Header Ads

Περιφερειακά νέα /Φ.1803

Π. Νίκας στα εγκαίνια της μονάδας εμφιάλωσης στο Λουτράκι, “ιστορική ημέρα η επαναλειτουργία του εργοστασίου”
    

“Ιστορική ημέρα για το Λουτράκι η επαναλειτουργία του εργοστασίου εμφιάλωσης του διεθνώς αναγνωρισμένου νερού της περιοχής, από πηγές γνωστές από την εποχή της αρχαιότητας” τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας -το βράδυ χθες Τετάρτη, 28 Ιουλίου- στην εκδήλωση εγκαινίων του εργοστασίου εμφιάλωσης του διεθνώς γνωστού νερού.

Συνεχίζοντας στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε ως “ιδιαίτερης βαρύτητας το γεγονός των ολοένα αυξανόμενων επενδύσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” προαναγγέλλοντας για το ερχόμενο φθινόπωρο τα εγκαίνια “σημαντικού αριθμού εργοστασίων στην Κορινθία και στην Αρκαδία”, καθώς, όπως σημείωσε ο Π. Νίκας, “το ενδιαφέρον παρουσιάζεται εξαιρετικά μεγάλο και έρχεται ως αποτέλεσμα μιας συνεπούς πολιτικής στήριξης των επιχειρήσεων και των επενδύσεων, κάτι που συμβάλλει καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία και προοπτική της χώρας μας”.

Τέλος, ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως η συγκεκριμένη επιχείρηση “έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει κοινωνική και πολιτιστική πολιτική στην Κορινθία, ενώ απασχολεί ως εργαζόμενους κατοίκους της περιοχής του Λουτρακίου, πολλά προβλήματα της οποίας έχουν επιλυθεί χάρις στις άοκνες προσπάθειες και της κυβέρνησης και του δημάρχου”.

Στα εγκαίνια του εν λόγω εργοστασίου -που παρέμενε κλειστό εδώ και 8 χρόνια και επαναλειτουργεί μετά την εξαγορά του, πέρυσι τον Σεπτέμβριο, από την εταιρία N.U Aqua και υπό τον νέο τίτλο PepsiCo Hellasπαρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, οι υφυπουργοί Ερευνας και Καινοτομίας Χρίστος Δήμας και Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής, ο πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Οικονόμου, ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, κ.α.



Πρόταση για έργα βελτίωσης της ασφάλειας του οδικού δικού, προϋπολογισμού 23.875.000 ευρώ, κατατέθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Υπουργείο Εσωτερικών.
  


Την πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την βελτίωση της ασφάλειας στο οδικό της δίκτυο, κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης.

Η πρόταση έργων, συνολικού ύψους 23.875.000 ευρώ, με ολοκληρωμένες μελέτες, αφορά στη βελτίωση του οδικού δικτύου και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων, σε τμήματα οδών και σε κόμβους, που η αναγκαιότητα βελτίωσής τους, έχει κατά καιρούς επισημανθεί, από τις κατά τόπους Υπηρεσίες της Τροχαίας, αλλά και από τις διευθύνσεις Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το πρόγραμμα “Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας”, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης μέσα από το έργο “Sub2 16631 Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας που είναι ενταγμένο στον ‘Αξονα 4.6, με τίτλο:

“Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας”.




Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στο 9ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου
  
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη και χαιρέτισε στο 9ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου, που διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο 30 και 31 Ιουλίου, στα Κάτω Τρίκαλα και στο Σαραντάπηχο Κορινθίας, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου.

Στον χαιρετισμό του, ο περιφερειάρχης συνεχάρη τον σύλλογο και όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης, επισημαίνοντας την σπουδαιότητα της διατήρησης της παράδοσης.

Στο Αντάμωμα, εκδήλωση στην οποία παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα. Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής- έγινε αναπαράσταση στα ήθη, τα έθιμα και τον τρόπο ζωής των Σαρακατσαναίων.




Συνδράμει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην φετινή 50ή Παμπελοποννησιακή Εκθεση Τεγέας
  
  


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα μετάσχει με δικό της περίπτερο 80 τ.μ. στην φετινή 50ή Παμπελοποννησιακή Εκθεση Τεγέας, την οποία θα θέσει υπό την αιγίδα της, ενώ συνδράμει με 24.000 στην διοργάνωσή της τον ερχόμενο Αύγουστο.

Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας προς τον πρόεδρου του Τεγεατικού Συνδέσμου Βασίλη Ψυχογιό, ο οποίος τον επισκέφθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, σήμερα Πέμπτη 28 Ιουλίου.

Στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκε, εξ άλλου, η προοπτική της έκθεσης και η σύνδεση της πολύχρονης ιστορίας της με τον παράλληλο εκσυγχρονισμό της.

Η φετινή έκθεση προγραμματίζεται να διεξαχθεί από τις 14 έως την 21η του ερχόμενου Αυγούστου, στο πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου, στην Παλαιά Επισκοπή.




Παρέμβαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα προς τον αρμόδιο υπουργό σχετικά με το πρόγραμμα νέων αγρoτών
      


“Ηθικά και ουσιαστικά άδικη” χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την μη ένταξη πολλών δικαιούχων στο πρόγραμμα νέων αγροτών, αποκλειστικά και μόνο λόγω εξάντλησης της πίστωσης του εν λόγω προγράμματος.

Την θέση αυτή, ο περιφερειάρχης μεταφέρει σε επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά.

Οπως τονίζει ο Π. Νίκας στην εν λόγω επιστολή του, “στους αρχικούς πίνακες δικαιούχων και εν δυνάμει δικαιούχων, που αφορούν στο 90% του διαθέσιμου προϋπολογισμού, συμπεριλαμβάνονται 1.353 νέοι γεωργοί” παρατηρώντας στη συνέχεια ωστόσο ότι στους εν λόγω πίνακες “δεν συμπεριλαμβάνονται 444 νέοι γεωργοί, αν και πληρούν τα τυπικά κριτήρια του υπομέτρου, λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων”.

Ο περιφερειάρχης εκτιμά ότι και μετά την διαδικασία των ενστάσεων, θα παραμείνουν εκτός προγράμματος “περίπου 350 υποψήφιοι, που πληρούν τα κριτήρια του υπομέτρου”, προσθέτοντας ότι για την ένταξη όλων των εν λόγω υποψηφίων θα απαιτηθεί επιπλέον πίστωση περί τα 12,7 εκ ευρώ.

Οπως τόνισε ο Π. Νίκας, το θέμα αυτό θα θέσει και δια ζώσης στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ θα τεθεί υπ’ όψιν και του Γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.



Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με εκπροσώπους του ΚΕΦίΜ
  

Θέματα καινοτομίας απασχόλησαν τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε την Τρίτη 2 Αυγούστου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με εκπροσώπους του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ), υπό τον πρόεδρό του Αλέξανδρο Σκούρα.

Οπως αναφέρθηκε από τον περιφερειάρχη στην διάρκεια της συνάντησης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη διαθέσει περί τα 3,5 εκ ευρώ για τη συνεργασία της με πανεπιστημιακά ιδρύματα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, αναζητώντας παράλληλα χώρους στις έδρες των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων για την υποστήριξη επιχειρήσεων που επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της καινοτομίας, όπου παρατηρείται σχετική υστέρηση.

Ο Π. Νίκας συνέστησε στους εκπροσώπους του ΚΕΦίΜ να επιδιώξουν συναντήσεις με τα Επιμελητήρια των 5 Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως επίσης και με επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση της καινοτομίας.




Συνάντηση εργασίας του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με στελέχη της Motor Oil
  

Συνάντηση εργασίας με στελέχη της Motor Oil είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 3 Αυγούστου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τα στελέχη της εταιρείας για τον σχεδιασμό της να δημιουργήσει στις εγκαταστάσεις της, στους Αγίους Θεοδώρους, σταθμό παραγωγής υδρογόνου με στόχο να λειτουργήσει μέσα στον Ιανουάριο του 2024 για την τροφοδοσία -αρχικά- βαρέων οχημάτων και μηχανημάτων.

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, στο εν λόγω εγχείρημα, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συναινεί κατ’ αρχήν να μετάσχει, από κοινού με την Μotor Οil, το Εθνικό Κέντρο Ερευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) “Δημόκριτος” και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.




Από τις δραστηριότητες της Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αθηνάς Κόρκα
  


ΣΤΟ ΑΓΙΟΝΟΡΙ 
Οι επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Π.Ε. Κορινθίας για τα 200 Χρόνια από την Επανάσταση των Ελλήνων έναντι του Οθωμανικού ζυγού, κλείνουν με την μάχη στο Αγιονόρι.

Η καταστροφή της στρατιάς του Δράμαλη, στις 28 Ιουλίου 1822 από τον Γέρο του Μοριά ήταν καθοριστική.

Μια νίκη που έσωσε την Επανάσταση και εξασφάλισε την ελευθερία στη νεότερη Ελλάδα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Κορινθίων & ο Πατριωτικός Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδος με τη συμμετοχή Σωματείων, Συλλόγων και Χορευτικών τμημάτων.

Την εν λόγο εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Ιουλίου, τίμησε με την παρουσία της η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα.


ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Κατατέθηκε πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με πολύ σημαντικά έργα για τον νομό Κορινθίας, την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η πρόταση έργων, συνολικού ύψους 23.875.000 ευρώ, με ολοκληρωμένες μελέτες, αφορά στη βελτίωση του οδικού δικτύου και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων.

Όσον αφορά την Π.Ε. Κορινθίας, η πρόταση περιλαμβάνει τους οδικούς κόμβους των Αγίων Θεοδώρων στο ύψος της MOTOR OIL και στην ΠΕΟ στο ύψος του MARE WEST.

Το πρόγραμμα “Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας”, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης μέσα από το έργο “Sub2 16631 Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας που είναι ενταγμένο στον Άξονα 4.6, με τίτλο:

“Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας”.


ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» 
Σχετικά με την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΣ ΜΝΗΜΕΙΩΝ - ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ» και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στα Μνημεία που βρίσκονται στην Π.Ε. Κορινθίας, η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης που αποτελείται από τους, Αθηνά Κόρκα ΠΡΟΕΔΡΟ και Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Στέργιο Αναστασιάδη ΣΧΗ (ΠΖ) ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ- ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΔΙΚΕ (IV) ΜΠ και Μαρίνη Μπερέτσο ΔΙΕΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΑΡΝΩΝΑ Α.Ε.Α.Ο.Τ.Α., παρέλαβε τα εξής Μνημεία:

το Μνημείο του Κολοκοτρώνη στα Δερβενάκια, το Μνημείο «Συντάγματος Μηχανικού», το Μνημείο «Πεσόντων Βαλκανικών Πολέμων και Μικρασιατικής Καταστροφής», το Ηρώο Σχολής Μηχανικού και το Μνημείο «Ναρκαλιευτή», παρουσία του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Κορίνθου & Διοικητή Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου Ταξίαρχου Ακρίβου Χαράλαμπου.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΙΣΘΜΟΥ) Υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα συμβάσεις εργασίας των δύο ατόμων που θα απασχοληθούν στο περίπτερο τουριστικής πληροφόρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου την Τρίτη 2 Αυγούστου, στην Τρίπολη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια