Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» /Φ.1800

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Η μεγαλοθυμία της Κεντροδεξιάς Παράταξης…

Εμείς οι Έλληνες της κεντροδεξιάς Παράταξης, οι μετριόφρονες, αλλά πατριώτες, που Αγαπάμε την Πατρίδα, Δημιουργούμε και Προστατεύουμε την Οικογένεια, που έχουμε βαθιά ριζωμένη στην καρδιά μας την Πίστη και Αφοσίωση στην Ορθόδοξη Θρησκεία, που διαθέτουμε υπομονή όταν βλέπουμε κάποιους, που αυτοαποκαλούνται «Επαναστάτες» του δικαίου και της Ελευθερίας, αλλά με τις πράξεις τους δεν πείθουν... κάνουμε υπομονή και συγχωρούμε. Ακόμα και σ΄αυτούς που με κρυμμένα πρόσωπα κάτω από κουκούλες κάνουν με τις πράξεις τους δολοφονίες και κακουργήματα, καταστροφές και λεηλασίες, δείχνουμε μεγαλοψυχία και αναγνώριση του δικαιώματος του «διαφορετικού». Όλα αυτά, όμως, έχουν και τα όριά τους. Η συμπεριφορά των ορθοφρονούντων έναντι των Πεμπτοφαλαγγιτών τείνει να παρεξηγηθεί ή να ληφθεί ως αδυναμία αντίδρασης των Εθνικιστών, που κακώς εκλαμβάνεται ντε φάκτο ως μειονεκτική βρισιά, ενώ θα έπρεπε να αποτελεί τίτλο τιμής το να αγαπάς την Πατρίδα σου, το Έθνος. Φυσικά δεν εξομοιώνουμε τον γνήσιο Πατριωτισμό με κάθε είδους -ισμό, όπως Ναζισμό, Φασισμό και πρώην Σοβιετικό Κομμουνισμό.

Στη διαστρέβλωση όλης αυτής της έκνομης κατάστασης, υπάρχουν οι πολιτικοί ένοχοι, όπως είναι οι εκάστοτε Κυβερνήσεις. Έχουμε τη γνώμη πως τον χειρότερο ρόλο στην αποθράσυνση και την ασυλία, που απολαμβάνουν οι Πεμπτοφαλαγγίτες κουκουλοφόροι έχουν παίξει τα συστημικά ΜΜΕ και οι συντεταγμένοι κονδυλοφόροι έχοντες σχέσεις με «μυστικά κονδύλια» Πρεσβειών και Μυστικών Υπηρεσιών Κρατών, που συντηρούν την Ελλάδα ως «χώρα υπό εκκόλαψη Αποσταθεροποίησης» ή «Μαύρων Επιχειρήσεων». Όλοι αυτοί προκαλούν βάναυσα το κοινόν αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, διότι και γνωστοί είναι οι δράστες όλου του φάσματος, αλλά και αδύνατοι μπροστά σε ένα κύμα σιωπηρής δύναμης της κεντροδεξιάς, που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή και να αιματοχυθεί απ΄ άκρου εις άκρον η Ελλάδα.

Επισημαίνεται ότι δεν θα μας φανεί παράξενο, αν συνεχιστεί η πρόκληση να δούμε να φανούν στους δρόμους της Αθήνας και όχι μόνο αφυπνισμένοι Αστυνομικοί εναντίον των γνωστών αριστεριστών κουκουλοφόρων και ΜΚΟ. Αυτό θα είναι μόνο η αρχή. Καθώς η αστυνομία, δεν θα κυνηγά κλασικά τους δεξιούς, αφήνοντας τους αριστερούς να καίνε τα πάντα διαπράττοντας έγκλημα, τις ΜΚΟ να εργάζονται σε βάρος της Ελλάδας, χωρίς τιμωρία…. Να είναι βέβαιοι πως κάποτε θα έχουν την τύχη της παρέας του Κουφοντίνα, του Σαντάμ Χουσεϊν και του Καντάφι, που αφού έπαιξαν το ρόλο τους «αμείφθηκαν» καθώς τους άξιζε από τα αφεντικά τους… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Αν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς;

