Header Ads

Ισραηλινός επιχειρηματίας: «Στο επίκεντρό μας το Λουτράκι και η Κορινθία» /Φ.1798

  

Μένι Βάιζμαν 
Επιχειρηματίας σε real estate και τουρισμό.

Τουρισμός, real estate, άμυνα, ενέργεια, περιβάλλον, αγροτεχνολογία.

Πρόκειται για τους τομείς στους οποίους Ελληνες και Ισραηλινοί αφιερώνουν πλέον τον περισσότερο χρόνο τους στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων, δημιουργώντας προοπτικές οι οποίες δυνητικά οδηγούν σε πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Ανατολική Μεσόγειο και τελικά για την Ευρώπη. Απόρροια της δυναμικής που αναπτύσσεται, η πρωτοβουλία της οικονομικής εφημερίδας του Ισραήλ Calcalist, η οποία σε συνεργασία με τον όμιλο Brown Hotels Group διοργάνωσε στο Isla Brown Corinthia το 1ο Ισραηλινο-Ελληνικό Συνέδριο.

Ισραηλινοί παράγοντες μίλησαν στην «Καθημερινή», στο περιθώριο της συνάντησης, για το μέλλον των γεωπολιτικών και δη των οικονομικών σχέσεων, εξηγώντας γιατί η Ελλάδα έχει σήμερα εξέχουσα θέση στους σχεδιασμούς του Ισραήλ. Συμπέρασμα; Η μία χώρα έχει να κερδίσει από την άλλη.

Η Ελλάδα πέρασε μια πολύ δύσκολη περίοδο την περασμένη δεκαετία. Παραμένει, ωστόσο, η πιο ελκυστική χώρα στον κόσμο ως τουριστικός προορισμός. Εχει υπέροχο καιρό, καταπληκτική κουζίνα, μοναδικά μέρη και τοπία.

Και το πιο σημαντικό: γενναιόδωρους, ωραίους και αγαπητούς ανθρώπους. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα είναι ο σημαντικότερος τουριστικός προορισμός.

Μετά την εκλογή του σημερινού πρωθυπουργού, ο οποίος επέλεξε να έχει δίπλα του μια καταπληκτική ομάδα κυβερνητικών στελεχών, αποφοίτων του Χάρβαρντ και των κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου, τα πράγματα αλλάζουν. Είναι πραγματικοί Ελληνες πατριώτες, που ήρθαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους και την κοινωνία, να ωθήσουν την οικονομία προς τα εμπρός. Είναι χαρά μας να συνεργαζόμαστε μαζί τους.

Παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία που θα έχει η Ελλάδα στο κοντινό μέλλον. Καταλαβαίνουν ότι το 25% του ελληνικού ΑΕΠ προέρχεται από τον τουρισμό και ως εκ τούτου βάζουν τον τουρισμό στην πρώτη γραμμή.

Κάνουμε μια πραγματική επανάσταση στην Ελλάδα, που όμοιά της δεν έχει προηγούμενο σε ολόκληρο τον κόσμο. Πήγαμε σε τρεις περιοχές που κανείς δεν πίστευε: την πλατεία Ομονοίας, την Εύβοια και το Λουτράκι, στην Κορινθία. Επενδύσαμε σε πολλά περιουσιακά στοιχεία στις περιοχές αυτές και αλλάζουμε θετικά την αστική και κοινωνικοοικονομική κατάσταση, μετατρέποντάς τες σε ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς. Παράλληλα, επενδύουμε σε Κρήτη, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, αλλά στο επίκεντρο είναι η Ομόνοια, η Εύβοια, το Λουτράκι και η Κορινθία.

Προχωράμε μαζί με την Ευρωπαϊκή Ενωση και την ελληνική κυβέρνηση, που μας στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό, επενδύοντας σε υποδομές για την ανάπτυξη αυτών των περιοχών, είτε πρόκειται για την ανάδειξη της πλατείας Ομονοίας είτε πρόκειται για το τρένο που θα φθάνει από την Αθήνα και το αεροδρόμιο στο Λουτράκι. Εξίσου σημαντική για εμάς είναι η Εύβοια, που δοκιμάστηκε από τραγικές πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια. Επενδύουμε στην ανάπτυξη ξενοδοχείων και σε αυτή την περιοχή.

Η Calcalist και ο διευθύνων σύμβουλος Eyal Peer κατάλαβαν ότι υπάρχει μια θερμή, αναπτυσσόμενη σχέση μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε για την καλλιέργεια της αυτής. Υπάρχει μεγάλη αγάπη και συμπόνια μεταξύ των δύο χωρών. Οι επικεφαλής της Calcalist το αντιλήφθηκαν και αποφάσισαν να κάνουν αυτό το συνέδριο, θέλοντας να καλλιεργήσουν ακόμη περισσότερο τους δεσμούς μεταξύ των δύο εθνών.

Πηγή: 21.6 2022 Loytraki 365 By Αλέξανδρος Κανδρής




Δεν υπάρχουν σχόλια