Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Κων/νου Κόλλια /Φ.1796

Κόλλιας Κων/νος Βουλευτής Ν.Δ. Κορινθίας

Δήλωση του Βουλευτή ΝΔ Ν.Κορινθίας, κ. Κώστα Κόλλια, για την πίστωση 4,7 εκατ. ευρώ σε περίπου 6.000 παραγωγούς κορινθιακής σταφίδας μέσω de minimis
  


Στον απόηχο των πιστώσεων συνολικού ύψους 4,7 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκαν στις 2 Ιουνίου 2022, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κορινθίας, κ. Κώστας Κόλλιας, δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή του για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, με το οποίο, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, εκφράζεται η δέσμευση της Κυβέρνησης να σταθεί δίπλα σε όποιον παραγωγό δοκιμάστηκε από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Σχετικά με το θέμα, ο κ. Κόλλιας έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 6.000 δικαιούχων παραγωγών, που βρίσκονται στο καθεστώς συνδεδεμένων ενισχύσεων, η ενίσχυση για την κορινθιακή σταφίδα, συνολικού ύψους 4,7 εκατ. ευρώ.

Οι πιστώσεις πραγματοποιούνται σε εφαρμογή της πρόσφατης ΚΥΑ που υπέγραψαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντάς, και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θ. Σκυλακάκης, με την οποία εγκρίθηκε η απευθείας ενίσχυση των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας. Το εν λόγω ποσό αφορά παραγωγούς που καλλιεργούν 85.823 στρέμματα κορινθιακής σταφίδας και η αναλογία της ενίσχυσης φθάνει στο ύψος των 54,7 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας. Για την χορήγησή της ακολουθείται η διαδικασία του de minimis.

Το μέτρο αυτό εκφράζει τη δέσμευση της κυβέρνησης να σταθεί δίπλα σε κάθε Έλληνα παραγωγό, που δοκιμάστηκε τα τελευταία χρόνια από τις δυσβάσταχτες συνέπειες της πανδημίας, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά. Εκφράζω την ικανοποίηση μου, αφού στην θετική αυτή εξέλιξη έχει καταγραφεί και η προσωπική μου συμμετοχή.».




Δεν υπάρχουν σχόλια