Σκληρή και άμεση απάντηση έδωσε, αναφέρει το 5Pentapostagma.gr, η Αθήνα στην Τουρκία για τον προκλητικό χάρτη που έλαβε ως δώρο ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί από τους Γκρίζους Λύκους και δείχνει την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ως τμήμα της Τουρκίας. «Η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απολυτά καταδικαστέα», σημειώνουν διπλωματικές πηγές και συνεχίζουν:

«Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκία, της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εταίρος του Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επισκέφθηκε την έδρα των Γκρίζων Λύκων και δέχθηκε ως δώρο έναν χάρτη που συνιστά την απόλυτη πρόκληση σε βάρος της Ελλάδας από πλευράς της Τουρκίας. Ο επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος αποτελεί τον κυβερνητικό εταίρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι επί της ουσίας και επικεφαλής της ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης, Γκρίζοι Λύκοι. Το Σάββατο (9/7), ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί βρέθηκε στα γραφεία της οργάνωσης και προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου πρόκληση σε βάρος της Ελλάδας.

Εκεί, μετά τη συνάντηση που είχε με τα στελέχη των Γκρίζων Λύκων, ο αρχηγός του MHP δέχθηκε δώρο από τον αρχηγό της οργάνωσης, Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, έναν προκλητικό χάρτη.

Σε αυτόν τα περισσότερα από τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και η Κρήτη, παρουσιάζονται ως μέρος της Τουρκίας.

Δεν υποφέρεται με τίποτα η ενορχηστρωμένη πολιτική προπαγάνδα της Τουρκίας. Κάθε φορά που γίνονται βουλευτικές εκλογές στη γειτονική μας χώρα επί Ερντογάν εξάγει τα πιο τερατώδη επιχειρήματα κατά της Ελλάδας. Ευτυχώς που η Κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη δίνει τις απαντήσεις της και καταγγέλλει. Αν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Πρώην Πρωθυπουργός του Ισραήλ: Το Τελ Αβίβ δεν θα ανεχθεί απειλές για την ακεραιότητα της Ελλάδας

Ζητάει η ακεραιότητα της Ελλάδας και η ακεραιότητα της Κύπρου να είναι στην ατζέντα μεταξύ ΙσραήλΤουρκίας. Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ μιλά αποκλειστικά στην εφημερίδα Καθημερινή για την πιθανή λύση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, τις σχέσεις Ισραήλ-Ελλάδας και τη στάση της χώρας του απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Αναφορικά με τις ελληνο-ισραηλινές σχέσεις, ο τέως πρωθυπουργός του Ισραήλ τόνισε πως «ποτέ δεν αναγνωρίσαμε τις απειλές κατά της Ελλάδας ως νόμιμες, παρά τις πολύ στενές σχέσεις που θέλαμε να οικοδομήσουμε με την Τουρκία, αλλά ποτέ, μα ποτέ, όπως ειπώθηκε με τους πιο ρητούς όρους στους Τούρκους, ότι δεν θα ανεχόμασταν ποτέ καμία απειλή για την ακεραιότητα και την ασφάλεια της Ελλάδας και είχαμε πολύ καλές σχέσεις, εμπορικές, διπλωματικές».

Ειδικότερα για τις προκλήσεις από την Τουρκία στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Κύπρο, ο κ. Ολμέρτ επισήμανε πως «όσον αφορά το Ισραήλ, ενώ διατηρούμε τις φιλικές μας σχέσεις με την Τουρκία και με τον Ερντογάν, νομίζω ότι η ακεραιότητα της Ελλάδας και η ακεραιότητα της Κύπρου πρέπει να είναι στην ατζέντα μεταξύ μας και της Τουρκίας και ελπίζω ότι θα είναι».

