Header Ads

«Μικρασιατική Καταστροφή – 100 χρόνια μετά» /Φ.1802

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου τιμούν την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή
  


Στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος πραγματοποιήθηκε μία αξιέπαινη δράση στο 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου με θέμα: «Μικρασιατική Καταστροφή – 100 χρόνια μετά», για να θυμίσει στους νεοέλληνες το ιερό καθήκον διατήρησης της ιστορικής μνήμης και τιμής στους προγόνους.

Η φιλόλογος, κα Φωτεινή Κωνσταντέλλου-Αλέξη, υπεύθυνη επιμέλειας της δράσης μάς ενημέρωσε για το περιεχόμενο αυτής που περιλάμβανε προβολή του χρονικού της μικρασιατικής εκστρατείας, συζήτηση και επίδοση ερωτηματολογίων στους μαθητές, παρακολούθηση της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη» σε τοπικό κινηματογράφο και τέλος επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια των πεπραγμένων της Μικρασίας στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και συμπλήρωσε με την έκθεση κειμηλίων, ενδυμασιών και άλλων ενθυμίων της μικρασιατικής εποποιίας η πρόεδρος της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου, κα Βασιλική Ευστρατιάδου.

Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της εν λόγω δράσης ήταν η παραγωγή πλούσιου λογοτεχνικού και εικαστικού υλικού κυρίως από τρεις μαθητές της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου, οι οποίοι και επιβραβεύτηκαν για την συμμετοχή τους στη δράση, αλλά και για το αριστουργηματικό τους έργο.

Οι βραβευθέντες μαθητές είναι οι:

1. Δημήτριος Κιούσης με το διήγημα «Με ενός αγγέλου τη ματιά» και με τα ποιήματα «Τελευταία δόξα», «Αρχή-Σμύρνη-Συνέχεια» και «Προσφυγική ενσωμάτωση».

2. Θεόδωρος Αναργύρου με το διήγημα «Κατακαημένη γη» και το ποίημα «Σμύρνη το όνομά της» και 

3. Ευαγγελία Κλεπετσάνη με το διήγημα «Πονεμένες πατρίδες».

Πιστεύοντας ότι η ανακοίνωση των ονομάτων αυτών των παιδιών και η δημοσιοποίηση του έργου τους θα αποτελέσει κίνητρο για περαιτέρω δημιουργία, αλλά και παρακαταθήκη στο ιερό καθήκον της συντήρησης της ιστορικής μνήμης, η Φωνή της Κορινθίας συγχαίρει το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου, τη φιλόλογο κα ΚωνσταντέλλουΑλέξη προσωπικά για την επιμέλεια της δράσης, καθώς και τους μαθητές που συμμετείχαν σ’αυτήν με τα έργα τους, θέλοντας δε να συμβάλλει στον στόχο του σχολείου θα δημοσιεύσει τα βραβευμένα έργα των μαθητών στην ηλεκτρονική εφημερίδα της Φωνής της Κορινθίας στον ιστότοπο 
http://www.fonikor.gr/2022/07/2-1801.html


Αξιόλογοι καθηγητές με υψηλούς στόχους δίνουν έμπνευση στους μαθητές τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια