Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» /Φ.1800

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Έργο πνοής και πάγιο αίτημα του τόπου!...


Στο δίδυμο Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου και Υφυπουργού Δομών και Ανάπτυξης Νίκου Ταγαρά έλαχε η σθεναρή απόφαση να προχωρήσει επιτέλους η περαιτέρω ανάπτυξη του Παραλιακού μετώπου της πόλεως Κορίνθου. Εδώ και πολλά χρόνια, επί της θητείας άλλων Δημάρχων, η εφημερίδα μας είχε προτείνει την ανάπτυξη της περιοχής Ποσειδωνίας επί του Κορινθιακού Κόλπου, ώστε να γίνει σαν συνέχεια της παραλίας Λουτρακίου και παραπέρα η ανάπλαση της παραλίας Αγίου Νικολάου, ομώνυμης οδού με κατασκευή γέφυρας στο λιμενίσκο και αναμόρφωση παραλιακής οδού προς Μητρόπολη σύζευξη με γέφυρα στον ξηροπόταμο Κορίνθου και εκείθεν μέσω πεζόδρομου στα Καλάμια μέχρι τη στροφή του Κανταρέ.

Με το σκεπτικό αξιοποίησης του πλεονεκτήματος που έχει η πόλη μας, μέτωπο στη βόρεια πλευρά της με τη θάλασσα, έχουμε προτείνει ένα δρόμο ημιπεριφερειακό, ο οποίος να ενωθεί σαν συνέχεια με την παραλία Λουτρακίου. Είχαμε ισχυρισθεί ότι τα Σαββατοκύριακα και τους θερινούς μήνες τα καταστήματα της παραλίας στη Λουτρόπολη σφύζουν από επισκέπτες, που αρκετοί περιμένουν στην ουρά επί ώρες για να βρουν τραπέζι ελεύθερο να φάνε. Με λίγα λόγια να δοθεί η αίσθηση της συνέχειας με το Λουτράκι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προσέλκυση Αθηναίων στις δύο Κορινθιακές πόλεις.

Το θέμα αυτό δεν το άγγιξε καμία Δημοτική Αρχή, ενώ ήταν στα υπόψη θέλω να πιστεύω των Δημάρχων. Έρχονται σήμερα οι δύο συμπολίτες μας και με τη συνεργασία, το κοινό όραμα για τον τόπο τους και τη θέλησή τους ένωσαν τις δυνάμεις τους και η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά. Στα δελτία τύπου του Δήμου Κορινθίων με το άρθρο του συνεργάτη του δημάρχου κ. Σπηλιόπουλου που δημοσιεύεται στη σελίδα 10 και το δελτίο τύπου του Υφυπουργού Νίκου Ταγαρά που δημοσιεύεται στη σελίδα 9 του παρόντος τεύχους θα δείτε τις λεπτομέρειες. Βεβαίως το σχέδιο υλοποίησης μπορεί να μην προβλέπει τη χρήση οχημάτων, αλλά να είναι βασισμένο στην οικολογική μορφή του, ως πεζόδρομη και ποδηλατόδρομη παραλιακή οδό. Εμείς το επικροτούμε.

Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που δύο συμπολίτες μας, σημαίνοντες παράγοντες της ίδιας πολιτικής παράταξης, συνεργάστηκαν τόσο εποικοδομητικά βάζοντας υπεράνω όλων το κοινό συμφέρον του τόπου !.. Να το δούμε να προχωράει αυτό το θαυμάσιο έργο!...

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια