Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ και ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων

Παρασκευόπουλος:

Ό,τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής δεν είναι σκευωρία αλλά εφαρμογή του Συντάγματος

«Η πρώτη μου απάντηση θα είναι λίγο σκληρή: θα πω ότι πάρα πολλοί κατηγορούμενοι, οποιωνδήποτε υποθέσεων, όταν δικάζονται μιλούν για σκευωρία. Δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Αλλά εν πάση περιπτώσει εδώ δεν έχουμε κατηγορούμενους ακόμα». Αυτό επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπηρέτης της νομικής επιστήμης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Για να προσθέσει, «τίποτα δεν δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με σκευωρία, έχουμε όμως να κάνουμε με την εφαρμογή του Συντάγματος και με τις νομοθεσίες».
Στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο, απορρίπτει και τις ενστάσεις ότι δεν παραδόθηκε αμελλητί ο φάκελος από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, με το ερώτημα, ποιος είναι σε θέση να γνωρίζει, η Εισαγγελία πόσο καιρό είχε και είδε ένα όνομα ή δεν είδε. Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, τέως υπουργός Δικαιοσύνης και ομ. καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου περιγράφει επίσης, μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, την επικείμενη κοινοβουλευτική διαδικασία. Υπογραμμίζει την «πολύ στενή», όπως την χαρακτηρίζει, διατύπωση του Συντάγματος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων κατά την άσκηση των καθηκόντων των πολιτικών προσώπων.


Μητσοτάκης για πΓΔΜ:

Λύση-πακέτο με συνταγματική αναθεώρηση

Λύση-πακέτο για το ονοματολογικό της πΓΔΜ ζήτησε μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα Politico ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να αλλάξει και το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως όλα τα ζητήματα θα πρέπει να λυθούν ταυτόχρονα.
«Δεν είναι μόνο το όνομα, είναι ο αλυτρωτισμός, είναι το ζήτημα της αλλαγής των σχολικών βιβλίων, και είναι εν τέλει και η συνταγματική αναθεώρηση, ώστε να διασφαλίσουμε πως ό,τι συμφωνηθεί θα αποτυπώνεται στο Σύνταγμα της χώρας» τόνισε συμπληρώνοντας πως όσον αφορά την ενταξιακή πορεία της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ αν δεν αλλάξει το σύνταγμα της γειτονικής χώρας η ΝΔ δεν πρόκειται να μπει σε συζητήσεις.
Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του, τονίζοντας πως έχει αυξηθεί σημαντικά η ένταση στην περιοχή τον τελευταίο χρόνο καθώς , όπως είπε, «η Τουρκία αμφισβητεί ελληνικά εδάφη, κάτι που κάνει εδώ και 20 χρόνια. Αλλά το τελευταίο διάστημα, το κάνει πολύ πιο επιθετικά. Χρειάζεται να επιδείξουμε αποφασιστικότητα» είπε χαρακτηριστικά. Για σαθρή και δικονομικά άκυρη επιχείρηση της κυβέρνησης, με στόχο τη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία δια της εκπροσώπου της, Μαρίας Σπυράκη, αναφορικά με την υπόθεση της Novartis.
«Τα γεγονότα αποκαλύπτουν ότι η επιχείρηση σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση, εκτός από σαθρή, είναι και δικονομικά άκυρη. Οι περίφημοι προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν ανώνυμα χωρίς να βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας», ανέφερε σε δήλωσή της η κ. Σπυράκη, προσθέτοντας ότι: Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενέκρινε καθεστώς προστασίας μαρτύρων στις 9 Φεβρουαρίου ενώ η δικογραφία είχε ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή από τις 5 Φεβρουαρίου. Η πράξη του αυτή είναι προδήλως άκυρη. Δεν είχε πλέον καμία αρμοδιότητα να το κάνει.
«Η προφανής παρέμβαση κυβερνητικών στελεχών στην εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης της Novartis, οι πράξεις και οι παραλείψεις ορισμένων δικαστικών λειτουργών, αλλά και οι ωμές παρεμβάσεις της πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου και νυν συμβούλου του Πρωθυπουργού κυρίας Βασιλικής Θάνου αυξάνουν τον κίνδυνο η Ελλάδα να μετεξελιχθεί σε Πολωνία. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει μία τέτοια εξέλιξη και θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει ώστε να διαφυλαχθεί η διάκριση των εξουσιών και να προστατευθεί το Κράτος δικαίου», κατέληξε η κ. Σπυράκη.