«Είμαστε δύο μεγάλες μεσογειακές χώρες και νομίζω ότι ο δημοκρατικός χαρακτήρας και των δύο χωρών είναι μια πολύ σημαντική βάση για τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή και νομίζω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να διατηρήσουμε πολύ καλή συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας, όπως κάναμε όλα τα τελευταία 20 χρόνια και πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Είναι το βασικό συστατικό για την εγγύηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στο μέρος του κόσμου μας», είπε ο ίδιος, αναφερόμενος στη στρατηγική σημασία της ελληνο-ισραηλινής συμμαχίας.

Η εφημερίδα μας έχει τις απόψεις της για τις σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ. Και οι δύο χώρες είναι πληθυσμιακά μικρές στο κέντρο, μεγάλες, όμως, στον απόδημο πληθυσμό και στην ιστορία. Την τελευταία δεκαετία οι σχέσεις των δύο κρατών ισχυροποιούνται και αυτό είναι και για τις δύο χώρες ωφέλιμο. Οι Λαοί δεν αρκούνται στη φιλία, αλλά κυρίως στα συμφέροντά τους… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Οι απαντήσεις για τον χάρτη Μπαχτσελί…

Η Τουρκική προπαγάνδα για να εξάψει το μίσος των Τούρκων κατά της Ελλάδας δεν έχει προηγούμενο στο διεθνές πεδίο σχέσεων λαών που ανήκουν στον ίδιο αμυντικό φορέα, το ΝΑΤΟ.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, όμως, δεν παραμένει αδιάφορη μπροστά σ΄αυτή τη διαστροφή και επεκτατικότητα. Δίνει τη μάχη της σε όλα τα αρμόδια Διεθνή Όργανα, αλλά και απέναντι στην Τουρκία του Ερντογάν, που απευθύνεται σε εσωτερικό και εξωτερικό με τις ενέργειες του ιδίου και των «Λαγών» του.

Για το θέμα του χάρτη των Γκρίζων Λύκων της Τουρκίας, μετά τις καταγγελίες αρμοδίων Κυβερνητικών παραγόντων παρέλαβε τη σκυτάλη και ο ίδιος, σύμφωνα με το Newsroom.

Η παρέμβαση Κυριάκου Μητσοτάκη για τον χάρτησκάνδαλο ζητάει εξηγήσεις από τον Ερντογάν.Τη Δευτέρα το απόγευμα είχαμε ανάρτηση του ίδιου του πρωθυπουργού. Διαστάσεις σοβαρές και επακόλουθα διπλωματικά λαμβάνει το θέμα με τον χάρτη, που μόστραρε ο Μπαχτσελί και αναφέρει: Ρίξτε μια καλή ματιά σε αυτόν τον χάρτη. Η Κρήτη, η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, όλες καταναλώνονται από την Τουρκία.

Είναι όνειρο εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Άλλη μια προβοκάτσια ή ο πραγματικός στόχος;

Ο πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με τα τελευταία καμώματα του κατώτερου εταίρου του στον συνασπισμό.

Την ίδια στιγμή το θέμα έχει φτάσει και στην Ευρωβουλή. Κατεπείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη νέα αδιανόητη τουρκική πρόκληση κατά της ελληνικής εδαφικής ακεραιότητας, κατέθεσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, μέλος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής καταδίκασε και χαρακτήρισε απαράδεκτη και προκλητική την πρόσφατη ενέργεια του κυβερνητικού εταίρου του Προέδρου Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος παρουσίασε και φωτογραφήθηκε δίπλα σε χάρτη που απεικονίζει ως τουρκικό έδαφος το μισό Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης.

Μπροστά σ’ αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά η σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία των κρατών μελών του ΝΑΤΟ είναι μαζί μας και τα αυστηρά μέτρα που έχει λάβει ο Υπερατλαντικός Συνασπισμός κατά της Τουρκίας είναι σοβαρά. Ο Ερντογάν, όμως, φαίνεται ότι παίζει το κεφάλι του στις εκλογές του επομένου έτους και εξάγει την προπαγάνδα του. Έτσι τα βλέπουν όλοι… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




Δεν υπάρχουν σχόλια