Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Κων/νου Κόλλια /Φ.1799

Κόλλιας Κων/νος Βουλευτής Ν.Δ. Κορινθίας

Αυτοψία του Πρωθυπουργού στον Ισθμό, συνάντηση με τον Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Κορινθίας Κ. Κόλλια, ενόψει της επαναλειτουργίας της Διώρυγας της Κορίνθου
  


Την Παρασκευή, 1η Ιουλίου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε τον Ισθμό, όπου πραγματοποιούνται τεχνικές παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών και σταθεροποίησης των πρανών, έπειτα από τις μεγάλες κατολισθήσεις που οδήγησαν στον αποκλεισμό της θαλάσσιας διέλευσης του Ισθμού της Κορίνθου.

Ο Πρωθυπουργός διέσχισε με πλωτό μέσο τη Διώρυγα προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα, καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των παρεμβάσεων μετά τις μεγάλες καταπτώσεις χωμάτινων όγκων που σημειώθηκαν τον Νοέμβριο του 2020, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι το πρώτο μέρος αυτής της πολύ σημαντικής παρέμβασης ολοκληρώθηκε, από την Δευτέρα 4 Ιουλίου και για τους επόμενους τρεις μήνες, η Διώρυγα της Κορίνθου θα επαναλειτουργεί, με απόλυτη ασφάλεια, για τις ανάγκες της καλοκαιρινής διέλευσης.

Εκτός από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια σπουδαία δουλειά από πλευράς των συντελεστών, «σε ένα έργο-σύμβολο», όπως το χαρακτήρισε, «ταυτισμένο απόλυτα με τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας», το παρών έδωσε και ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κορινθίας, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο οποίος, σχετικά με το θέμα έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση για τις τόσο καίριες παρεμβάσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας και συγκεκριμένα του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, σε ένα τόσο εμβληματικό και ιστορικό έργο. Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και 130 χρόνια δεν είχε γίνει καμία τόσο ουσιαστική παρέμβαση στη Διώρυγα της Κορίνθου. Με τις εντατικές εργασίες αποκατάστασης, το κανάλι, που αποτελεί επί της ουσίας τη μεγαλύτερη τεχνητή γεωλογική τομή στον κόσμο, με τεράστια οφέλη για τον εγχώριο τουρισμό αλλά και τη ναυσιπλοΐα της Ελλάδας, θα είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφαλή και απρόσκοπτη διέλευση, ενώ, με τη λειτουργία του, θα τονώσει ξανά την τουριστική ανάπτυξη κατά τους θερινούς μήνες. Η Διώρυγα ξεκινά τη λειτουργία της σήμερα, 4 Ιουλίου, ενώ το δεύτερο μέρος των εργασιών θα επανεκκινήσει περίπου στις αρχές Οκτωβρίου 2022 μέχρι και την οριστική αποπεράτωση των έργων που χρονικά τοποθετείται εντός του επόμενου έτους.

Είναι βέβαιο ότι μετά από το σύνολο των εργασιών επισκευής και αποκατάστασης, θα παραδώσουμε στους πολίτες μας μια Διώρυγα απολύτως ασφαλή.

Το σπουδαίο αυτό τεχνικό έργο οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε στο έπακρο, με κάθε δυνατό τρόπο, προκειμένου να αναδειχθεί συνολικά το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής του Ισθμού. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι οι διάφορες μελέτες που εκπονήθηκαν τελείωσαν σε χρόνο ρεκόρ κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί παρά να μας χαροποιεί όλους στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Σημειώνω ότι το ενδιαφέρον μου για το επίμαχο θέμα το είχα εκφράσει και εγγράφως ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου και κατέθεσα σχετική Ερώτησή μου προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.».

Δεν υπάρχουν σχόλια