Σκάνδαλο Novartis:

«Θέλουμε μία ψηφοφορία για όλους και για όλα


Σκάνδαλο Novartis ΠΑΣΟΚ: «Θέλουμε μία ψηφοφορία για όλους και για όλα τα αδικήματα σε μία πραγματική, πλήρη προκαταρκτική επιτροπή. Θέλουμε να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Δεν μας ενδιαφέρει καμία παραγραφή», δήλωσε την Τρίτη (20/02) ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, αναφερόμενος στην προανακριτική για το σκάνδαλο Novartis.
Ο κ. Χρηστίδης επέκρινε την κυβέρνηση γιατί, αντί να φροντίσει να χυθεί άπλετο φως στην την ενδιαφέρει να ρίξει σκιές και λάσπη «Η χώρα είναι σε μία κρίσιμη καμπή σε όλα τα επίπεδα -και στα εθνικά της θέματα και στα ζητήματα της οικονομίας- και δεν μπορεί το τοξικό κλίμα, το οποίο καλλιεργεί η κυβέρνηση, να συνεχίσει για πολύ καιρό να διέπει την ελληνική κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα είμαστε παρόντες και θα ψηφίσουμε για να έρθουν όλα στο φως», ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM. Δικαιοσύνη και διαφάνεια για τους πάντες, τα πάντα και παντού» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «υπάρχει αναφορά για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τη μη τιμολόγηση, όπως προβλεπόταν, και δεν βλέπουμε να υπάρχει αντίστοιχη ευαισθησία από την κυβερνητική πλειοψηφία».
Τέλος, ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι υπάρχει κοινή στάση του Κινήματος Αλλαγής, όπως καταγράφηκε και στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου πριν από λίγες ημέρες.



Επίτευγμα Σύριζα:


Διόρισαν... βοηθό τεμπέλη για να κάνει παρέα στον Καρανίκα!


Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο άοκνος... άεργος και φίλος του Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, καθώς η συγκυβέρνηση του ρουσφετιού και της προδοσίας του εξασφάλισε παρέα! Σύμφωνα λοιπόν με τα «Παραπολιτικά» το μεγαλύτερο βύσμα του Αλέξη απέκτησε βοηθό, καθώς ανακοινώθηκε μέσω ΦΕΚ ο διορισμός ενός μετακλητού υπάλληλου από την νεολέρα Σύριζα στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασµού της Γενικής Γραµ ατείας του Πρωθυπουργού. Με άλλα λόγια ο Σύριζα διόρισε βοηθό τεμπέλη για τον Καρανίκα. Μπορεί να χαλάσει το τηλεκοντρόλ για παράδειγμα, ποιος θα τρέξει να φέρει μπαταρίες την ώρα που δείχνει την Μενεγάκη; Ο Καρανίκας; Όχι, βέβαια, διορίστηκε αρμόδιος βοηθός για τον άοκνο αντιρρησία συνείδησης και δια βίου άεργο. Μάλιστα, ο ειδικός σύμβουλος (!) του Αλέξη είναι ιδιαίτερα χαρούµενος αυτή την περίοδο, καθώς το νοµοσχέδιο για το οποίο «πάλεψε» δεόντως, αυτό για τη φαρµακευτική κάνναβη, κατατέθηκε την προηγούµενη εβδοµάδα προς ψήφιση στη Βουλή. Μετά τον νόμο για την αλλαγή φύλου, δουλειές με... φούντες για τον Καρανίκα.




ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS


Στη Διάσκεψη των προέδρων η Ένωση Κεντρώων ψήφισε υπέρ της μιας κάλπης, όχι γιατί ταυτίζεται με τις απόψεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά γιατί θεωρούμε ότι το «ναι» αυτό το δικό μας, είναι υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής και μόνον. Το πόσες κάλπες θα χρειαστούν θα φανεί όταν δέσει το κατηγορητήριο και αποδειχθεί για πόσα πολιτικά πρόσωπα υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ενοχής τους στην υπόθεση NOVARTIS.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Καλούμε την κυβέρνηση να βρει λύση με τους χιλιάδες εργαζόμενους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ώστε να μην διαταραχτεί η λειτουργία των δομών στη μέση της σχολικής χρονιάς. Δεν πρέπει να αγωνιούν οι γονείς και να βρεθούν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
Ο κ. Κοτζιάς να σταματήσει να κάνει λογοπαίγνια σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων, η υπόθεση της ονομασίας του κρατιδίου, αφορά ολόκληρο τον ελληνικό λαό και κάθε κόμμα οφείλει να εξηγηθεί για το αν ή όχι δίνει σε σύνθετη μορφή τη λέξη Μακεδονία στα Σκόπια. Αυτό καίει και όχι, αν έχει ταλέντο στην λεξιπλασία ο κ. Κοτζιάς.






Επιστημονικό Συμβούλιο Βουλής:

Δεν μπορεί να καταθέσει ως απλός πολίτης ο Καμμένος


Αρνητικά γνωμοδότησε το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής το αίτημα του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, να καταθέσει ως απλός πολίτης στην υπόθεση πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Ο κ. Καμμένος είχε εκφράσει την πρόθεσή του αυτή και μέσω επιστολής του στον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος απηύθυνε σχετικό ερώτημα στο επιστημονικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρμόδιο όργανο της Βουλής, στην απάντησή του με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου επισήμανε ότι δεν μπορεί να «προσπεράσει» το άρθρο 86 του Συντάγματος. Σημειώνει δε, πως το μόνο αρμόδιο όργανο για τον έλεγχο και την άσκηση ενδεχόμενων διώξεων κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, είναι η Βουλή.




Προανακριτική Novartis:

Να γίνει έρευνα για όλα τα πρόσωπα και για όλα τα αδικήματα


«Η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί μέχρι τέλους και να μην καταλήξει σαν την υπόθεση Παπαντωνίου» τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis.
Μάλιστα, υπογράμμισε πως ανεξάρτητα αν έχουν παραγραφεί ή όχι τα αδικήματα, θα γίνει κανονική διαδικασία. «Οι κουκούλες θα πρέπει να βγουν. Θα κληθούν μάρτυρες. Αν στην πορεία προκύψουν και άλλα πρόσωπα θα διευρυνθεί η έρευνα» ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Παράλληλα, τόνισε πως σε περίπτωση που κλείσει η υπόθεση άρον – άρον, το ΚΚΕ δεν θα έχει συμμετοχή σε τέτοιο θέατρο. «Αν έχετε σκοπό να πάτε να κλείσετε την υπόθεση άρον άρον, εμείς σε τέτοιο θέατρο συμμετοχή δεν θα έχουμε» ανάφερε χαρακτηριστικά, ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Τέλος, κατέστησε σαφές ότι η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης θα πρέπει να εξετάσει όλα τα αδικήματα, ανεξάρτητα αν έχουν παραγραφεί.




Η πρόσφατη τουρκική επιθετικότητα στον θαλάσσιο χώρο των Ιμίων συνιστά επικίνδυνη κλιμάκωση



Η πρόσφατη τουρκική επιθετικότητα στον θαλάσσιο χώρο των Ιμίων συνιστά επικίνδυνη κλιμάκωση, υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι. «Οι εξαιρετικά επικίνδυνες κινήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και Ακτοφυλακής δεν θέτουν σε κίνδυνο μόνο την ασφάλεια πληρωμάτων και σκαφών, αλλά και την ειρήνη στην εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου» προσθέτει.
Το Ποτάμι εξαίρει την ψύχραιμη στάση και τη σοβαρότητα με την οποία οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις χειρίζονται ακραίες συμπεριφορές της γειτονικής χώρας, οι οποίες, όπως τονίζει, για ακόμα μία φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες αστάθειας και ανασφάλειας στην περιοχή, όχι μόνο του Αιγαίου, αλλά και της ανατολικής Μεσογείου.
«Για πολλοστή φορά καλούμε την Άγκυρα να δείξει σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και να σταματήσει τις εθνικιστικές πρακτικές, που τίποτε δεν αποκλείει να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες εξελίξεις για την περιοχή και όχι μόνο», καταλήγει το Ποτάμι.


Δεν υπάρχουν σχόλια