργανισμούς, να εξασφαλίσουν αυτοί, την ευνοϊκή έκβαση Ελληνικών ζητημάτων, τη στιγμή που θα έπρεπε να έχουμε αναλάβει δράση με σκληρά μέτρα και απαντήσεις προς την Τουρκία.
Έχουμε πείρα αιώνων στο πόσο θρασύδειλοι είναι οι γείτονές μας και πως μόνο από κλωτσιές καταλαβαίνουν και σφαλιάρες. Οι Ολλανδοί αν και μακριά, φαίνεται πως ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και κανένας Τούρκος δεν κάνει εκεί τον μάγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια