Header Ads

Play offs εμπιστευτικό: Η πρωτιά του Ολυμπιακού, η εξαίρεση του Άρη και το αρνητικό ρεκόρ μιας εποχής

Φ.1791

  

in.gr 9 Μαΐου 2022, 16:50 
Το απίστευτο στατιστικό στην αγωνιστική που πέρασε, η «ξενομανία» του Άρη και η απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα.

Το πρωτάθλημα της Superleague έχει μπει στην τελική του ευθεία, ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο κάνοντας περίπατο, ενώ την ίδια ώρα μαίνεται η «μάχη» για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, με Παναθηναϊκό, Άρη και ΑΕΚ να παλεύουν για δυο θέσεις.

Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν στα play off τα πάντα είναι ανοιχτά για την Ευρώπη, με τους «σίγουρους» να είναι μετά και από το πέρας της 7ης αγωνιστικής οι ερυθρόλευκοι και ο ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος του βορρά παρότι παραπαίει εδώ και περίπου ένα μήνα και αγνοεί τη νίκη για 9 ματς, βλέπει τους υπόλοιπους να μην μπορούν να τον πλησιάσουν και αν και ηττήθηκε στους «Ζωσιμάδες» από τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-0) είναι ασφαλής.

Από την άλλη Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ήρθαν ισόπαλοι στο ΟΑΚΑ με 0-0 σε ένα κακό παιχνίδι που κράτησε ωστόσο τα πάντα ανοιχτά, ενώ ο μεγάλος χαμένος της «μάχης» για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια ήταν ο Άρης, που έχασε στο Κλεάνθης Βικελίδης από τον Ολυμπιακό με 1-0.

Το απίστευτο στατιστικό του Σαββατοκύριακου Η αγωνιστική που ολοκληρώθηκε σε play off και play out στη Superleague ωστόσο, αναμένεται να μείνει στην ιστορία. Για αρνητικό λόγο.

Αυτός δεν είναι άλλος από τη συγκομιδή στα γκολ, αφού συνολικά διεξήχθησαν 7 ματς (3 στα play off και 4 στα play out) και σημειώθηκαν μόλις 4 γκολ. Κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί από τότε που θεσπίστηκαν οι έξτρα αγωνιστικές στο πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα για τα play off μπήκαν μόλις 2 γκολ, αυτό του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ (1-0) και εκείνο του Ολυμπιακό κόντρα στον Άρη (0-1), ενώ και στα play out μπήκαν μόλις 2 τέρματα. Το ένα ήταν αυτό του Ιωνικού στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο (0-1), ενώ το άλλο το γκολ νίκης του ΟΦΗ με τον Αστέρα Τρίπολης στο Γεντί Κουλέ (1-0). Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως και στα 7 παιχνίδια που έγιναν το ημίχρονο ήταν στο 0-0.

Play off 
ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 1-0 
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0 
Άρης – Ολυμπιακός 0-1 

Play out 
Απόλλων Σμύρνης – Λαμία 0-0 
Ατρόμητος – Ιωνικός 0-1 
Παναιτωλικός – Βόλος 0-0 
ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 1-0 

Η «ξενομανία» του Άρη Ο Άρης γνώρισε την ήττα το βράδυ της Κυριακής από τον Ολυμπιακό των πολλών αλλαγών στο Κλεάνθης Βικελίδης με 1-0 και έχασε σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος ήταν κατώτερη των περιστάσεων, σε ένα κομβικό ματς, με τον έμπειρο τεχνικό των κίτρινων να συνεχίζει να ποντάρει μόνο σε ξένους ποδοσφαιριστές.

Ειδικότερα, ο Μπούργος χρησιμοποίησε και στο ματς με τους πρωταθλητές Ελλάδας ενδεκάδα μόνο με ξένους ποδοσφαιριστές, κάτι που έχει κάνει και στις 7 αγωνιστικές των play off. Συνολικά στο μίνι πρωτάθλημα έχουν παίξει ως αλλαγή μόλις δυο Έλληνες για τον Άρη και αυτοί από μια φορά. Ο ένας ήταν ο Μάνος και ο άλλος ο Δεληζήσης, με τους Θεσσαλονικείς να χρησιμοποιούν γηγενείς παίκτες τη φετινή σεζόν με το… κιάλι!

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού (και) στα play off Ο Ολυμπιακός από την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος είχε αποδείξει ότι είναι η κορυφαία ομάδα και μάλιστα με διαφορά, έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο. Οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν τις 26 αγωνιστικές με 65 βαθμούς και μπήκαν στα play off στο +12 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Στην έξτρα διαδικασία απλά επιβεβαιώνουν την απόλυτη κυριαρχία τους στην Ελλάδα, αφού σε 7 αγωνιστικές «εκτόξευσαν» στους 19 βαθμούς τη διαφορά από τον δεύτερο, ενώ έχουν πανηγυρίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα (μέσα στην Τούμπα).

Μετά το χθεσινό διπλό επί του Άρη, ο Ολυμπιακός μετράει 3 σερί νίκες (ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη) και στην ειδική βαθμολογία των play off είναι μόνος πρώτος, έχοντας μαζέψει 14 βαθμούς. Αυτός που ακολουθεί τους πρωταθλητές είναι ο Παναθηναϊκός με 13, ενώ οι υπόλοιποι 4 είναι πολύ πιο πίσω από τους δυο «αιώνιους».

Η ειδική βαθμολογία στα play off:

Ολυμπιακός 14 
Παναθηναϊκός 13 
Άρης 8 
ΠΑΟΚ 7 
ΑΕΚ 7 
ΠΑΣ Γιάννινα 6

  




Δεν υπάρχουν σχόλια