Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων /Φ.1805

  

Οικονόμου: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορία για να εξυπηρετήσει τον αναθεωρητισμό του
  


in.gr 29 Αυγούστου 2022 «Η Ελλάδα, όποτε χρειάζεται, γνωρίζει άριστα να υπερασπίζεται με σθένος και αποτελεσματικότητα τα δίκαιά της» διαμήνυσε ο Γ. Οικονόμου σχολιάζοντας τις εθνικιστικές κορώνες Ερντογάν για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή Στις εθνικιστικές κορώνες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Τουρκίας ότι διαστρεβλώνει την ιστορία για να εξυπηρετήσει τον αναθεωρητισμό του.

Γνωρίζεται να υπερασπίζεται τα δίκαιά της Μάλιστα ο Γιάννης Οικονόμου διαμήνυσε ότι η Ελλάδα όποτε χρειάζεται γνωρίζει άριστα να υπερασπίζεται με σθένος και αποτελεσματικότητα τα δίκαιά της. Αναλυτικά το σχόλιο του Γιάννη Οικονόμου για τις δηλώσεις Ερντογάν έχει ως εξής: «Ο κ. Ερντογάν έχει επιλέξει να διαστρεβλώνει την ιστορία, για να εξυπηρετήσει τον αναθεωρητισμό του.

Η Ελλάδα αντίθετα, στη μακραίωνη πορεία της, γράφει ιστορία. Ιστορία για την οποία είμαστε υπερήφανοι, αφού η Ελλάδα διαπρέπει με τον πολιτισμό της και τα επιτεύγματά της. Η Ελλάδα, όποτε χρειάζεται, γνωρίζει άριστα να υπερασπίζεται με σθένος και αποτελεσματικότητα τα δίκαιά της».

Πιόνι εχθρικών δυνάμεων Νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην Μικρασιατική εκστρατεία του 1922 χαρακτήρισε τους Έλληνες «το πιόνι άλλων εχθρικών δυνάμεων της εποχής» προσθέτοντας ότι «με την πίστη και την αποφασιστικότητά τους οι Τούρκοι κατάφεραν να τους ρίξουν στη θάλασσα». «Ο εχθρός, που άρχισε να εισβάλει στην πατρίδα από παντού, μετά την αντίσταση στα Άδανα, το Αντέπ, το Μαράς, όταν είδε τις δυσκολίες, άφησε την υπεργολαβία των ύπουλων σκοπών του στους Έλληνες. Ο εχθρός μπορεί να είχε περισσότερα πολυβόλα, κανόνια, φορτηγά, αυτοκίνητα και αεροπλάνα από εμάς, αλλά η γεμάτη πίστη καρδιά των στρατιωτών μας κάλυπτε όλες αυτές τις ελλείψεις. Στην πραγματικότητα, ενώ ο ελληνικός στρατός υποχωρούσε, το 65% από τους 200 χιλιάδες στρατιώτες του υπέστη πανωλεθρία στη γραμμή Αφιόν-Κιουτάχεια», δήλωσε στη συνέχεια.

«Βλέπουμε ότι το κάψιμο και η καταστροφή όλων των πόλεων μας από τον εχθρό, καθώς υποχωρούσε, το βλέπουμε σαν απόδειξη του ποταπού χαρακτήρα τους. Όπως είναι και σήμερα», είπε εμφαντικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Έτοιμοι για την επίθεση του 2023 «Έχουμε ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Αποτρέπουμε κάθε επίθεση. Χαλάμε κάθε παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι όποιος κάνει υπομονή, νικά», συμπλήρωσε ενώ προέτρεψε τους πολίτες του να δώσουν τη μεγάλη μάχη αυτού του αιώνα το 2023.

«Είμαστε έτοιμοι για την επίθεση του 2023;», ρώτησε έπειτα ο Τούρκος πρόεδρος το συγκεντρωμένο πλήθος για να πάρει θετική απάντηση.





Προετοιμάζονται για όλα τα πολιτικά σενάρια του φθινοπώρου
  


Γιάννης Συμεωνίδης - CNN Greece Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 Κι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να βγει αλώβητος από το σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο, κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν του στοιχίζει μόνο σε διεθνές πρεστίζΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME - Φωτογραφία αρχείου Στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προετοιμάζονται για ένα πολιτικό φθινόπωρο με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Γι’ αυτό και κάνουν ασκήσεις επί χάρτου ούτως ώστε να αντιμετωπίσουν τα όποια σενάρια υλοποιηθούν.

Κι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, άλλωστε, εκτιμά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να βγει αλώβητος από το σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο, κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν του στοιχίζει μόνο σε διεθνές πρεστίζ αλλά και στην εκτίμηση της μεσαίας τάξης. Σε αυτό το πλαίσιο δεν είναι τυχαίο, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, πως στις δημοσκοπήσεις ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτών, που φτάνει ακόμα και το 15%, υποστηρίζει πως οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις θα επηρεάσουν και την ψήφο του στις βουλευτικές εκλογές.

«Ο Μητσοτάκης αναρριχήθηκε στην πρωθυπουργία με το μανδύα του εκσυγχρονιστή, Ευρωπαίου πολιτικού.

Σήμερα, όμως, με τα όσα έχουν συμβεί με τα ΜΜΕ, τις παράνομες επαναπροωθήσεις κι ως κερασάκι στην τούρτα τις υποκλοπές όχι μόνο έχει απωλέσει το όποιο διεθνές κύρος είχε, αλλά έχει βυθίσει τη χώρα κάτω κι από την Ουγγαρία και την Πολωνία. Πώς να μην έχει αποξενώσει, συνεπώς, και το μετριοπαθές Κέντρο που τον ψήφισε το 2019;», αναρωτιούνται οι ίδιες πηγές. Με αυτό το πολιτικό σκηνικό στην Κουμουνδούρου δεν αποκλείουν τίποτα: ούτε πρόωρες εκλογές ούτε αντικατάσταση εν κινήσει του κ. Μητσοτάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Γι’ αυτό και δεν αποκλείουν νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου, ιδίως τώρα που το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να αποτελέσει κυβερνητικό εταίρο για τη ΝΔ.

Όπως κι αν έχει, στο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλουν οποιαδήποτε αλλαγή του εκλογικού νόμου- τη δεύτερη μέσα στην ίδια κοινοβουλευτική περίοδο- με τις όποιες αντισυνταγματικές της διαστάσεις. Θα επιμείνουν, ως «πατέρες» της απλής αναλογικής, στην αναγκαιότητα σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης μολονότι πιστεύουν ότι θα είναι πρώτοι στις εκλογές και μια αλλαγή του εκλογικού νόμου επί το πλειοψηφικότερο θα ευνοήσει τους ίδιους κι όχι τους πολιτικούς τους αντιπάλους.



Υποκλοπές: Συνεδριάζει την Πέμπτη η Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας – Αίτημα ΠΑΣΟΚ να έρθει ο φάκελος Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ
   


Την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής προκειμένου να αποφασιστεί η διαδικασία της συνεδρίασης Σειρά, μετά τη σημερινή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής που θα καταλήξει απόψε στη σύσταση εξεταστική επιτροπής για τις υποκλοπές, σειρά παίρνει η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη και θα καλέσει σε ακρόαση όσους εμπλέκονται στην υπόθεση της παρακολούθησης Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας νωρίτερα ανέφερε πως η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που έχει ζητηθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης(ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ) θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη . Την προηγούμενη ημέρα, Τετάρτη 31/8/2022 συνεδρίασε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου μεταξύ του υπόλοιπου προγραμματισμού των εργασιών της Βουλής, θα αποφασιστεί και η διαδικασία της συνεδρίασης προκειμένου να τηρηθούν όσα προβλέπει ο ΚτΒ περί της μυστικότητας των συνεδριάσεων όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Πρωτοβουλίες πέραν της εξεταστικής επιτροπής προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης αναφέροντας μεταξύ άλλων και στο επίπεδο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Από την μεριά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης συγκεκριμενοποίησε αυτές τις πρωτοβουλίες και προανήγγειλε την κατάθεση αιτήματος από πλευράς του κόμματός του να έρθει στη Βουλή ο φάκελος της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, αίτημα το οποίο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναμένεται να καταθέσει σε αυτή τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.



Γιάνης Βαρουφάκης: «Να τελειώνουμε με την φαντασίωση ότι κάποιο αγοραίο μοντέλο για την ενέργεια θα λειτουργήσει υπέρ της κοινωνίας»
  


in.gr 29 Αυγούστου 2022,: Απάντηση στις δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αναφορικά με το μοντέλο ηλεκτρικής ενέργειας. Τη σημερινή δήλωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για ένα νέο λειτουργικό μοντέλο αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σχολίασε, με ανάρτησή του στο Twitter, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. «’Χρειαζόμαστε ένα νέο λειτουργικό μοντέλο αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας‘, δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν. Λάθος! Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να τελειώνουμε με τη φαντασίωση ότι κάποιο αγοραίο μοντέλο για την ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της κοινωνίας», επισημαίνει στο σχόλιό του ο Γ. Βαρουφάκης.

Τι δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν «Οι αυξανόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας εκθέτουν τώρα, για διαφορετικούς λόγους, τα προβλήματα του τρέχοντος σχεδιασμού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Αναπτύχθηκε κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες και εντελώς διαφορετικούς σκοπούς. Γι’ αυτό εργαζόμαστε τώρα για μια επείγουσα παρέμβαση και μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Πρόσθεσε ότι η ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία είναι το πρώτο βήμα, το επόμενο είναι η αναζήτηση νέων αξιόπιστων εταίρων για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μας.



Δημ. Κουτσούμπας: Μητσοτάκης και Τσίπρας συνεννοημένοι είναι και δεν λένε τίποτα για τις υποκλοπές – συνακροάσεις στο ΚΚΕ
  


Το ΚΚΕ συμφωνεί με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές. Πυρά Κουτσούμπα κατά ΝΔ για «φτηνιάρικα κόλπα». Τα ερωτήματα παραμένουν και μεγαλώνουν τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τις υποκλοπές κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δεν βοηθάει με τη στάση του να φωτιστεί η υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η κυβέρνηση συνεχίζει στο ίδιο τροπάρι του πρωθυπουργού να μιλάει για επιχειρησιακή αστοχία όταν η ΕΥΠ υπάγεται προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, για να βγει λάδι ένα ολόκληρο νομοθετικό πλαίσιο, πρόσθεσε ο Κουτσούμπας και συμπλήρωσε: «Που τα πουλάτε αυτά κύριοι της κυβέρνησης;».

Το νομοθετικό πλαίσιο δεν διορθώνεται μόνο καταργείται γιατί βάζει στο στόχαστρο τα δικαιώματα του ελληνικού λαού, επεσήμανε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε αναφορά στις δηλώσεις του νέου αρχηγού της ΕΥΠ ότι κανείς δεν εξαιρείται a priori από τις παρακολουθήσεις και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση που αποδέχεται αυτή την θέση και επέκρινε τους κυβερνώντες ότι το δικαιολογούν στο όνομα της ισοτιμίας. «Ισότιμη παρακολούθηση όλων. Ματζουράνα στο κατώι, γάϊδαρος στα κεραμίδια» σχολίασε δηκτικά ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Τόνισε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν καλά τι ψήφισαν και τι ήταν σε ισχύ και δεν το άλλαξαν φέροντας ευθύνη για τον βούρκο που έχει δημιουργηθεί και τα κόμματα που κυβέρνησαν είναι βουτηγμένα στον βούρκο μέχρι το λαιμό. Δεν διορθώνεται μόνο καταργείται το σάπιο πλαίσιο των παρακολουθήσεων σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

in.gr 29 Αυγούστου 2022



ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ
  


Τον κύκλο των περιοδειών ανά την επικράτεια επαναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκος Βελόπουλος. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 28 Αυγούστου θα μεταβεί στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, και θα μιλήσει στο κλειστό θέατρο (Γεωργίου Παπανδρέου 12) στις 7 μ.μ. Επιπλέον, την Τρίτη 30 Αυγούστου ο Κυριάκος Βελόπουλος, συνοδεία κλιμακίου βουλευτών και στελεχών του κόμματος, θα επισκεφθεί τη Νέα Μηχανιώνα, όπου θα μιλήσει στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) στις 7 μ.μ.

*** Κώστας Χήτας:

Η ΕΥΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΠ!!! ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, «ΣΕΙΣΜΟΣ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΩΜΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ! ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ;;; ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΛΑΦΥΡΟ, ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΙΕΘΝΩΣ! ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΥΠ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Είμαστε το μόνο κόμμα που από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε με ΟΝΟΜΑΤΑ για το σκάνδαλο υποκλοπών! Ζητήσαμε να συμπεριλάβει η Εξεταστική Επιτροπή να συμπεριλάβει τις παρακολουθήσεις πολιτών και πολιτικών από το 2016 αλλά ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ τα τρία μεγάλα συστημικά κόμματα! Οι μυστικές υπηρεσίες στο εξωτερικό λειτουργούν με σοβαρό τρόπο, μόνο στην Ελλάδα έχουν ξεφτιλίσει ακόμη κι αυτό τον θεσμό!


Δεν υπάρχουν σχόλια