Header Ads

Το φορομπηχτικό Κράτος και η Μαύρη Εργασία


Το φορομπηχτικό Κράτος και η Μαύρη Εργασία…

     Η Ανεργία στην Ελλάδα δεν μειώνεται σύμφωνα με τα παραμύθια της Συγκυβέρνησης, που έρχονται σε αντίθεση με την πραγματικότητα. Έχει σταθεροποιηθεί εκεί γύρο από το 26% με τους νέους να έχουν πολύ υψηλότερο ποσοστό, αφού πάνω από ένας στους δύο είναι άνεργοι. Η φτώχεια από τα οικονομικά μέτρα και την υπέρμετρη φορολογία σε συνδυασμό με τη διόγκωση της Μαύρης Εργασίας έχουν κάνει την εργοδοσία να προτιμάει την πρόσληψη αλλοδαπών με χαμηλό μισθό και εξαντλητικό ωράριο εργασίας προκειμένου να τα βγάλει πέρα, αφού το χρήμα δεν κινείται στην αγορά. Δύσκολοι καιροί για όλους.
     Έχουμε και άλλη φορά επισημάνει την ανάγκη φοροελαφρύνσεων και διευκολύνσεων στις Τραπεζικές δοσοληψίες, ώστε να εισρεύσει χρήμα στις Επιχειρήσεις, που κυνηγάνε το ευρώ με τρύπια απόχη. Το Κράτος της ερμαφρόδιτης  Κυβέρνησης έχει καταντήσει ο χειρότερος εχθρός της Ελληνικής Κοινωνίας. Εφαρμόζει εξοντωτικά μέσα, λες και το κάνει επί τούτου να δυσχεράνει τις μεγάλες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με όλα τα φορολογικά μέτρα και μέσα, που σκαρφίζεται το Υπουργείο Οικονομικών. 
     Αλλοίμονο στον επιχειρηματία, που έχει οικονομική δοσοληψία λαβείν από το δημόσιο. Κόβει τιμολόγιο προς την υπόχρεη δημόσια Υπηρεσία, πληρώνει το ανάλογο ΦΠΑ στο τέλος εκάστου μήνα παρακαλώ και όχι στο τρίμηνο, περιμένει να εξοφληθεί το τιμολόγιο του και αντί τούτου, έρχεται αυθαίρετα η αρμόδια, επί Τρόϊκας στημένη Επιτροπή και κατακρατάει το δικαιούμενο ποσόν συμψηφίζοντάς το με τυχόν φορολογική οφειλή της Επιχείρησης, που μόλις χθες δηλώθηκε στην Εφορεία.

     Χρήμα δεν μπαίνει στο ταμείο και αυτό δυσχεραίνει τα πράγματα, αλλά και τον προγραμματισμό των φορολογουμένων να διαχειριστούν κατά το δοκούν την εξόφληση των γενικών υποχρεώσεών τους. Παρά ταύτα οι Εργοδότες, καλό θα ήταν να καταβάλουν προσπάθεια πρόσληψης στην εργασία τους ελληνικού προσωπικού. Οι ξένοι κάνουν αιματηρές οικονομίες και στέλνουν τα χρήματα, που απομένουν με Τραπεζικά εμβάσματα στις Οικογένειές τους εκτός Ελλάδας. Δημιουργούν κατ΄ αυτόν τον τρόπο ακόμη μία θυρίδα διαφυγής του χρήματος από την αγορά. 
     Ας έχουν υπόψη τους κρατούντες και εργοδότες τις παραπάνω επισημάνσεις και ας βελτιώσουν ό,τι μπορούν για το καλό όλων. Υπάρχουν Έλληνες, που πεινάνε γιατί δεν βρίσκουν μία εργασία εκεί που μας οδήγησε ο Ελληνοαμερικανός Γ. Παπανδρέου και οι συν αυτώ.  











Δεν υπάρχουν σχόλια