Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ φ.1576


ΜΑΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟΣ
Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ
Στην αμφισβητούμενη για τις καλές προθέσεις της προς την Ελλάδα Ευρωβουλή, των κρατικών μεμονωμένων συμφερόντων, που με τους παχυλούς μισθούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει εκμαυλίσει ιδεολογίες, πατριωτισμό και κοινή Εθνική πολιτική σχεδόν όλων των υπολοίπων Εκπροσώπων των Ελληνικών κομμάτων. Επισημαίνουμε, χωρίς να έχουμε κάποια προσωπική σχέση μαζί του, ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια του απερχομένου έτους ήταν μαχητικός και σθεναρός υπερασπιστής των δίκαιων της Ελλάδας. Σημειώνουμε δύο πρόσφατες παρεμβάσεις του στην Ευρωβουλή, οι οποίες μας βρίσκουν σύμφωνους: Η πρώτη είναι η πρότασή του να αποχωρήσουμε μονομερώς από τη Συνθήκη Σένγκεν, λόγω του Μεταναστευτικού, που αλλοιώνει τον πληθυσμό της χώρας, με τη συνενοχή των Εταίρων. Η δεύτερη είναι η Καταγγελία του εναντίον των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, γιατί για τρίτη χρονιά αρνήθηκαν να εγγράψουν στον ετήσιο προϋπολογισμό του 2018 τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και τα δάνεια προς την Ελλάδα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Νότης Μαριάς είναι Άξιος της Πατρίδας!

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΑΣΚΗΣΕ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ…

Η τελευταία Καταγγελία του Νότη Μαριά:Για άλλη μια χρονιά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρνήθηκαν να εγγράψουν
τις Γερμανικές Αποζημιώσεις στον Κρατικό Προϋπολογισμό

   
    Αθήνα, 22/12/2017:  Για άλλη μια χρονιά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  αρνήθηκε να προχωρήσει στην εγγραφή των Γερμανικών Αποζημιώσεων στον Κρατικό Προϋπολογισμό και όλα αυτά παρότι ο σημερινός Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τον Νοέμβριο του 2014 είχε δεσμευθεί, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ότι αν εκλεγεί θα προχωρήσει αμέσως στην εγγραφή των Γερμανικών Αποζημιώσεων στον Κρατικό Προϋπολογισμό.  Αντ’ αυτού η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  για άλλη μια φορά ακολουθώντας τις επιταγές της τρόικας και των δανειστών ψήφισε ένα αντιλαϊκό προϋπολογισμό φτώχειας και κοινωνικής ανισότητας.
  Παραμένοντας πιστός στη βασική μου θέση για την διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων διοργάνωσα στον ιστότοπο www.notismarias.gr διαδικτυακή ψηφοφορία για την εγγραφή των Γερμανικών Αποζημιώσεων  στον Κρατικό Προϋπολογισμό,  στην οποία μέχρι και σήμερα συμμετείχαν πάνω από 20.000 συμπολίτες μας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων  ζήτησε την εγγραφή των Γερμανικών Αποζημιώσεων στον  Κρατικό Προϋπολογισμό.
    Σημειώνεται ότι με παρέμβαση του στην Ευρωβουλή στις 13/12/2017  ο Νότης Μαριάς για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στο θέμα των Γερμανικών  Αποζημιώσεων.  Μάλιστα απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Επίτροπο κ. Αβραμόπουλο επεσήμανε: «Κύριε Αβραμ’οπουλοε όπως είπατε και εσείς, οφείλουμε να μη λησμονούμε τα θύματα του ναζισμού. Οφείλουμε να μη λησμονούμε τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα κρεματόρια».
   Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Εμείς στην Ελλάδα δεν ξεχνούμε κ. Πρόεδρε τα εκατομμύρια των συμπατριωτών μας που εκτελέστηκαν απ’ τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στην Ελλάδα στο διάστημα 1941-1944. Για τον λόγο αυτόν είναι επίκαιρο το αίτημά μας για τη δικαίωση των θυμάτων, για την καταβολή των Γερμανικών Αποζημιώσεων στους συγγενείς των θυμάτων της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα, για την καταβολή των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων, για την επιστροφή του Κατοχικού Δανείου».
    Και ο Νότης Μαριάς στηλιτεύοντας τις ενέργειες συγκεκριμένων Ευρωπαϊκών πολιτικών ομάδων κατέληξε: «Όμως εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Επιτροπή Αναφορών, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η Σοσιαλιστική Ομάδα και οι Φιλελεύθεροι απορρίπτουν επί 3 συναπτά χρόνια την πρότασή μου για διοργάνωση από την Επιτροπή Αναφορών δημόσιας ακρόασης για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις. Οι ίδιες Ομάδες διέγραψαν απ’ την Έκθεσή μου που συζητείται αύριο, κάθε αναφορά στις Γερμανικές Αποζημιώσεις. Οι ίδιες Ομάδες ταυτόχρονα αποφάσισαν ότι η Ααφορά των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις δεν εμπίπτει δήθεν στο πεδίο δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ντροπή.».

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: 
Εδώ και τώρα αποχώρηση από τη Σένγκεν
   
 Στρασβούργο, 15/12/2017:  Την αποχώρηση της Ελλάδας από τη Σένγκεν εδώ και τώρα ζήτησε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 13/12/2017, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με τις απαράδεκτες θέσεις Τουσκ για το μεταναστευτικό και τη συνέχιση της γερμανικής «καραντίνας» κατά των Ελλήνων που φτάνουν με πτήσεις στη Γερμανία.
    Έτσι σε συνέχεια  σχετικής του ομιλίας  το πρωί της ίδιας ημέρας με θέμα την προετοιμασία της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 14ης και 15ης Δεκεμβρίου στην οποία τα άκουσε χοντρά ο Τούσκ σε νέα συνεδρίαση το απόγευμα ο Νότης Μαριάς ζήτησε για άλλη μια φορά την αποχώρηση της Ελλάδας από τη Σένγκεν. Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ο Έλληνας Ευρωβουλευτής είχε επισημάνει ότι  «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν μπορεί πλέον να κλείνει τα μάτια στο μεταναστευτικό και να μετατρέπει την Ελλάδα και την Ιταλία σε αποθήκες ψυχών». Και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος έλαμψε διά της απουσίας του συνέχισε: «Πρέπει να αντιληφθεί ο κύριος Τουσκ ότι δεν πρόκειται να περάσουν οι μεθοδεύσεις του για κατάργηση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων κατανομής προσφύγων στην Ε.Ε. Επιπλέον, το Δουβλίνο ΙΙΙ πρέπει να καταργηθεί και να αντικατασταθεί με ρυθμίσεις που θα ενισχύουν την αλληλεγγύη και δεν θα μετατρέπουν τα κράτη πρώτης εισόδου σε αποδιοπομπαίους τράγους».

    Στη νέα παρέμβασή του με αφορμή τη συζήτηση για την είσοδο της Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Κροατίας στη Σένγκεν το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Νότης Μαριάς απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Επίτροπο κ. Αβραμόπουλο επισήμανε πως, «ενώ Βουλγαρία, Ρουμανία και Κροατία γίνονται μέλη της Σένγκεν, οι Έλληνες επιβάτες αεροπορικών πτήσεων από Ελλάδα υποβάλλονται σε παράνομους ελέγχους στα γερμανικά και βέλγικα αεροδρόμια. Την επιβολή γερμανικής καραντίνας κατά των Ελλήνων επιβατών είχα καταγγείλει σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα στις 15 Νοεμβρίου».

    Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Παραταύτα, οι παράνομοι έλεγχοι των Ελλήνων επιβατών όχι μόνο συνεχίζονται στα γερμανικά αεροδρόμια αλλά επεκτάθηκαν και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στις 4 Δεκεμβρίου. Ζήτημα για το οποίο σας υπέβαλλα, κύριε Αβραμόπουλε, κατεπείγουσα Γραπτή Ερώτηση και αναμένω την απάντησή σας. Επιπλέον εδώ, στο αεροδρόμιο του Στρασβούργου, όλοι οι επιβάτες Σένγκεν συμπεριλαμβανομένων και των Ευρωβουλευτών, υποβάλλονται κατά την άφιξη και αναχώρησή τους σε διαβατηριακούς ελέγχους. Έτσι ενώ Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία και Αυστρία δεν εφαρμόζουν τη Σένγκεν τελικά αυτή εφαρμόζεται από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα η Πατρίδα μας να έχει μετατραπεί σε μαγνήτη για τους χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες».

    Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Ενόψει όλων αυτών, η Ελλάδα οφείλει εδώ και τώρα να αποχωρήσει από τη Σένγκεν. Το έχω ξαναπεί σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια