Header Ads

Εντάχθηκαν στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗTIKA  φ.  1574

Εντάχθηκαν στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020
H ενίσχυση υδροδότησης του Δήμου Σικυωνίων και η αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Περαχώρας
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 τα κάτωθι έργα:
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
Η πράξη αφορά στην κατασκευή εξωτερικού υδραγωγείου για τη μεταφορά συμπληρωματικής ποσότητας πόσιμου ύδατος από τις πηγές Δρίζας Στυμφαλίας στο νέο αντλιοστάσιο Κεφαλαρίου και σε υφιστάμενο αγωγό ο οποίος τροφοδοτεί την κεντρική δεξαμενή ύδρευσης στη θέση «Χούνη», με στόχο την ποιοτική και ποσοτική ενίσχυση του συστήματος υδροδότησης της πόλεως του Κιάτου και των πεδινών περιοχών του Δήμου Σικυωνίων, ήτοι τις Τ.Κ. Μουλκίου, Πασίου, Κάτω Διμηνιού, Βασιλικού, Λαλιωτίου και Διμηνιού.
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
Το έργο αφορά τις εργασίες πλήρους αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην εντός σχεδίου περιοχή Περαχώρας, καθώς και των κεντρικών τροφοδοτικών αγωγών από τις 3 δεξαμενές προς τον οικισμό.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξ. Πνευματικός
 Ζήτησε συγγνώμη από τους δημότες για το πρόβλημα διακοπής της υδροδότησης της πόλης κι έδωσε εξηγήσεις – Συνέστησε δε αποφυγή σπατάλης νερού
Κόρινθος, 13-12-2017:  Στα προβλήματα, που αντιμετώπισε το δίκτυο Υδροδότησης του Δήμου Κορινθίων αναφέρθηκε ο δήμαρχος  Αλέξ. Πνευματικός σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ. Αφού ζήτησε συγνώμη από τους δημότες, που έμειναν από τις πρώτες βραδυνές ώρες της Τρίτης προς Τετάρτη κάποιες ώρες χωρίς νερό, αναφέρθηκε στα αίτια της διακοπής και στις εργασίες αποκατάστασης, που προέβη άμεσα η ΔΕΥΑ Κορίνθουτης βλάβης του δικτύου από την Στυμφαλία. Δώσαμε αγώνα για να έχει νερό ο Δήμος Κορινθίων   Ευχαρίστησε δε τα συνεργεία και τη διεύθυνση της ΔΕΥΑΚ, για την αποκατάσταση, υπό δύσκολες νυχτερινές συνθήκες. Τέλος, παρακάλεσε για μία ακόμα φορά τους καταναλωτές σε όλο το Δήμο, να μην γίνεται σπατάλη του νερού.

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε να παραβρεθείτε στα εγκαίνια του   2ου Νηπιαγωγείου Κιάτου
που θα γίνουν τη Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 στο κτίριο του Νηπιαγωγείου
που βρίσκεται στην οδό Ιωάννου Πολέμη αρ. 6.
Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Σωτηρόπουλος


Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Πιλοτικό πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων ζώων στο Δήμο

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

    Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ξεκίνησε πρόσφατα ένα πιλοτικό πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων ζώων, με την τοποθέτηση συσκευής ανακύκλωσης-σίτισης στην πλατεία Ηρώων, στο Ξυλόκαστρο. Η συσκευή αποτελείται από έναν αυτόνομο θάλαμο που λειτουργεί με φωτοβολταϊκό πάνελ. Στο επάνω μέρος της υπάρχουν δύο υποδοχές:  μια υποδοχή για τη ρίψη των ανακυκλώσιμων μπουκαλιών / κουτιών (πλαστικά & Γυάλινα μπουκάλια – Κουτιά χάρτινα & αλουμινίου) και  μια δεύτερη υποδοχή για τη ρίψη του υπολείμματος νερού, που προσφέρεται απευθείας στα ζώα στο ειδικό δοχείο.
    Κάθε φορά που κάποιος ανακυκλώνει μία φιάλη/μπουκάλι, η συσκευή απελευθερώνει μια ποσότητα τροφής σε ένα δοχείο. Τα δύο δοχεία (ζωοτροφής και νερού) βρίσκονται στο κάτω μέρος της συσκευής και είναι πάντα ανοιχτά, με εύκολη πρόσβαση για τα ζώα.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Καλύβας τόνισε πως το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση  των πολιτών για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, ενώ παράλληλα ενισχύει την ιδέα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης.
    Ο Δήμος θα υλοποιήσει άμεσα δράσεις ενημέρωσης σε σχολικές μονάδες της περιοχής, ειδικώς για την ευαισθητοποίηση των παιδιών στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων και τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ανέφερε δε ότι, ο Δήμος υποστηρίζει θερμά κάθε δράση
και πρωτοβουλία που ενδυναμώνει τη φιλοζωία και υπερασπίζεται το δικαίωμα των αδέσποτων ζώων στη φροντίδα.

Δήμος Νεμέας
Παράταση - Συμπλήρωση και Υποβολή Δηλώσεων Συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών έτους 2017

Η Δ.Α.ΟΚ. Π.Ε. Κορινθίας, σας ενημερώνει ότι οι αμπελουργοί κάτοχοι οινάμπελων, υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν ηλεκτρονικά Δήλωση Συγκομιδής μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του Υ.Π.Α.Α.Τ. (www.minagric.gr > ψηφιακές υπηρεσίες > Δηλώσεις Συγκομιδής). Η ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής παρατείνεται μέχρι
μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2017. Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι όσοι αμπελουργοί κάτοχοι οιναμπέλων, δεν υποβάλουν Δήλωση Συγκομιδής αποκλείονται απο τα προγράμμα του Υπουργείου ( π.χ. αναδιάρθωση και μετατροπή αμπελώνων). Ωστόσο, απαλλάσσονται απο την υποβολή Δήλωσης Συγκομιδής
     1) οι οινοποιοί που οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους
  2) οι αμπελουργοί που καλλιεργούν συνολικά μέχρι ένα στρέμμα αμπελώνα που προορίζεται αποκλειστικά για οικογενειακή χρήση, και 
     3) οι περιτπωσεις ανωτέρας βίας (θάνατος - ασθένεια)
Σας αποστέλλουμε συνημένα το υπ. αριθ. 488/128013/28-11-2017 έγγραφο του Υ.Π.Α.Α.Τ. σχετικά με την παράταση και την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής 2017.

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Αλληλέγγυα η κοινωνία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας Αττικής
  
Αλληλέγγυα η κοινωνία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας Αττικής
Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017   Συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση των συνδημοτών μας στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για την συγκέντρωση τροφίμων, ρουχισμού, ειδών ατομικής υγιεινής και καθαρισμού, καθώς και φαρμακευτικού υλικού για τους πληγέντες της Μάνδρας.Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2017, τα είδη που συγκεντρώθηκαν από τις δύο δημοτικές ενότητες (Ξυλόκαστρο και Δερβένι) μεταφέρθηκαν και παραδόθηκαν από τον Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Κουσουλό, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.Θερμής υποδοχής έτυχε η αποστολή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, από τους κκ. Στάθη Ραγκούση, Γενικό Γραμματέα και Κανάκη Χαράλαμπο, αρμόδιο αντιδήμαρχο σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και αντιπρόεδρο Δ.ΟΚ.Α.Π.Μ.Ε.


Η εικόνα που αντίκρισε ο αντιδήμαρχος στη Δυτική Αττική, επαληθεύει την βιβλική καταστροφή που έζησαν οι χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής και την τεράστια ανάγκη στήριξης που έχει προκύψει για τους συμπολίτες μας.Τέλος, αφού δέχθηκε τις ευχαριστίες των αρμοδίων, ευχήθηκε με τη σειρά του σ' όλους τους πληγέντες "ψυχική και σωματική δύναμη ώστε να καταφέρουν να αποκαταστήσουν τις ζωές τους κατά το καλύτερο δυνατό".

Δεν υπάρχουν σχόλια