Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων /Φ.1803

  

Πλεύρης: Μείωση στα κρούσματα του κορωνοϊού για δεύτερη εβδομάδα
  


Newsroom Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 «Δεν θέλουμε να μπούμε στη λογική ούτε των πιστοποιητικών που υπήρξαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ούτε των προστίμων», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης INTIME/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ (Φωτογραφία Αρχείου) Για το 6ο κύμα της πανδημίας και τον αριθμό των κρουσμάτων μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Είναι δεύτερη εβδομάδα που έχουμε μείωση στα κρούσματα covid-19, οι διασωληνωμένοι έχουν μείνει σε ένα σταθερό επίπεδο, πολύ κάτω από το νούμερο το οποίο πιέζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας», είπε ο ίδιος. β «Οι σκληροί δείκτες στο κομμάτι των διασωληνώσεων δεν αυξάνονται, είμαστε στις 140 περίπου διασωληνώσεις», είπε ο υπουργός στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι «πολλοί από τους ειδικούς που έβγαιναν, που δεν ήταν όμως στην ομάδα του υπουργείου, μιλούσαν για 400 διασωληνωμένους στο τέλος Ιουλίου» και «τώρα ξαναβγαίνουν και δημιουργούν μία εικόνα ότι θα έχουμε αύξηση».

Ο υπουργός ανέφερε ότι «έχουμε πολλές απλές νοσηλείες». Σχετικά με τους θανάτους, οι οποίοι είναι αυξημένοι, εξήγησε ότι «κάποιος που προσέρχεται με έμφραγμα ή με εγκεφαλικό στο νοσοκομείο και συγχρόνως βγαίνει θετικός, το σύστημα που έχει η χώρα μας είναι ότι άπαξ και βγεις θετικός μπαίνεις σε μονάδα covid και από οποιονδήποτε λόγο κι αν πεθάνεις θα χαρακτηριστείς θάνατος covid. Δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν θάνατοι covid, το ξεκαθαρίζω να μην παρεξηγηθούμε. Οι θάνατοι συνδέονται κυρίως με κόσμο μεγάλης ηλικίας ή με κόσμο που είναι και με covid.

Δηλαδή όπως ακριβώς είπατε νοσεί από κάτι άλλο και συγχρόνως παθαίνει και covid».

Ο κ. Πλεύρης είπε ότι το φθινόπωρο αναμένεται αύξηση κρουσμάτων, τονίζοντας όμως ότι υπάρχουν και «όπλα. Έχουμε καλύτερα θεραπευτικά πρωτόκολλα, έχουμε τα αντιιικά, 500 αιτήσεις περίπου εξυπηρετούνται την ημέρα, που απευθύνονται σε πληθυσμό που θα ήταν ευάλωτος και έχουμε και πολύ καλή εμβολιαστική κάλυψη πια του πληθυσμού».

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων 

Ανέφερε ότι η αρχική πρόθεση είναι να μην υπάρξουν μέτρα με τη μορφή υποχρεωτικότητας που υπήρξαν. Σημείωσε ότι η μάσκα υπάρχει ως μέτρο, αλλά υπάρχει ως μέτρο σε συγκεκριμένους χώρους υποχρεωτικά που πολλές φορές δεν τηρείται, όπως στα πλοία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Υπάρχει η σύσταση για χρήση μάσκας, όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Αναφορικά με τα επικαιροποιημένα εμβόλια είπε ότι έχουμε δύο στάδια.

«Το πρώτο είναι ότι οι εταιρείες βρίσκονται κοντά στο εμβόλιο που συνδέεται με την Όμικρον και βρίσκονται λίγο πιο μακριά από το εμβόλιο το οποίο συνδυάζεται με τη μετάλλαξη τη συγκεκριμένη που έχουμε τώρα, 4 και 5. Αυτό το οποίο λέμε κι είναι ξεκάθαρο είναι ότι επειδή το εμβόλιο προστατεύει από τη βαριά νόηση και τα υπάρχοντα εμβόλια, οι ευάλωτες ομάδες πρέπει να εμβολιαστούν».

«Δεν θέλουμε να μπούμε στη λογική ούτε των πιστοποιητικών που υπήρξαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ούτε των προστίμων», ανέφερε ο υπουργός. «Η λογική μας είναι πλέον να μπούμε σε μια άλλη φάση που συνδέεται με συγκεκριμένες συστάσεις, να απευθυνόμαστε κυρίως στον ευάλωτο πληθυσμό. Ευελπιστούμε ότι δε θα χρειαστεί, δεν είναι κάτι που το αποκλείουμε, το ξεκαθαρίζω, αλλά ευελπιστούμε ότι πλέον έχει δημιουργηθεί μία τέτοια κουλτούρα».

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς 

Επανέλαβε ότι μέχρι 31 Δεκεμβρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα βρίσκονται σε αναστολή, καθώς ισχύει η υποχρεωτικότητα, αναφέροντας ότι « δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να επανεξετάσει αλλαγή του μέτρου πριν τις 31/12».




Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να ανοίξει το πρόγραμμα Vouchers
  

in.gr 1 Αυγούστου 2022
Σήμερα έκλεισαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικοί και ιδιωτικοί, και δεν ξέρουν πόσες δωρεάν θέσεις για παιδιά θα έχουν, σημειώνει η Θ. Φωτίου 1η Αυγούστου σήμερα και το πρόγραμμα για τα Vouchers των βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ- ΚΔΑΠ αμεα δεν άνοιξε, καταγγέλλει η Θεανώ Φωτίου, αναπλ. Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Η κα Φωτίου κάνει λόγο για αδιαφορία και εμπαιγμό της κυβέρνησης προς γονείς και παιδιά αλλά και δήμους και ιδιώτες που λειτουργούν βρεφονηπιακούς σταθμούς και καλεί την κυβέρνηση να ανοίξει αμέσως το πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ αμεα.

Αναλυτικά η δήλωση της Θεανώς Φωτίου έχει ως εξής:

«Πόσο πιο αδιάφορη, ανίκανη και αναξιόπιστη κυβέρνηση υπάρχει από αυτήν του Κυριάκου Μητσοτάκη που πήρε τα παιδιά υπό την προστασία του!!!. »Σήμερα έκλεισαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικοί και ιδιωτικοί, και δεν ξέρουν πόσες δωρεάν θέσεις για παιδιά θα έχουν, ούτε οι γονείς όμως, μπορούν να κάνουν τον οικογενειακό προγραμματισμό. Νέο ρεκόρ αδιαφορίας και εμπαιγμού από την κυβέρνηση γονιών, παιδιών αλλά και δήμων και ιδιωτών που λειτουργούν Β/Ν σταθμούς.

»Διότι ερίζουν τα υπουργεία ποιος θα συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρήματα. Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι η Ελλάδα δεν πήρε τα χρήματα που έπρεπε από το ΕΣΠΑγιατί τελείωσε και το καινούργιο αφορά μόνο τρία χρόνια- αλλά περιορισμένα χρήματα από το Child Guarantee, που αφορά παιδιά που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια.

»Το 2019 είχαμε δώσει 155.000 voucher-τα 105.000 αφορούσαν τους βρεφονηπιακούς. Ενώ είχαμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες έως τις 10 Ιουλίου-ξεκινώντας βεβαίως, δύο μήνες πριν. Στη ΝΔ που μόλις είχε γίνει κυβέρνηση αλληλοσυγχαίρονταν οι υπουργοί μεταξύ τους για το επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Από τότε το πρόγραμμα φθίνει. Πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΤΑ, έδωσαν 97.000 voucher και ψεύδονται ότι έδωσαν 120.000.

»Το 2015 βρήκαμε 79.000 voucher, ενώ είχαν πεταχτεί έξω οι άνεργες μητέρες. Το διορθώσαμε κι αυτό και βάλαμε 289 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 229 ήταν από τον κρατικό προϋπολογισμό γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση είχε τελειώσει τα ΕΣΠΑ.

»Καλούμε την κυβέρνηση να ανοίξει αμέσως το πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ- ΚΔΑΠ αμεα και να πάρει όλα τα παιδιά που θα υποβάλουν αιτήσεις».




«Οι παρακολουθήσεις και οι υποκλοπές δεν είναι κανονικότητα»
  


Newsroom Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022 
Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση με τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ήθελε «να κλείσει σε μια fast track διαδικασία» την υπόθεση υποκλοπών εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚΚινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Αναγκαίο βήμα, το οποίο όμως «αποτελεί μόλις το εναρκτήριο λάκτισμα σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα που έχουμε μπροστά μας για την αποκάλυψη της αλήθειας», χαρακτήρισε τη συγκρότηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM για την απόπειρα παρακολούθησης του πεοέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη.

«Δεν γίναμε σοφότεροι, δεν το περιμέναμε εξάλλου. Αλλά το κλίμα που εισπράξαμε από μία κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση είναι ότι η κυβέρνηση μάλλον ήθελε να κλείσει σε μία fast track διαδικασία την υπόθεση. Εδώ δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Εμείς δεν θα σταματήσουμε αν δεν λάβουμε απαντήσεις σε όλα μας τα ερωτήματα» προσέθεσε.




«Καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής – Αυξήσεις φωτιά για τον λαό!»
  


Όπως επισημαίνει, «η κατάργηση εκ μέρους της κυβέρνησης της ρήτρας αναπροσαρμογής δεν σημαίνει ανακούφιση από τους λογαριασμούς - φωτιά που έρχονται κάθε μήνα στα σπίτια μας... Αυτό δείχνουν οι ανακοινώσεις των ομίλων – “προμηθευτών” της Ενέργειας που διαμορφώνουν τα ονομαστικά οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Αύγουστο κοντά στα 50 λεπτά ανά κιλοβατώρα, δηλαδή με χρεώσεις από ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΕΣ έως 5 και 6 φορές παραπάνω σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα!

Οι “προμηθευτές” σε συμφωνία με την κυβέρνηση ανακοινώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την τιμή ανά κιλοβατώρα και έτσι:

Οι όμιλοι ενσωματώνουν απευθείας στα τιμολόγια την ρήτρα που έχει καταργηθεί Η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι κατάργησε την ρήτρα αναπροσαρμογής!» «Τα μέτρα “στήριξης” της κυβέρνησης της ΝΔ χρηματοδοτούν ξανά τους ομίλους και αποτελούν κοροϊδία για τον λαό!» αναφέρει το ΚΚΕ, καθώς, όπως σημειώνει, «η κυβέρνηση καλύπτει για λογαριασμό των παρόχων το μέρος των λογαριασμών που δεν θα μπορούσαν ούτως ή άλλως να εξοφληθούν από τα λαϊκά νοικοκυριά και «επιστρέφει» από τη φοροληστεία του λαού τα διάφορα... pass κοροϊδίας!

Χρηματιστήριο ενέργειας + Εμπόριο ρύπων + «Πράσινη» μετάβαση + Kυρώσεις = ακρίβεια για τον λαό!» αναφέρει στη συνέχεια το ΚΚΕ και προσθέτει: «Αυτήν την πολιτική υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την αντίστοιχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ!

Από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ψήφισαν πριν από μερικές μέρες στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο ενσωματώνεται Οδηγία της ΕΕ που “επικαιροποιεί” και “εκσυγχρονίζει” το καθεστώς των άδικων ειδικών φόρων κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα “ενεργειακά προϊόντα”, δηλαδή των φόρων που εκτινάσσουν την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και την ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης!»\



ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
 


Όταν Τούρκοι αξιωματούχοι απειλούν ακόμα και με διενέργεια υπερπτήσεωνστηνΑττική,κάθε διαπραγμάτευση και διάλογος με τον Τούρκο έχει αποτύχει. Η απάντηση της Ελλάδας θα πρέπει να είναι ισοδύναμη, με τα «ελληνικά φτερά» να σκεπάσουν την Βασιλεύουσα και να φτάσουν μέχρι την Άγκυρα. Η Ελλάδα απελευθερώθηκε με «φωτιά και τσεκούρι».

Με τον ίδιο τρόπο θα διασφαλίσει την συνέχιση της ελευθερίας της.



ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται πλέον ταυτόχρονα στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο και στην Λέσβο, πέραν της πρωτοφανούς οικολογικής καταστροφής, συνιστούν επίθεση κατά της εθνικής μας ασφάλειας που παραπέμπει σε «υβριδική επίθεση». Η κυβέρνηση εξακολουθεί να σιωπά, αγνοώντας ότι οι υβριδικές επιχειρήσεις κατά της Ελλάδας με τον εμπρησμό ως κύριο όπλο, δεν είναι κάποια «θεωρία συνωμοσίας», αλλά ένα ομολογημένο έγκλημα στην ίδια την τουρκική δικαιοσύνη, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης «Εργενεκόν». Οι προετοιμασίες πολέμου και οι ευθείες απειλές από την πλευρά της Τουρκίας, οι απανωτές συλλήψεις αλλοδαπών εγκληματιών που εισήλθαν από την Τουρκία στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες και οι καταστροφικές πυρκαγιές στα έσχατα σημεία ανάσχεσης της πατρίδας μας, πρέπει να καταγγελθούν και να αντιμετωπιστούν ως «πολεμικές επιχειρήσεις» της Τουρκίας.




Η κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει ότι δεν κατέχει το «Predator»
 


«Όταν μέχρι και η ίδια η Google ισχυριζόταν λίγο καιρό πριν ότι το λογισμικό «Predator» το έχουν προμηθευτεί κυβερνητικοί φορείς στην Ελλάδα, οι απλές κυβερνητικές διαψεύσεις δεν αρκούν» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης σε δήλωσή του σχετικά με τη χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για το θέμα της καταγγελίας για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

«Μεδεδομένητηνομολογία του ίδιου του διοικητή της ΕΥΠ (για τον οποίο η κυβέρνηση έκανε ολόκληρες νομικές ακροβασίες ώστε να μπορέσει από την ασφάλεια της αμερικανικής πρεσβείας να μεταπηδήσει χωρίς τα τυπικά προσόντα στη θέση αυτή), όσον αφορά την με έξωθεν εντολή παρακολούθηση του δημοσιογράφου κ. Κουκάκη που ερευνούσε υποθέσεις οικονομικού περιεχομένου.

Αλλά και υπό το πρίσμα ότι η υπηρεσία αυτή υπάγεται πλέον στον ίδιο τον πρωθυπουργό, δεν αρκούν οι δήθεν διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης τις οποίες ο ίδιος ο κ. Κοντολέων «αδειάζει»», σημειώνει ο κ. Κριθαρίδης και προσθέτει: «Η κυβέρνηση δεν έχει το τεκμήριο αθωότητας, αλλά ενοχής στην περίπτωση αυτή και πρέπει να αποδείξει ότι δεν τα κατέχει τα λογισμικά αυτά και ότι δεν πραγματοποιούνται παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, πολιτικών ή και πολιτών μόνο και μόνο επειδή έχουν διαφορετικά φρονήματα από τα κυβερνητικά. Newsroom



Δεν υπάρχουν σχόλια