Header Ads

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από διαμαρτυρίες πάρα πολλών καταναλωτών – μελών μας που κατοικούν στα ΔΔ Εξαμιλίων – Ξυλοκεριζας ότι η ύδρευση που παρέχει η ΔΕΥΑ Κορίνθου είναι ανεπαρκής και ότι ιδίως Παρασκευή βράδυ και Σαββατοκύριακα διακόπτεται πλήρως , καθώς και διαμαρτυρίες καταναλωτών – μελών μας κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Νεάπολης-Μπαθαρίστρας ότι τους απεστάλησαν επιστολές της ΔΕΥΑ Κορίνθου με τις οποίες τους δηλώνει ότι εάν δεν συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης θα υπάρξει διακοπή της υδροδότησης, δήλωση που βασίζεται στον κανονισμό αποχέτευσης, το ΙΝΚΑ Κορινθίας παρενέβη άμεσα στην ΔΕΥΑ Κορίνθου ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου 2017 και ζήτησε:

 Α)  Να μας αποσταλεί ο   κανονισμός αποχέτευσης ώστε να ελέγξουμε εάν έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3587/2007, καθότι η ΔΕΥΑ Κορίνθου είναι προμηθευτής και οφείλει να συμμορφώνεται πλήρως με τις διατάξεις του ν.3587/2007 περί προστασίας καταναλωτή.

Η αποστολή ζητήθηκε γιατί εν αντιθέσει με τον κανονισμό ύδρευσης, ο κανονισμό αποχέτευσης δεν είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑ Κορίνθου.

Β) Στην περίπτωση των ΔΔ Εξαμιλίων-Ξυλοκερίζης και σύμφωνα με τα αναρτημένα σας, έχουν γίνει στα εν λόγω ΔΔ τα εξής έργα:

    -Κατασκευάστηκε δίκτυο που ένωσε το δίκτυο Ξυλοκέριζας με τη δεξαμενή του Πεδίου Βολής μέσω αντλίας που τοποθετήθηκε σε αυτήν.
-Έγινε μερική αντικατάσταση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης Ξυλοκέριζας και το έργο συνεχίζεται  για την υδροδότηση οικισμών που σήμερα δεν υδρεύονται.              -Κατασκευάστηκε δίκτυο που ένωσε το δίκτυο Εξαμιλίων  με τη δεξαμενή του Πεδίου Βολής μέσω αντλίας που τοποθετήθηκε σε αυτήν.

•    Με βάση τα ανωτέρω, η διακοπή της υδροδότησης δεν θα έπρεπε να συμβαίνει.
•    Εντοπίζουμε το γεγονός ότι η διακοπή της υδροδότησης συμβαίνει ΠΑΝΤΑ Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή και το καλοκαίρι συνεχίζεται επί μέρες.

Καλέσαμε λοιπόν την ΔΕΥΑ Κορίνθου  σύμφωνα με το αρθ.10, παρ.1, ως και τις παρ.14-16 του αυτού άρθ. του ν.3587/2007, εντός 5 εργασίμων ημερών να μας χορηγήσει γραπτά σαφείς και επαρκείς εξηγήσεις για το περιγραφέν πρόβλημα και πότε θα επιλυθεί ώστε να παύσει η ταλαιπωρία των καταναλωτών.

Επιπλέον, τονίσαμε ότι το ΙΝΚΑ Κορινθίας έχει το δικαίωμα συλλογικής αγωγής σε βάρος όλων των προμηθευτών που παραβιάζουν τις διατάξεις του ν.3587/2007

Εν προκειμένω, η ΔΕΥΑ Κορίνθου είναι πάροχος υπηρεσιών, όπως αυτές με σαφήνεια προβλέπονται στο ν.3587/2007 και θα πρέπει να τις παρέχει σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις στο πεδίο ύδρευσης-αποχέτευσης.

                                         
Κόρινθος 11/12/2017
                   
Για το  ΔΣ  

Αναστάσιος Μηλιώτης

Γραμματέας     ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια