Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων /Φ.1804

  

Ν.Δ. Επιστρέψαμε σε εποχές «νόμιμου & ηθικού»!
Μητσοτάκης για υποκλοπές: Η ΕΥΠ υποτίμησε την πολιτική διάσταση της ενέργειας -Δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί

   


5Αpostagma.gr Newsroom 8.8.2022 «Μπορεί αυτό που έγινε να ήταν σύμφωνο με το γράμμα του νόμου, αλλά ήταν λάθος. Δεν το γνώριζα» τόνισε χαρακτηριστικά-»Κάρφωσε» και «σκοτεινές δυνάμεις εκτός Ελλάδος που απεργάζονται σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας» λέγοντας τους «να ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι και ισχυρή και θεσμικά θωρακισμένη» Την ευθύνη στην ΕΥΠ απέδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για την υπόθεση των υποκλοπών, στο μήνυμά του που μεταδόθηκε.Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό: Η ΕΥΠ υποτίμησε την πολιτική διάσταση της ενέργειας-Δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί.

Με λίγα λόγια η δήλωση του κ. Μητσοτάκη μας επιστρέφει σε εποχές που η φράση «τι είναι νόμιμο και τι ηθικό» διαφέντευε την πολιτική σκηνή του τόπου...

«Μπορεί αυτό που έγινε να ήταν σύμφωνο με το γράμμα του νόμου, αλλά ήταν λάθος. Δεν το γνώριζα και προφανώς δεν θα το επέτρεπα ποτέ» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ένα ολίσθημα δεν μπορεί να μετριάσει ένα έργο με μετρήσιμο εθνικό όφελος» ανέφερε επίσης μιλώντας εκτενώς για το έργο της ΕΥΠ, η οποία χρειάζεται βελτίωση της επάρκειάς της.

«Η κυβέρνηση συμφώνησε αμέσως στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, γιατί η υπόθεση δεν πρέπει να μετατραπεί σε κατασκοπευτικό σήριαλ» είπε ακόμη και δήλωσε ανοιχτός σε προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία της Υπηρεσίας ενώ προανήγγειλε πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Κατέθεσε 4 πεδία αλλαγών που θα προτείνει η κυβέρνηση:

1ον. Ενίσχυση της λογοδοσίας της ΕΥΠ και της εποπτείας του κοινοβουλίου μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

2ον. Αναβάθμιση του ρόλου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για την καλύτερη αξιοποίηση των πληροφοριών και της ΕΥΠ.

3ον. Θωράκιση του πλαισίου νομίμων επισυνδέσεων για πολιτικά πρόσωπα.

4ον. Αλλαγές στο εσωτερικό της ΕΥΠ για την ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου, της διαφάνειας, της εξωστρέφειας και της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού της.

«Κάρφωσε» μάλιστα και «σκοτεινές δυνάμεις εκτός Ελλάδος που απεργάζονται σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας» λέγοντας τους «να ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι και ισχυρή και θεσμικά θωρακισμένη».




Αλέξ. Τσίπρας: Η ακρίβεια καλπάζει Η κυβέρνηση αριστεύει στην αποτυχία
  


in.gr 8 Αυγούστου 2022 Η κυβέρνηση βυθίζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια σημειώνουν Έφη Αχτσιόγλου και Αλ. Χαρίτσης επισημαίνοντας ότι ο πληθωρισμός και τον Ιούλιο παρέμεινε σε επίπεδα 1994 Για «αδράνεια» απέναντι στην «οικονομική και κοινωνική κρίση που συνεχίζεται» εν μέσω του «σκανδάλου των παρακολουθήσεων» κατηγορούν την κυβέρνηση με κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης.

«Ενώ το γιγαντιαίο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και τα κυβερνητικά ψεύδη προκαλούν μια γενικευμένη πια αίσθηση εργαλειοποίησης θεσμών και πλήρους απαξίωσης της δημοκρατίας, η οικονομική και κοινωνική κρίση συνεχίζει να επελαύνει και η κυβέρνηση να αδρανεί αυτοθαυμαζόμενη», σημειώνουν χαρακτηριστικά στην κοινή τους δήλωση και επισημαίνουν:

«Ενώ ήδη εκατομμύρια εργαζόμενοι βρίσκονται υπό την απειλή φτώχειας ή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ενώ τα νοικοκυριά δεν καλύπτουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, ο πληθωρισμός και η ακρίβεια εξακολουθούν να καλπάζουν. Και τον Ιούλιο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός ήταν σε επίπεδα 1994, στο 11,6%, για έναν ακόμη μήνα σημαντικά υψηλότερος από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Ακόμα χειρότερα, για τις πιο βασικές ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας (ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα) η εκτόξευση των τιμών είναι πολλαπλάσια του συνολικού δείκτη».



Ενημέρωση από την ΕΥΠ στο Νίκο Ανδρουλάκη για την παρακολούθηση του κινητού του
  


In.gr 8.8.2022 Κυβερνητικές πηγές Ενημέρωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, από τη νέα ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του θα γίνει το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση. Ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης θα κάνει δήλωση σήμερα στις 5, μετά τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κινητό του κ. Ανδρουλάκη παρακολουθείτο επί τρεις μήνες με την επισύνδεση, η οποία δεν έγινε με το λογισμό Predator να διακόπτεται δύο μέρες μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, «η διαδικασία των επισυνδέσεων για να είναι νόμιμη δεν είναι απλή.

Απαιτείται εισαγγελική έγκριση για την παρακολούθηση, η οποία προφανώς υπήρξε». Επισημαίνεται ωστόσο πως δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση.

Η κλήση του θα γίνει από τον νέο αρχηγό της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη. Προς το παρόν πάντως ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει ενημερωθεί για κλήση του στην ΕΥΠ για να μάθει τι έγινε με το κινητό του και ζητάει αυτή την ενημέρωση, που η ΕΥΠ δεν αρνείται.




Δημ. Κουτσούμπας: «Ναι» από το ΚΚΕ σε Εξεταστική αναφορικά με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη
  


Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 «Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δεν παραγράφεται ούτε ακυρώνεται με κάποιες συγγνώμες και μερικές κυβερνητικές παραιτήσεις, αφού φέρνει στην επιφάνεια ένα σκοτεινό περιβάλλον κι ένα διάτρητο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο επανειλημμένα έχει καταγγείλει το ΚΚΕ». Αυτό δήλωσε την Κυριακή ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για τις παρακολουθήσεις, τονίζοντας ότι το κόμμα του συμφωνεί στη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής.

«Το ΚΚΕ συμφωνεί στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και θα συμβάλλει για την αποκάλυψη όλων των πτυχών της υπόθεσης. Θα ζητήσει, επίσης, να συμπεριληφθούν ως αντικείμενο της επιτροπής και οι υποθέσεις «συνακροάσεων» στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, καθώς οι σχετικές καταγγελίες είναι εδώ και χρόνια ουσιαστικά αναπάντητες, παραμένοντας στα συρτάρια των αρχών που υποτίθεται μεριμνούν για την ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών», σημειώνει ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Και προσθέτει: «Πάνω από όλα, το ΚΚΕ θα αναδείξει όλο εκείνο το επικίνδυνο και διάτρητο θεσμικό πλαίσιο, με τις διακρατικές συμφωνίες και την πολιτική της ΕΕ. Ένα θεσμικό πλαίσιο που έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια με ευθύνη τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, υπονομεύοντας τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού. Δεν τρέφουμε φυσικά αυταπάτες ότι μπορούν στο σημερινό σύστημα να εξαλειφθούν πλήρως πρακτικές που συνδέονται με κρατικές υπηρεσίες, παρακρατικούς μηχανισμούς και με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».




Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ
  


ΔΕΥΤΕΡΑ 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Ο διωγμός των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου συνεχίζεται υπό τα «απαθή βλέμματα» της διεθνούς κοινότητας.

Εδώ φαίνεται και η απύθμενη υποκρισία πολλών δυτικών κρατών που ενώ κόπτονται για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, προωθούν μεθοδικά τον εδαφικό ακρωτηριασμό της Σερβίας κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Η Ελληνική Λύση προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι κάθε απόπειρα «αναγνώρισης» του «Κοσόβου» είναι πολιτικά ανήθικη και επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και όχι τα εφήμερα συμφέροντα των ΗΠΑ που προωθούν τον Αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό, όπως έπραξαν και με τους ψευτομακεδόνες των Σκοπίων.

Με το βόρειο τμήμα της Κύπρου υπό κατοχή, τα δόλια σχέδια της Τουρκίας για την Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η Ελλάδα οφείλει να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας τόσο διπλωματικά όσο και στρατιωτικά.




ΝΗΟΨΙΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΚΑΙ ΣYΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Το τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντουλ Xαμίτ Χαν» πλέει ήδη στην Ανατολική Μεσόγειο, έπειτα από την προαναγγελία του τουρκικού καθεστώτος για διενέργεια γεωτρήσεων.

Στην περίπτωση που το «Αμπντουλ Xαμίτ Χαν» προσεγγίσει περιοχή ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, η απάντηση πρέπει να είναι μια:

Νηοψία στο σκάφος και σύλληψη του πληρώματος.

Η κυβέρνηση που συνεχώς επικαλείται το «διεθνές δίκαιο», οφείλει επιτέλους να το εφαρμόσει.




Ο πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να κινήσει τις σχετικές διώξεις για τις τεράστιες ευθύνες παρακολούθησης»
  


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ «Οι πρώτες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού ήταν να πάρει υπό τον άμεσο έλεγχό του την Κρατική Ενημέρωση και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, υπογραμμίζει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων.

Το ΜέΡΑ25 σημειώνει ότι «η πρώτη κίνηση μας φιλοδώρησε τη θέση 108 στην κατάταξη της ελευθερίας του Τύπου» και προσθέτει:

«Η δεύτερη κίνηση εξελίσσεται σε βρόγχο για τον πρωθυπουργό, καθώς ένα παγόβουνο παρακρατικών παρακολουθήσεων λιώνει κάτω από τον ήλιο της ελάχιστης δημοσιογραφικής έρευνας που ξεφεύγει από την κυβερνητική μέγγενη».

«Ό,τι και να λέει η κυβέρνηση και οι «πηγές» της, προσπαθώντας να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες του πρωθυπουργού, είναι σαφές ότι η παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη, μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις για την εμπλοκή του στις υποκλοπές, και του διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντα, έχουν να κάνουν με τις παράνομες παρακολουθήσεις και επισυνδέσεις, μέσω λογισμικών όπως το Predator που η ίδια η Google εκτιμούσε με μεγάλη βεβαιότητα ότι το έχουν προμηθευτεί ελληνικοί κυβερνητικοί φορείς», σχολιάζει το ΜέΡΑ25 και καταλήγει: «Ήρθε η ώρα ο κ. Μητσοτάκης να πληρώσει το τίμημα του υπερσυγκεντρωτισμού του.

Η ευθύνη δεν νοείται να σταματά στους «από κάτω».

Ο πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να κινήσει τις σχετικές διώξεις. Άλλος δρόμος για τον πρωθυπουργό και την Μητσοτάκης δεν υπάρχει, όταν αναδεικνύονται τόσο σοβαρά «παιχνίδια».


Δεν υπάρχουν σχόλια