Header Ads

Περιφερειακά νέα /Φ.1799

Αυτοψία του πρωθυπουργού στις εργασίες στην διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου
  

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συνόδευσε, μεταξύ άλλων, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην αυτοψία που ο δεύτερος διενήργησε νωρίς το απόγευμα σήμερα Παρασκευή 1η Ιουλίου, στα έργα αποκατάστασης των πρανών της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού έγινε με αφορμή την προσωρινή παράδοση, την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιουλίου -και για τους επόμενους 3 μήνες, ώς τα τέλη Σεπτεμβρίου- της διώρυγας στη ναυσιπλοΐα. Από τις αρχές του ερχόμενου Οκτωβρίου η διώρυγα θα κλείσει και πάλι ώστε να ξεκινήσει η δεύτερη φάση της παρέμβασης σε αυτή.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των έργων από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της ΑΚΤΩΡ Χρήστου Παναγιωτόπουλου και του εργοταξιάρχη Νίκου Ασλανίδη.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας αρμόδιος Ερευνας και Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς αρμόδιος Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κόλλιας, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης και Πρόνοιας και Αλληλεγύης Τάσος Γκιολής, ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος, η σύμβουλος στο Γραφείο του πρωθυπουργού για θέματα Χωροταξίας Μαριλένα Σούκουλη, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Διώρυγος Κορίνθου Α.Ε. Παντελής Παντελίδης και Βασίλης Ανδρικόπουλος αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας Πελοποννήσου Γιώργος Οικονόμου, κ.α.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 

Η διώρυγα στον Ισθμό της Κορίνθου θα ανοίξει και πάλι το επόμενο καλοκαίρι -από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο- ενώ η ολοκλήρωση του έργου και η πλήρης απόδοση της διώρυγας του Ισθμού στην ναυσιπλοΐα προγραμματίζεται προς το τέλος του 2023.

Η τελική μελέτη για το με προϋπολογισμό 32.000.000 ευρώ έργο αποκατάστασης, η οποία παραδόθηκε πέρυσι τον Νοέμβριο, προέβλεπε την διενέργεια εργασιών σε δύο φάσεις, α) αποφόρτιση των πρανών και καθαρισμό του καναλιού μέχρι τον φετινό Ιούλιο ώστε να λειτουργήσει η διώρυγα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και β) λιμενικές εργασίες σταθεροποίησης της βάσης των πρανών, οι οποίες θα ξεκινήσουν φέτος το φθινόπωρο.

ΕΡΓΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ 

Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην διώρυγα του Ισθμού, έκανε γνωστό παράλληλα πως προχωρούν και έργα για την ανάδειξη αυτού του σημαντικού μνημείου της πατρίδας μας -δεύτερο σε επισκεψιμότητα, μετά την Ακρόπολη των Αθηνών:

“Θέλω να ενθαρρύνω όλους τους αρμόδιους και το Υπερταμείο να εργαστούμε για το πώς μπορούμε να αναδείξουμε αυτό το μοναδικό τοπόσημο το οποίο, ήδη, δέχεται -όπως ξέρετε- πάρα πολλούς επισκέπτες, τι άλλες παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε και φυσικά να το συνδυάσουμε και με την ανάδειξη του πλούσιου αρχαιολογικού πλούτου ο οποίος υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή. Θα έπρεπε η διώρυγα να μην είναι απλά ένα έργο το οποίο διευκολύνει την ναυσιπλοΐα, αλλά και από μόνη της να είναι ένας προορισμός επισκέψιμος ώστε να αναδείξει συνολικά το τουριστικό προϊόν της περιοχής” σημείωσε ο πρωθυπουργός.




Εργα του ΠΕΠ Πελοποννήσου στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας
  
Σύσκεψη συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Παρασκευή 1η Ιουλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με αντικείμενο την εξέλιξη των διαδικασιών στα έργα των Γηροκομείων Μεγαλόπολης και Κορίνθου, ενώ εξετάστηκε και η πρόοδος της παρέμβασης στα Δερβενάκια -στο πλαίσιο του συνδετήριου δρόμου της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα.

Κατά την σύσκεψη, με τη συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας και υπηρεσιακών παραγόντων, δόθηκαν εντολές να ολοκληρωθούν οι ενταξιακές διαδικασίες και να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες δημοπράτησης.

Οπως είναι γνωστό, στα τέλη Μαΐου υπεγράφησαν από τον περιφερειάρχη η ένταξη στο ΠΕΠ αφ’ ενός του με προϋπολογισμό 1.835.200 ευρώ έργου επέκτασης του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Μητρόπολης Κορίνθου και αφ’ ετέρου του προϋπολογισμού 4.600.000 ευρώ έργου κατασκευής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στην Μεγαλόπολη.

Το τρίτο έργο που εξετάστηκε σήμερα αφορά στην βελτίωση της επαρχιακής οδού από κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες. Το εν λόγω έργο, που εντάχθηκε με υπογραφή του περιφερειάρχη Π. Νίκα στο ΠΕΠ με προϋπολογισμό 48.850.000 ευρώ, προβλέπει την κατασκευή συνδετήριου τμήματος 7 χιλιομέτρων (νέα επαρχιακή οδός Τίρυνθας – αρχαιότητες Ηραίου – Νέο Ηραίο – Μοναστηράκι – Μυκήνες με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης στον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας).




Με τον χρυσό Μεγάλο Σταυρό Α΄ Τάξεως του Αγίου Αποστόλου Παύλου τίμησε η Μητρόπολη Κορίνθου τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα
  

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα τίμησε ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος την Τετάρτη 29 Ιουνίου, μετά το πέρας της πολυαρχιερατικής θείας λειτουργίας στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, στην Κόρινθο, με την οποία κορυφώθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις “Παύλεια 2022” προς τιμήν του πολιούχου της Κορίνθου Αποστόλου Παύλου.

Συγκεκριμένα, μετά την θεία λειτουργία, ο μητροπολίτης Διονύσιος απένειμε στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα το Ανώτερο Παράσημο της Μητρόπολης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους και συγκεκριμένα τον χρυσό Μεγάλο Σταυρό Α΄ Τάξεως του Αγίου Αποστόλου Παύλου, αναγορεύοντας παράλληλα τον Π. Νίκα σε Μεγάλο Ευεργέτη της Μητρόπολης Κορίνθου.

Ο Π. Νίκας τιμήθηκε, όπως ανακοίνωσε ο ιεράρχης, για την σημαντική βοήθεια και συνδρομή του στην ολοκλήρωση ή την ανακαίνιση σημαντικών κτηριακών έργων της Μητρόπολης Κορίνθου, καθώς και για την συνδρομή του στο πνευματικό της έργο με την έκδοση βιβλίων.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας δήλωσε ότι εκλαμβάνει την τιμή προς το πρόσωπό του ως “βράβευση συνολικά της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Εκκλησία, την τροφό και μάνα του Γένους”. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο, εκφράζοντας χαρά, ικανοποίηση, αλλά και εκτίμηση για την εν λόγω βράβευση.




Σύσκεψη για τις παρεμβάσεις εκατέρωθεν της διώρυγας στον Ισθμό της Κορίνθου
  


Σύσκεψη με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ανώνυμης Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ), στα Ισθμια.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις που προγραμματίζονται για την αναβάθμιση της περιοχής εκατέρωθεν της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου, εκτιμήθηκε δε ότι περί τα τέλη του δεύτερου δεκαημέρου του τρέχοντος Ιουλίου θα μπορέσουν να γίνουν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Χαρίλαου Τρικούπη.

Στην ίδια σύσκεψη, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης εξέφρασε ικανοποίηση για την εξαιρετική, όπως την χαρακτήρισε, συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γρηγόρη Δημητριάδη, διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικής Εταιρείας Περιουσιακών Στοιχείων και Συμμετοχών, γνωστής ως “Υπερταμείο”.




Ξεκίνησε την Δευτέρα 4 Ιουλίου η λειτουργία του ΣΜΑ στο Σπαθοβούνι
  


Ξεκίνησε την Δευτέρα 4 Ιουλίου η σταδιακή λειτουργία του ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) στο Σπαθοβούνι, με τον προγραμματισμό να προβλέπει ότι μέχρι τις 8 Αυγούστου όλοι οι δήμοι της Κορινθίας θα προωθούν μέσω του εν λόγω ΣΜΑ τα απορρίμματά τους προς Παλαιόχουνη.

Παρών στην έναρξη λειτουργίας του σταθμού ήταν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι η εν λόγω υποδομή που δίνεται προς χρήση συνιστά ένα ακόμα μεγάλο βήμα προς τη ολοκληρωμένη κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια, καθώς εξυπηρετείται πλέον όλη η κεντρική και η βόρεια περιοχή της.

Στον ΣΜΑ του Σπαθοβουνίου μεταβαίνουν τα απορριμματοφόρα των δήμων της Κορινθίας και στη συνέχεια, τα σκουπίδια προωθούνται με πρες κοντέινερ της εταιρείας “Περιβαλλοντική Πελοποννήσου” στη μονάδα διαχείρισης, στην Παλαιόχουνη.

“Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για σκουπίδια στο οδικό δίκτυο, σε παραλίες και αλλού” σημείωσε ο περιφερειάρχης, καλώντας τους δήμους να ανταποκριθούν στην συγκεκριμένη αρμοδιότητα που αφορά στον καθαρισμό του οδικού δικτύου.

Παρόντες σήμερα, στην πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΣΜΑ Σπαθοβουνίου ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης και Πρόνοιας και Αλληλεγύης Τάσος Γκιολής, καθώς και ο πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Οικονόμου.




Προγραμματική σύμβαση για το ύψους 4,4 εκ ευρώ έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Γ.Ν. Κορίνθου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας
  


Προγραμματική σύμβαση για το προϋπολογισμού 4.434.744,06 ευρώ έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, στην Κόρινθο.

Το νοσηλευτικό ίδρυμα στην υπογραφή της πιο πάνω προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας και του Νοσοκομείου, εκπροσώπησε ο διοικητής του Γρηγόρης Καρπούζης.

Η πίστωση για το εν λόγω έργο, φορέας υλοποίησης του οποίου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020”.

ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ 

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπέγραψε στην Κόρινθο εργολαβική σύμβαση, ύψους 889.982,21 ευρώ, για το αρδευτικό έργο του Μελισσίου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανερχόταν σε 1.450.000 ευρώ.

Ακόμα, ο Π. Νίκας υπέγραψε μία ακόμα εργολαβική σύμβαση, ύψους 24.439,33 ευρώ με αντικείμενο εργασίες καθαρισμού κοιτών και πρανών υδατορεμάτων στην περιοχή του Σχίνου, μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που προέκυψαν στην εν λόγω πυρόπληκτη περιοχή πέρυσι τον Δεκέμβριο και το πρώτο δίμηνο του φετινού χρόνου.



Οικόπεδο για την Μικρασιατική Στέγη παραχώρησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον Δήμο Κορινθίων
 


Χρησιδάνειο που αφορά στην παραχώρηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς χρήση στον Δήμο Κορινθίων ενός οικοπέδου, για την ανέγερση σε αυτό της Μικρασιατικής Στέγης, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο, το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουλίου, στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, στην Κόρινθο.

“Με την παραχώρηση αυτή αποδεικνύουμε έμπρακτα την συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην διατήρηση της μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια αναμένει πλέον την μελέτη από τον Δήμο Κορινθίων, καθώς η ίδια προτίθεται να συνδράμει και στην κατασκευή του εν λόγω χώρου μνήμης.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 

Εξ άλλου, στη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας είχε σήμερα στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας με τον δήμαρχο Κορινθίων Β. Νανόπουλο, συζητήθηκαν και άλλα θέματα του δήμου.

Ειδικότερα, όσον αφορά στη δυνατότητα ανακατασκευής του γηπέδου στον Συνοικισμό -που φιλοξενεί το ιστορικό σωματείο ΠΑΣ Κόρινθος-, προτάθηκε να υπάρξει συνεννόηση του δήμου με τον ιδιοκτήτη του χώρου, προκειμένου να προχωρήσει περαιτέρω η διαδικασία για το εν λόγω έργο.

Ακόμα, συμφωνήθηκε να προχωρήσει η υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Κορινθίων αφ’ ενός για το έργο αντιμετώπισης της διάβρωσης στην Ποσειδωνία, αφ’ ετέρου για τη σύνδεση του Συνοικισμού με Νεάπολη και Καλλιθέα, καθώς και μία ακόμα με αντικείμενο την μελέτη ανάπλασης της παραλίας στο Κρεμμυδάκι.

Τέλος, συμφωνήθηκε να αποστείλει ο δήμος στην Περιφέρεια την μελέτη αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στον Άσσο.




Σε σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων παρευρέθηκε η Αντ/ρχης Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα το Σαββατοκύριακο 02 – 03 Ιουλίου 2022.
      


Ειδικότερα, παρευρέθηκε στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού & Μουσικής «ΕΛΕΝΗ ΛΙΜΙΑΤΗ» της Πνευματικής Στέγης Ζευγολατιού.

Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Γυναικών Μουλκίου με συμμετοχή των Συλλόγων Ρουμελιωτών Ξυλοκάστρου, Πολιτιστικού Συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» Βραχατίου, «Νεφέλη» Διμηνιού και Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμάτας «Γυναικών Δωρίου Μεσσηνίας».

Επίσης παρακολούθησε την θεατρική παράσταση του Συλλόγου «Σαν Παραμύθι» στο 1ο Γυμνάσιο Κιάτου. Τέλος παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις του Κέντρου Νεολαίας Πολιτισμού Δήμου Βέλου-Βόχας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου στο «Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών». Η Περιφέρεια Πελοποννήσου όπως πάντα, αρωγός στις πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις ανάδειξης του πολιτιστικού μας αποθέματος.





Τηλεδιάσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα για το πρόγραμμα νέων γεωργών – συνολικά 1.869 αιτήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
  


Η πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος 6.1 που αφορά στην εγκατάσταση νέων γεωργών, αποτέλεσε το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Παραγωγής Στάθης Αναστασόπουλος σήμερα, Παρασκευή 1 Ιουλίου, με τους διευθυντές Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων και τον διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας έδρας.

Συγκεκριμένα, κατά την σύσκεψη συζητήθηκε η πορεία της αξιολόγησης και τονίστηκε η αναγκαιότητα της επίσπευσης της ολοκλήρωσης των εκκρεμών υποθέσεων, με ορίζοντα ολοκλήρωσης της β’ φάσης του προγράμματος, το πρώτο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος Ιουλίου. Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν υποβληθεί συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 1.869 αιτήματα ενισχύσεων -281 στην Αργολίδα, 170 στην Αρκαδία, 570 στην Κορινθία, 430 στη Λακωνία και 418 στη Μεσσηνία.

Φιλοσοφία του προγράμματος ενισχύσεων νέων γεωργών αποτελεί η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και η δημιουργία επιχειρηματιών γεωργών με κατάλληλα εφόδια για τη δημιουργία βιώσιμων εκμεταλλεύσεων.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε την επιτακτική ανάγκη τήρησης του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος επίσπευσης των οριστικών αποτελεσμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι αισιόδοξο το μήνυμα πως πάνω από 1.800 νέα άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, σε μια κρίσιμη από οικονομική άποψη χρονική περίοδο.

“Οφείλουμε να υποστηρίξουμε την προσπάθεια αυτή και τώρα αλλά και σε επόμενα βήματα, προτρέποντάς τους να υλοποιήσουν επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους” τόνισε καταλήγοντας ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στ. Αναστασόπουλος




Αυτοψία σε δυο έργα πραγματοποίησε σήμερα 6 Ιουλίου, η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα.
  

Στο πρώτο έργο με προϋπολογισμού 700.000,00 ευρώ « ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΕΒ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥΚΑΡΥΩΤΙΚΑ- ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ- ΜΕΛΙΣΣΙ- ΠΙΤΣΑ», μαζί με τον επιβλέποντα μηχανικό της Π.Ε. Κορινθίας κ. Δημόπουλο, τον αντιδήμαρχο Ξυλοκάστρου κ. Αποστολόπουλο, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Ρίζας κ. Γιάννου και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας κ. Γιαννακούλη, ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών και συγκεκριμένα για την περιοχή της Ρίζας όπου θα κατασκευασθεί υδατοδεξαμενή με τα αντίστοιχα δίκτυά της.

Στην δεύτερη αυτοψία «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΣΗΜΑΝΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΥΤΣΙΣΤΙΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΒΡΑΧΑΤΙ-ΝΕΜΕΑ» με τον ανάδοχο του έργου κ. Μήλιο και προϋπολογισμού 1.200.000,00 ευρώ, ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών που ήδη εκτελούνται.






Από τις δραστηριότητες του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αναστασίου Γκιολή
  


Ο Θεματικός Αντιπεριφερειαρχης Κοινωνικής Προνοίας, Αναστάσιος Γκιολής, μας έστειλε τις δραστηριότητες, που αφορούν την παρουσία του σε διάφορες εκδηλώσεις την προηγούμενη εβδομάδα. Σε όλες τις περιπτώσεις ακολουθούσε φωτογραφία:

Η Κόρινθος σήμερα εορτάζει τον Πολιούχο της,Απόστολο Παύλο των Εθνών.

Χρόνια Πολλά με Υγεία, Αγάπη και Προκοπή σε όλους.

Χιλιάδες πιστοί στην Ιερή Ακολουθία στο «Βήμα του Γαλλίωνος» στην Αρχαία Κόρινθο.

Χρόνια Πολλά και Δημιουργικά στους εορτάζοντες και στον Ευλογημένο τόπο μας .Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ.Διονύσιου. Μαζί με Πρόεδρο Επιμελητηρίου Παναγιώτης Λουζιωτης Περιφερειακό Σύμβουλο Οικονόμου Γεώργιος και Πρόεδρο Γιώργος Παπαμιχαήλ.

Καλημέρα από την Αγιωργίτικη Νεμέα και το Κέντρο Υγείας μαζί με τους εκλεκτούς συναδέλφους Marianthi Papadopoulou N.Λιονή M.Θάνου και τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Πελοποννήσου Χρονάς Άγγελος όπου συζητήσαμε την εξέλιξη της μελέτης για την Αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας προϋπ 300.000€.Σας ευχαριστούμε και πάντα δίπλα σας για να συνεχίσετε να βοηθάτε την τοπική κοινωνία Ευχάριστα Νέα για τον Δρόμο Ξυλόκαστρο-ΡίζαΤρίκαλα-Καρυά προϋπ:7.640.000€ Ανοίχθηκαν οι προσφορές παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Αθηνάς Κόρκα και έχουμε Προσωρινό Ανάδοχο.Ολοκληρώνεται το Πρακτικό Διαγωνισμού απο τις Τεχνικές Υπηρεσίες Π.Ε.Κορινθίας και πάει στο Ελεγκτικό Συμβούλιο. Αφορά την Ασφαλτόστρωση Μερτικέικα-Ρίζα και την αποκατάσταση σε 7 θέσεις των κατολισθιτικών φαινομένων επί της Π.Ε.Ο(4 θέσεις στο δρόμο Ρίζα-Τρίκαλα και 3 θέσεις Τρίκαλα-Φένεος).

Συγχαρητήρια πολλά στα 140 παιδιά της Ακαδημίας Αντισφαίρισης Ξυλοκάστρου...Πολλά μπράβο στους γονείς για τις θυσίες τους και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δ.Σ Tzina Dimopoulou για την σωστή οργάνωση και Αθλητική παιδεία.

Παρακολούθησα το Σάββατο 2 Ιουλίου μαζί με τον συνάδελφο Χάρη Βυτινιώτη την εξαιρετική εκδήλωση του Πολιτιστικού Σύλλογος Γυναικών Μουλκιου στο Δημοτικό Σχολείο. Παρέα με τον φίλο Πρόεδρο Τ. Κοινότητας Μουλκίου Γεώργιο Κοτούλα και τον Αντιδήμαρχο Σικυωνίων Δ. Σιώκο..

Παρακολουθήσαμε την Κυριακή την συναυλία του Σύγχρονου Κορινθιακού Ωδείου και Δήμου Νεμέας για τα παιδιά του Ευθύμειου Κέντρου. Πολλά πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους γονείς.

Όλοι μαζί να κάνουμε το καλύτερο για να χαμογελούν αυτά τα παιδιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια