Header Ads

Δημοτικά νέα /Φ.1799

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Β.Νανόπουλος στα ΙΣΤ΄ΠΑΥΛΕΙΑ
  

Στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Ιδρυτού της Τοπικής Εκκλησίας της Κορίνθου και Πολιούχου της πόλεως της Κορίνθου, Αποστόλου των Εθνών Παύλου, παρέστη ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 παρακολούθησε τον Μέγα Συνοδικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, ως εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου β’ και μετείχε στην λιτάνευση των εικόνων του Αποστόλου Παύλου και της Παναγίας της ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ μαζί με πλήθος πιστών και αρχών.

Ανήμερα της γιορτής, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 ο Δήμαρχος Κορινθίων μετείχε στην πρωινή Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου όπου και έλαβε από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ Διονύσιο ευχαριστίες, εξ ονόματος όλων των Κορινθίων, για την συνδρομή των αρχών στην διεξαγωγή των ΠΑΥΛΕΙΩΝ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ.Δήμαρχος παρέστη στον Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στο «Βήμα του Γαλλίωνος» στην Αρχαία Κόρινθο καθώς επίσης και στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην κεντρική πλατεία της Αρχαίας Κορίνθου «ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑ 2022».




Κυματίζει η «Γαλάζια Σημαία» σε 4 ακτές του δήμου Κορινθίων
  


Σε 4 ακτές του δήμου Κορινθίων κυματίζει από την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 η «Γαλάζια σημαία».

Το πρόγραμμα πιστοποίησε την παραλία Μ.Αλεξάνδρου (για 2η χρονιά), την ακτή στην Αλμυρή, τον Κόρφο και την Ποσειδωνία πιστοποιώντας την καθαρότητα των νερών τους αλλά και την οργάνωση τους.

Οι ακτές πληρούν τα κριτήρια που θέτει το πρόγραμμα, κριτήρια που ελέγχονται αυστηρά στην περίοδο προετοιμασίας και διαφοροποιούνται αναλόγως του χαρακτηρισμού της παραλίας ως «πολυσύχναστης» ή μη. Ο Δήμος πιστοποιήθηκε χωρίς παρατηρήσεις και τοποθέτησε την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 τις σημαίες στις 4 ακτές παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Τίμου Πιέτρη και της κυρίας Δήμητρας Δανιήλ Σκόνδρα η οποία προσφέρει την πολύτιμη εμπειρία της στο πρόγραμμα, προετοιμάζοντας τις ακτές για την πιστοποίηση τους.

«Η αναβάθμιση των παραλιών μας υπήρξε από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα. Η πόλη πρέπει να στρέψει το βλέμμα της στην θάλασσα και αυτό κάνουμε. Οι πολίτες το βλέπουν και το αναγνωρίζουν, η δική μας προσπάθεια συνεχίζεται. Στόχος μας είναι ένα ενιαίο, αναβαθμισμένο, οργανωμένο παραλιακό μέτωπο που θα προσφέρει σε κατοίκους και επισκέπτες ομορφιά, ασφάλεια αλλά και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες» δήλωσε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Έκτακτη επιχορήγηση για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους
  


Με νέα επιχορήγηση εγκρίθηκε για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων που αφορά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της εισαγόμενης ενεργειακής κρίσης, συνολικού ποσού 300.053,74€, ύστερα από απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα (ΑΔΑ: 62ΛΛ46ΜΤΛ6ΗΘΥ).

Πρόκειται για μια νέα, στοχευμένη στήριξη στους Δήμους της χώρας που αφορά στην ενίσχυση της ρευστότητας και την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των Δήμων, λόγω της επιβάρυνσης του προϋπολογισμού τους από την αύξηση του ενεργειακού κόστους, συνολικού ποσού ύψους 90 εκατ. Ευρώ.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Αλκ Γκιώνης δήλωσε: “Τα νέα δεδομένα και οι έκτακτες συνθήκες ενεργειακής κρίσης έχουν εκτοξεύσει τα κόστη των Δήμων στα ύψη. Η Απόφαση του Υπουργού είναι ένα ακόμη βήμα για τη στήριξη της Αυτοδιοίκησης και την ενίσχυση των Δήμων, ώστε να αντιμετωπίσουμε το αυξημένο ενεργειακό κόστος που έχει προκαλέσει η εισαγόμενη ενεργειακή κρίση.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, για ακόμη μία φορά, τον Υφυπουργό Έρευνας & Τεχνολογίας, Χρίστο Δήμα, για την καθοριστική συμβολή του και την αδιάκοπη στήριξή του σε ζητήματα του Δήμου μας”.



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ



  


Το Ξυλόκαστρο φιλοξένησε ένα συνέδριο νευροψυχολόγων με διοργανωτή τον καταξιωμένο επιστήμονα Ανδρέα Παπανικολάου τον οποίο και τίμησε για την προσφορά του τόσο στο χώρο της επιστήμης όσο και στον τόπο μας. Ο Δήμος μας είχε φιλοξενήσει από το 2002 έως το 2006 το συνέδριο αυτό, το οποίο επέστρεψε έπειτα από 16 χρόνια. Με αυτές τις διοργανώσεις ο Δήμος μας αποκτά προστιθέμενη αξία στη φήμη του αλλά και εισόδημα οι επιχειρήσεις των δημοτών μας.




Δημοπρατήθηκε το έργο αποκατάστασης του δρόμου Ξυλόκαστρο - Ρίζα - Τρίκαλα - Καρυά
  


Η πρώτη προτεραιότητα από την αρχή της θητείας μας στον τομέα των οδικών έργων αποτέλεσε η βελτίωση του οδικού άξονα Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά ο οποίος βρίσκεται σε μία άσχημη κατάσταση λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία του επί σειρά ετών. Αυτός είναι και ο βασικός οδικός άξονας της περιοχής αφού εξυπηρετεί την σύνδεση δεκατεσσάρων (14) τοπικών κοινοτήτων με το Ξυλόκαστρο καθώς επίσης την αγροτική παραγωγή όπως και την τουριστική δραστηριότητα. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο τμήμα Ξυλόκαστρο – Ρίζα όπου η κατάσταση του οδοστρώματος είναι ιδιαιτέρως προβληματική και για αυτό εκπονήθηκε από το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης μελέτη αποκατάστασης της οδού με προϋπολογισμό 1.500.000€.

Αυτή την μελέτη ενσωμάτωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην μελέτη που εκπόνησε για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων, που δημιουργούν χρόνια προβλήματα σε πολλά σημεία του δρόμου. Η στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα απέδωσε και το έργο με προϋπολογισμό 7.640.000€ χρηματοδοτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021. Στις 30 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε η δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ακολουθούν οι διαδικασίες ανάθεσης και υπογραφής της σύμβασης. Ο χρόνος υλοποίησης του έργου προβλέπεται να είναι δεκαπέντε (15) μήνες.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των πολιτών, ένα έργο που αποτελούσε αίτημα ετών από την τοπική κοινωνία και το οποίο πλέον μπαίνει στην φάση της υλοποίησης του. Η συνεργασία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι συνεχής και παράγει θετικά αποτελέσματα για τους δημότες μας.



ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Με τους συγκεντρωμένους πολίτες του Ζευγολατιού και των γύρω κοινοτήτων συνομιλησε ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος.
  

Ο δήμαρχος ανταποκρίθηκε αμέσως στην έκκληση των δημοτών να τους μιλήσει και να εξηγήσει ποιες είναι οι ενέργειες και δράσεις του δήμου Βέλου-Βόχας για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της λειψυδρίας που φέτος ειδικά, ταλανίζει την περιοχή με μεγάλη σφοδρότητα. Θυμίζουμε ότι προχθές πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου με τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανοπουλο όπου σε κοινή συνέντευξη τύπου ενημέρωσαν για τις από κοινού ενέργειες που πραγματοποιούνται για την μεταφορά νερού από την Κόρινθο στο Ζευγολατιό.




Κοινή δήλωση του δημάρχου Βέλου-Βόχας Αννίβα Παπακυριάκου με τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο σχετικά με το θέμα του νερού (ύδρευσης και άρδευσης)
  


Ο Αννίβας Παπακυριάκος στην αρχή της συνέντευξης ανέλυσε τους τρεις άξονες στους οποίους κινούνται οι ενέργειες του δήμου και αφορούν σε βραχυπρόθεσμες λύσεις, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις.

Εξήγησε ότι πρόβλημα λειψυδρίας εντοπίζεται σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του δήμου Βέλου-Βόχας, μερικά εκ των οποίων καλύπτουν οριακά τις ανάγκες τους ενώ άλλα «δανείζονται» νερό από διπλανά.

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Ζευγολατιό όπου όλες οι διαθέσιμες γεωτρήσεις του χωριού αποδίδουν αυτή τη στιγμή μάξιμουμ 15 κυβικά νερού.

Για το λόγο αυτό η υδροδότηση του Ζευγολατιού ενισχύεται από δύο γεωτρήσεις του Βραχατίου οι οποίες όμως και πάλι δεν καλύπτουν τις ανάγκες που υπάρχουν.

Ο κ. Αννίβας Παπακυριάκος εξήγησε ότι όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο δήμος Βέλου-Βόχας απευθύνθηκε στους όμορους δήμους του για βοήθεια στην αντιμετωπιση της λειψυδρίας.

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο δήμος Κορινθίων ανταποκρίθηκε άμεσα. Όμως εξαιτίας παράνομων παρεμβάσεων στο δίκτυο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά νερού, ο δήμος Κορινθίων, όπως εξήγησε ο δήμαρχος κ. Βασίλης Νανόπουλος, απαίτησε την κατασκευή ενός νέου δικτύου μήκους 3 χλμ για να εξασφαλιστεί ότι όλη η ποσότητα νερού που διαθέτει η Κορινθος φτάνει στην δεξαμενή του Ζευγολατιού και καλύπτει υδρευτικές ανάγκες.

Ο Αννίβας Παπακυριάκος εξήγησε ότι παρουσιάστηκε καθυστέρηση στην κατασκευή του δικτύου, λόγω μιας πυρκαγιάς που υπήρξε πριν λίγο καιρό σε εργοστάσιο κατασκευής πλαστικών το οποίο αποτελούσε τον κύριο προμηθευτή των πλαστικών σωλήνων του δικτύου. Γι’ αυτό το λόγο το πρόβλημα της έλλειψης νερού στο Ζευγολατιό διογκώθηκε, εξαιτίας της καθυστέρησης.

Ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος με τη σειρά στις δηλώσεις του εξήγησε ότι βρέθηκε σήμερα στο πλάι του δημάρχου ΒέλουΒόχας ως κίνηση αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τόσο τον Αννίβα Παπακυριάκο όσο και προς τους κατοίκους του δήμου που δοκιμάζονται από την λειψυδρία.

Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας ευχαρίστησε τον συνάδελφό του δήμαρχο Κορινθίων και οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν ότι το πρόβλημα θα λυθεί σε λίγες μέρες με την μεταξύ τους αγαστή συνεργασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια